-

Linda: Vi ska flytta till Billingesluttningen, för att vi vill det :) Bättre läge, bättre lägenhet och bättre hyra.

Nu har jag precis skickat iväg en beställning på framkallning av massa foton. ÄNTLIGEN har vi tagit tag i det, enats om ett kort och beställt framkallning. Det är alltså bröllopsfotot, som ska ut som tackkort och in i tidningen, som jag pratar om. Men tidningen tar vi nog nästa vecka istället när jag har fått pengar.

J pratade med sin a-kassa och nu har dom äntligen fått in de handlingar de behövde och han fick skicka in sina kassakort, han är iväg o postar dem nu. Så får vi se hur lång tid det tar o vad som händer.

Vi ska kika runt o bestämma oss för en säng också..men det har vi inte kommit så långt med ännu.. Det är så mycket annat som måste göras.

J var iväg till tippen idag med min morfar, så lite skit blev vi av med. En del skit ska till Gengåvan nån dag också.
J har även tvättat idag o jag var nyss nere o hämtade den tvätten. I helgen plockade jag iordning på ett berg av ren tvätt o vek iordning den o la in allt där det skulle vara, o nu har vi alltså ett nytt berg, dock inte lika stort denna gång :P Men jag hinner nog inte ta hand om det berget idag, för jag ska laga mat och så måste jag plugga. Har massor att göra när det gäller skolan!
På måndag ska vi ha vår första muntliga redovisning.. Jag vet inte riktigt vart jag ska göra av mig själv. Senast jag ställdes inför en sån utmaning så klarade jag inte av det, jag fick panik, började svettas, skaka o lipa o fick världens ångest, så det blev aldrig nåt av det. Hur fan ska jag klara att göra detta nu då?
Det hjälper väl inte att jag uteblir från skolan heller, för då kanske jag måste göra det en annan dag istället..?! FAN!

O vår kära diskmaskin, den kom o den gick..typ. Vi fick den i höstas, insåg att den var för hög för att få plats på diskbänken (under stambytesrenoveringen så höjde de diskbänkarna), så vi skulle ha den på golvet i ett hål där man kan installera en vanlig diskmaskin. Så J's far skulle bygga en liten bänk till diskmaskinen, o sen när vi äntligen fick bänken så såg vi att vi måste köpa nya slangar så att de når ända upp till kranen. Sen bestämde vi att vi skulle flytta o i den nya lägenheten finns det redan diskamaskin, så vi hann alltså aldrig använda våran ens :/
Morfar tog med sig den härifrån idag för min lillebror ska få den istället.

Tänkte att om jag får tid någon dag så ska jag lägga upp lite bröllopsbilder på bloggen/facebook. Gäller bara att när väl tiden finns att jag får ur tummen som sitter så hårt upp i röven. :P

Nä, nu ska jag surfa vidare o sen ska jag plugga. Vad ska ni göra i veckan då?

fullt ööööös!!!

Det är fullt upp hela tiden!

Vår ansökan om lägenhetsbytet fick vi ett svar på i måndags och det gick igenom! :) Så i tisdags var vi o skrev kontrakt på den nya lägenheten.

Så nu har Jonte packat massor redan, det är ett ansvar som han har tagit på sig för att han anser att jag borde och måste fokusera på min utbildning, vilket han har rätt i, men jag försöker att hjälpa honom en del också såklart!

Så i veckan har jag gjort adressändring o beställt eftersändning, o så har jag meddelat de ansvariga företagen om att vi ska flytta bredband, el och hemförsäkring. Massor att tänka på.

Idag var kvartersvärden här o besiktigade våran lägenhet o den gick igenom utan några klagomål! :) Det känns underbart eftersom att vi hade varit oroliga över att behöva betala något eller sätta upp nya tapeter någonstans.

Han bytte även lås på dörren eftersom att J har tappat bort en av de tre orginalnycklarna, så nu måste vi betala för en kopia av nycklarna och ett nytt lås, men det var inte så farligt dyrt som jag hade trott. Dock en väldigt tråkig och onödig utgift...

J's a-kassa har inte kommit igång än..jag är inte förvånad. De skickar papper hela tiden om att de vill att han ska skicka in olika kompletteringar, varav ett speciellt intyg ifrån försäkringskassan. FK lovade att fixa detta o se till att han skulle ha fått det hemskickat under veckan, men när han ringde idag så hade en del postats idag o en annan del var de helt förvirrade över o hade ingen koll på hur de skulle fylla i blanketten!!?? Hallå!? Så det dröjer.. Så hans fack får vänta på papprena o därmed kan inget beslut fattas ännu, vilket innebär att det kommer att dröja ännu längre tills han får någon inkomst igen... Vi har ju mitt studielån men det vet väl alla att det lätt kan bli knapert att försörja två på ett lån. Vi får se hur länge vi klarar oss och hur det går med allt. Den som lever får se..

