lördag kväll.

Det blir nog inget häng med M & J idag. Varken vi eller dom har hört av sig till de andra. Jag skickade mess till dom i torsdags kväll o skrev att de var välkomna hit idag o att vi skulle höras, så jag anser att bollen ligger hos dom. De har inte skrivit tbx på mitt sms sen dess.
Vem vet, de kanske är upptagna ikväll.

Då kanske ni undrar varför jag inte åker till Mariestad som jag skulle gjort ikväll annars..?
Nä, helt ärligt så är jag faktiskt rätt trött så det gör inte mig så mycket att vi sitter här, ensamma, hemma en lördagskväll. Jag tycker att det är skönt, jag slipper känna press på mig att vara trevlig, glad o social. Jag kan bara vara slapp o slö =)

Får se om jag åker imorgon istället, men jag ska i vilket fall sova ut imorn :P

Vad har ni för er ikväll då?

högskoleprovet.

Oj oj oj..o6.3o imorses ringde den jävla väckarklockan. Eller ja, det var faktiskt inte speciellt jobbigt att gå upp, men det betyder inte att jag tycker om att behöva slava efter en väckarklocka! :D

Det var idag nämligen dags för oss två att skriva högskoleprovet. I över en månad så har jag till o från känt mig superstressad över att jag borde öva inför provet osv. Tror ni att det blev nåt pluggande för min del? Icke!
Jo, jag satt i nån halvtimme/timme sent igår kväll o gjorde några delar ifrån ett gammalt högskoleprov på internet. IGÅR! Som jag sagt förut, jag är bäst på att skjuta upp saker till sista stund verkligen :P

Skrivningen började o8.3o imorses och vi promenerade bort till högskolan, det var plusgrader och härlig frisk luft som gjorde att vi piggnade till. Jag som alltid annars är superlat uppskattade faktiskt den här promenaden :)

Provet gjordes med många andra, jag & Jonte hamnade i olika salar, men det gjorde inte så mycket eftersom att vi ändå inte skulle fått prata med varann under lektionstid.
Vi gjorde ca 50 minuters-delar åt gången med rast emellan varje delprov. Lunchen avnjöt vi nere i skolans "uppehållsrum" (?), vi hade med oss varsin köttebullemacka, potatissallad, dricka och massa banan & äpplen. Sen gick vi o köpte lite godis o satt ute i det kyliga, friska vädret.
Kl. 16.15 så var provdagen äntligen slut och vi fick gå hem. Trots att det har varit skola och prov hela dan så upplevde jag det som att dagen har gått rätt snabbt och det har inte varit speciellt jobbigt.

Hur gick det på provet då undra ni kanske nu?
HAHAHAHAhahahahaHAHAHA!
I suck!

Provet gick asdåligt! Det var första gången jag gjorde det o så hade jag ju inte övat något mer än nån timme igår kväll. (Kasst av mig). Men så är det ju inte så lätt att öva på nåt specifikt heller när proven alltid är olika, man kan det man kan liksom.
En sak som störde mig och säkerligen försämrade mitt resultat var hur frågorna var gjorda i matte-delen. Det var jättecp-iga svarsalternativ. Svårt att förklara..men hade svarsalternativen varit utformade på ett annat sätt där så hade jag nog fått mycket bättre för jag anser själv att jag är rätt duktig på matte. En kompis som pluggar matte E nu fick bara 3 rätt mer än mig på mattedelen, så det beror nog inte på att vi är dumma utan på de satans svarsalternativen!



Exempel på hur det såg ut i mattedelen:

1. För att visa förändring över tid används index. År 1950 (index = 100) hade Stockholms kommun 745 936 invånare. Hur många fler invånare hade Stockholms kommun år 2000 än år 1950?
     
  (1) År 2000 var indextalet för antalet invånare i Stockholms kommun 100,59.
     
  (2) År 2000 hade Stockholms kommun 750 337 invånare.
 
Tillräcklig information för lösningen erhålles
  A i (1) men ej i (2)
  B i (2) men ej i (1)
  C i (1) tillsammans med (2)
  D i (1) och (2) var för sig
  E ej genom de båda påståendena



2. En flock vildgäss är på väg söderut. Hur många honor finns det i flocken?
     
  (1) Flocken flyger i en V-formation och det flyger inte två gäss av samma kön direkt efter varandra.
     
  (2) Det finns 11 hanar i flocken.
 
Tillräcklig information för lösningen erhålles
  A i (1) men ej i (2)
  B i (2) men ej i (1)
  C i (1) tillsammans med (2)
  D i (1) och (2) var för sig
  E ej genom de båda påståendena


Kunde de inte bara haft alternativ som t.ex. A. 56  B. 89  C. 77  D. 48   osv. ? Hänger ni med på hur jag menar? Att man skulle fått räkna ut en uppgift o sen välja det rätta svaret!