I tisdags var vi hemma hos mamma o firade henne för att hon fyllde år :) Jag var även bort till ÖB för att lämna tillbaka en dammsugare som vi fick i julklapp, det var inget fel på den men vi har redan 2 dammsugare så det är bättre att vi köper något vi behöver istället. :)

I måndags var jag inte i skolan, vilket innebar att jag missade grammatikprovet så nu har jag det som måste göras, vet bara inte när än :S På tisdagar är vi lediga och i onsdags var jag inte heller i skolan :( På torsdagen så skulle vår ena lärare göra tenta så hennes lektion var inställd, vår andra lärare som vi skulle ha de andra lektionerna blev sjuk så vi slapp skolan hela torsdagen :) Det var skönt för då kunde jag plugga lite hemma.
Idag har jag däremot varit i skolan o fått lära mig lite om hjärt- och kärlsjukdomar, fått träffa mina klasskamrater igen, fått lite info o anteckningar om sånt jag har missat o sånt som skall göras.
Den andra lektionen vi hade var en lektion med den läraren som är sjuk, men vi fick jobba själva eftersom att vi ändå skulle skriva journaler utifrån inspelade dikteringar, så några gick väl hem men jag var duktig o stannade kvar o gjorde faktiskt massor eftersom att jag hade missat tidigare i veckan, så att jag skulle slippa ligga efter med det.

Nu i helgen ska jag plugga. Jag ska göra en ordbildningsläxa o plugga till ett sådant prov + att det provet är ihopsatt med verbprovet, så det provet blir på torsdag nästa vecka. Jag ska öva på veckans ord som vi ska kunna på måndag. Dessutom så ska jag plugga lite medicinsk terminologi.
Nästa söndag ska en inlämningsuppgift i Hälso- och sjukvårdsrätt vara klar, jag har ännu inte kollat på uppgiften men har fått höra att den tydligen ska vara väldigt svår och ta lång tid så jag ska försöka sätta igång med den.
Vecka 5-6 nångång så ska vi vara klara med en hemtenta......så den måste jag ju starta med nångång också. Jag har med andra ord massor att göra.

Imorgon ska vi även fika på stan med de som vi ska byta lägenhet med, vi ska ha ett litet möte för att bestämma de sista detaljerna o sånt inför flytten...

Jag ska försöka att hinna softa lite också o kanske mysa med min man.

Hmm..vi måste även bestämma oss för ett bröllopsfoto nu o skicka iväg för framkallning + att det ska in i tidningen, det är verkligen dags NU!
O så måste vi hitta en sängstomme som vi kan enas om att vi vill ha..för vi ska slänga vår gamla, den är ful och trasig. Vi får en ny av J's föräldrar, det blir våra födelsedagspresenter för detta året! Det är vi så glada för :)

Nu måste jag sluta skriva..det blir ju så jävla långt. Godnatt!

lat.

Sådär..jag har fortfarande inte gjort något av det som jag skulle göra idag, däremot så har jag dammsugit halva lägenheten, sen orkade jag inte mer :P

Det gäller att spara på krafterna nu tills skolan börjar! Hahahaha! :D

orolig.

Vi har ansökt om att få byta lägenhet med en kille. För just nu har vi en 3:a o det tredje rummet står bara oanvänt..det känns väldigt onödigt att betala för det då. Så vi vill ha en 2:a istället. Vi får se vad bostadsbolaget säger.

Idag skrev min man in sig på arbetsförmedlingen, nu är hans aktivitetsersättning slut o han ville inte ansöka om förlängning igen :) Så nu har han A-kassedagar att plocka ut, men jag är så jävla rädd att det kommer dröja innan dem betalar ut första utbetalningen. Vad händer då? Vad ska vi leva av isf?
:S :S :S

Dagens att göra:

* Plugga, göra word-arbetet.
* Duscha

2o1o.

Hello friends :)

Nu har jag haft ett sköönt jullov! Jag hoppas att ni har haft det bra också!

På julen var vi hos mormor & morfar - finsk jul. På julaftonskvällen var vi hos farmor - dansk jul.

På juldagen åkte vi hem till Jonte's kusin m. familj o träffade lite släkt, sen stannade vi hos J's päron över natten o bara hade det trevligt, Jonte's syster o hennes kille var hemma också. :)

Vad fick vi i julklapp då? Jag fick:

Presentkort på Kicks, pengar, förkläde, handdukar, pyjamas, trosor & strumpor, godis, ljus, almanacka, en deo, 2 bh, foundation + sminksvamp, trisslott.. m.m. O så fick jag mycket saker som var till Jonte också: Dammsugare (som vi tyvärr måste lämna tillbaka eftersom att vi redan har två), mera pengar, stekpanna m.m.

Aah, jag minns inte allt på rak arm men jag är iaf tacksam för det jag fick :)

Fick ni nåt kul i julklapp?

Jag har lyckats vända på dygnet nu också, ungefär lagom tills skolan börjar igen :P Vi börjar på torsdag o tills dess så ska jag ha gjort klart lite läxor. Dessa ska göras i Word-programmet, lite jobbigt bara att vårat program är på engelska o jag har försökt att ändra det till svenska, men det vill inte ändra på sig! Beror nog på att det är nerladdat skit :P :/

Gott nytt år förresten! Har ni några nyårslöften?
Jag kör inte med sånt utan låter saker komma som det kommer :)

Äh, just nu svamlar jag bara..hade inget vettigt att skriva, ville bara visa att jag lever :D