 
Iaf..har ju ej fått resultatet än, vart jag hamnar på skalan. Men när vi kom hem så kollade vi facit på text-tv o jag räknade 1 poäng för varje rätt svar och det resultatet blev iaf skitdåligt..så dåligt så att jag skäms för att berätta för nån :/

Men tydilgen så brukar många skriva provet en andra gång. o då få bättre resultat, för då vet man mer vad som väntar o hur det går till osv.

Jag vet inte om jag har lust att betala 350kr en gång till för att få utskrivet på papper att jag är dum i huvudet?

Har ni gjort högskoleprov nångång? Kan ni inte berätta era upplevelser av det och hur det gick för er? :) Jag är ju nyfiken!

fredagskvällen.

Hehe, ofta när jag ska iväg o handla så tar det jättelång tid. Jag tror att det beror på att jag smyger runt o kikar på allt och inget. Jag brås på min mor =)

Igår iaf så köpte jag lite skit på Rusta, dvs:

* Kökspincett
* Silicon-pensel (att pensla kött o bullar med m.m.)
* 2 linjaler (inför högskoleprovet idag)
* Schampo
* Hårspray
* Doftspray till badrummet
* Ögoncreme
* Tandborstar
 
Jag minns inte om det var fler grejer än så, men tror inte det.

Sen cyklade jag vidare till Maxi där jag köpte lite mat. O så hämtade jag ut paketet med filmerna till min bror.
Väl hemma så var jag rätt trött efter min lilla utflykt :) Så då lagade jag lite mat (spaghetti, carbonara, köttbullar) och diskade lite, efter det damp jag ner i soffan o kollade på finalen av Let's Dance.
Jag tycker absolut att Magnus & Annika är ett värdigt vinnarpar! Jag röstade inte alls eftersom att jag brukar inte slänga pengar på såna saker och dessutom så kunde jag inte bestämma mig för vilka jag tyckte skulle vinna, Laila & Tobias var ju också supergrymma!

Efter det så kikade jag lite på nyheterna och gjorde lite av ett gammalt högskoleprov på nätet, plockade även iordning lite grejer inför idag. Sen kom darloo hem och vi åt litegrann o hoppade ner i sängen o somnade.

En ganska trevlig fredag, trots att jag fick umgås med mig själv hela eftermiddan o kvällen :P

stucked.

Jag fastnade som vanligt här vid datorn och tiden har runnit iväg. Nu ska jag se till att äta, klä mig varmt o sen bege mig ut. Mot Rusta & Maxi, here I come!

ändring av planerna.

Idag när jag vaknade så messade jag mamma o skrev att jag kommer senare. Tyvärr så var hon jättetrött idag så vi bestämde att jag ska komma dit nästa vecka istället. Detta rubbade ju mina planer helt :)

J åkte precis iväg till en vän så jag är helt ensam nu. Trist.

Dock så funderar jag på att ge mig ut idag, trots all snö ute. Jag fick precis ett sms om att jag har ett paket att hämta ut. Det är massa filmer som jag har beställt åt min bror, han betalar ju givetvis. Så tänkte jag gå förbi Rusta också o se om man kan hitta nåt skoj. Men det är inte bra för mig att gå in i såna affärer, även om jag går dit för att handla t.ex. schampo så brukar jag fylla korgen med massa annat eftersom att det ju är så billigt :P
Men jag får hålla fingrarna i styr idag för nåt annat har jag inte råd med.

Borde egentligen ringa några samtal också, men det får vänta till på måndag för jag vet inte riktigt vad jag ska säga än. Måste bolla det med någon först.

Vad ska ni göra idag?

min kommande helg - fullt upp!

Jessica! Vad kul o se att du fortfarande är här inne o läser, o mest av allt; att du lever! =) Va ju ett tag sen jag hörde nåt ifrån dig. Vi får ju svänga ihop en fika med Jenny snart tycker jag! Har du fortfarande kvar din blogg eller är du aktiv nån annanstans på nätet? Facebook? Kram på dig!

~

Ja, vad gör jag uppe fortfarande? Vad vet jag..fastnade framför nätet, datanördig som jag kan vara. Har iaf bokat en tvättid, men tyvärr så fanns det inte någon ledig tid då jag egentligen hade velat ha. Vilket då skulle vara imorgon kväll.

Imorgon ska jag ge mig ut och införskaffa ett nytt batteri till dosan som jag skrev om förut. Sen ska jag ju hem till mamma. Vi fick tvättid först på söndagkväll eftersom att vi är rätt upptagna i helgen så var det först då det fanns en ledig tid som passade. Jag får helt enkelt ta med mig en väska med det viktigaste o tvätta en maskin hemma hos mamma. Hoppas att det går bra för henne, hon behöver ju inte göra jobbet iaf :P

Kvällen imorgon blir lugn, förhoppningsvis så sitter jag o pluggar lite. Ja, faktiskt så borde jag verkligen ha gjort det för längesen, men det är ju proffsigt av mig att alltid vara ute i sista stund. Vi ska upp tidigt på lördag morgon för kl. o8.3o så ska vi infinna oss på högskolan för att skriva vårt första högskoleprov! Jag är faktiskt lite nervös och speciellt då eftersom att jag inte har pluggat något. Men men, jag får köra ändå, jag kan det jag kan o får göra mitt bästa.
Det är prov hela dagen som gäller, fram till ca. 16.15. Jobbigt?

Kl. 16.oo är vi även inbjudna till dop för en av mina kusiner, Milian. Det är min morbror Mirco & hans tjej Kim som fick en liten son i somras.
Ja, som ni förstår så kommer vi ju inte att kunna ta oss dit till klockan fyra. Med lite god vilja och en massa stress så skulle vi kunna vara där till fikat efteråt o visst vore det underbart att få äta av mormors smörgåstårta och allt det andra, men...ja, det finns ett men! Min moster som har gjort högskoleprovet tidigare menade på att när man äntligen är klar med provet så är man bara så trött så att man vill hem till sin säng. Frågan är då om det är värt att stressa sönder sig o säkert gå jättetrött/utmattad till dopfikat? Jag tror att vi mår bäst av att bara få komma hem o varva ner faktiskt.
Lite trist att missa dopet o alla släktingar, men tyvärr blir det såhär nu pga provet, för det kan vi inte missa! Det kostar dessutom 350kr/person att anmäla sig till provet! :O
Kanske kan be mamma att ta med sig lite smörgåstårta till oss? :P Får se, jag är ju så kräsen så jag kan inte äta smörgåstårta om det är leverpastej i. Mormor brukar alltid göra en egen liten smörgåstårta åt mig när det är kalas o sånt, men nu räknar väl inte hon med att jag kommer så förmodligen gör hon ingen specialare. Ska höra med mor imorgon, jag är jättesugen på smörgåstårta!

Jag fyllde ju nyligen år som ni säkert inte kunde undgå, och jag har inte haft nåt kalas ännu pga dålig ekonomi och tidsbrist för flera av oss som jag vill ska vara med på kalaset.
Men när/om jag ska ha kalas så ska jag ha smörgåstårta! Är inte jätteförtjust i söta tårtor. Tyvärr så tycker inte J så mycket om den speciella smörgåstårta som jag bakar, så jag vet inte, kanske får baka två olika eller nåt? Aah, vi får se hur det blir med kalas.

~

På lördag kväll så ska vi antingen umgås med ett par vänner ifrån Lidköping. Typ softa, tjöta skit, äta god mat, dricka nån öl..eller nåt. Vi får se, det är inte bestämt ännu, men det vore kul eftersom att de ska åka bort ett tag så då vill vi ju gärna hinna ses en gång till innan.

Om det inte blir så att vi träffar dom så ska jag nog åka till Mariestad o hänga med en vän. Tjöta o kanske dricka några öl.

~

På söndag så åker jag till Mariestad om jag inte gjorde det under lördagen, i annat fall så är jag nog bara hemma o softar.

~

På måndag så ska jag till arbetsförmedlingen o skriva in mig på den där aktiviteten (Jobbgarantin). Får se vad som händer efter det mötet.

Sen tänkte jag nog åka med pappa hem efter att han slutat jobbet, tänkte hälsa på där hemma och även övningsköra lite med honom.


Jag minns inte senast som jag var hos någon av mina föräldrar o hälsade på. Tror det var någongång i september/oktober, gällande de båda. Det känns inte riktigt bra, men jag har ju inte tagit mig råd att åka. Nu när jag tack o lov får låna Anders busskort så är det bäst att passa på o åka runt o hälsa på folk innan busskortet går ut, vilket det gör på måndag.

På tal om Anders, han är en av anledningarna till att jag fortfarande är vaken såhär sent. Han skulle nämligen kanske dyka upp efter att han hade supit klart på festen han var på. Dock så är han ännu inte här så han har väl däckat :P

O vet ni? Jag behöver inte jaga nåt batteri till dosan längre, jag kom på att vi hade såna batterier här hemma i en annan grej som ändå inte används. Så nu är jag superglad för att dosan funkar o räkningarna är betalda! :D

Sov gott folket!

torsdag.

Det var gött med maten :)

Till Anonym: Angående det där med batterierna, så har jag för mig att jag eller nån har pratat med banken en annan gång om det och att dom inte bistår med nya batterier. Men kanske kan göra ett nytt försök eftersom att jag inte minns om jag har drömt det eller inte :P

Är så slööö. Har vart trött o haft lite huvudvärk de senaste timmarna. Får klä på mig en varm jacka så att jag orkar gå ner till affären. :D

Imorgon ska jag hem till mamma o testa hennes nya spikmatta :P

Nä, nu ska jag ner till affären!

kina/thai.

Idag ska vi äntligen få äta kina/thaimat :D :D Tack vare min mor som har satt in födelsedagspengar åt mig. Dock vet jag inte hur mycket eftersom att batteriet till internetbanksdosan är slut, nån som vet var man kan köpa ett sånt snabbt och billigt? :)
Måste ju betala räkningarna.

Stefan kommer hit idag o äter med oss också.

Glömde ju skriva igår; Grattis till Martin som blev 25 år och även Grattis till J's far som blev 51 år. =)

våffeldagen.

Nej, jag har faktiskt inte ätit våfflor idag. Jag brukar inte följa såna där dagar speciellt mycket, men det kan vara skoj ibland. Jag åt faktiskt våfflor för ett par veckor sen så jag kände mig inte sugen på det idag.

När de få våffeltillfällena väl kommer så brukar jag känna mig jättesugen och bara längta efter att få vräka i mig våfflor, sen när jag har fått i mig första våfflan så brukar jag vara mätt på våfflor, kanske att jag får i mig två stycken, på ren vilja.
Hm, dåligt av mig.

Hemmagjorda hamburgare med pommes till blev det idag, det var iaf väldigt gott. Sen var det ju trevligt med besök också.

Vad har ni gjort/ska göra i veckan?

nya tag.

Jag ska väl uppdatera er, men den senaste veckan har jag gjort saker som varit tuffa för mig. Har därför inte haft ork eller intresse till att skriva något. Har mått skit o försökt rädda saker i mitt liv.

Mår bättre nu..tror jag? Mycket ångest bara. :S

Kände iaf att jag var tvungen att komma bort, orkade inte klättra på väggarna mer. Så jag skulle till Gbg i lördags, men det dröjde ända till måndagen innan jag kom iväg. När jag väl hade kommit dit så mådde jag inte så bra o kände mig inte på topp, men det var fint att vara där iaf. Kan berätta mer om det..jag ska äta lite mat nu och vara social med Marcus som är på besök.

~

måndag.

Igår var det en trist dag. Jag kom väl igång lite i humöret på kvällen..men sen, jaa.. skit as usual.
Jag orkar inte prata om dessa saker här i bloggen iom att en del är privat. Men ja, ni vet ju redan sen innan att jag inte mår bra med mitt liv just nu.
Och nu vet jag inte mycket..jag är osäker på saker.
En sak vet jag och det är att jag är förbannat trött på att ta sån oförtjänt skit av dig, it kills slowly..

..

Idag då? Jag mår neutralt. Väntar på nåt?
Vi tvättar och det är ju faktiskt väldigt härligt att ha en tom tvättkorg o fräscha kläder i garderoben. Det är så jobbigt när disken och tvätthögen växer, något som är rätt vanligt här, hehe.

..

Jag räknade ut hur mycket vi skulle ha kvar den här månaden efter hyra, räkningar o skulder. Det är riktigt illa men vi kommer iaf inte att dö =)
Tyvärr så MÅSTE jag verkligen köpa nya linser, jag har skjutit på det ett bra tag nu o har gått med mina månadslinser alldeles för länge, aj aj. Får försöka lösa pengar till det på nåt sätt, kanske kan önska mig det i present? :P Hahaha.

..

Nä, idag så kommer jag att fortsätta softa och fundera över saker. Anders o jag skulle väl ses sen så att jag kunde få låna hans busskort. Imorgon så ska jag åka till Mariestad lite över dagen för o ta ett par öl o massa skitsnack med grabbarna grus.
Tack till A som lånar ut busskort så jag kan åka och tack till C som kommer att bjuda på öl. :D

Vad ska ni göra idag o resten av veckan?
Har ni märkt att jag har uppdaterat lite oftare nu de senaste dagarna? :) (Vänj er inte vid det för mycket, ni kanske blir besvikna, haha)

tråk-söndag!

Hallååå..!

Vi fick en del andra saker gjorda igår också, efter att J hade vaknat.
Vi gick med massa annat skräp till återvinningen och så planterade vi om vissa blommor o fräschade upp massa också. Så nu behöver vi inte bry oss om det på ett tag.

Jag rensade även ur garderoben på lakan som är för små för vår säng, eftersom att vi numera har dubbelsäng. De utrensade lakanen ska mor få eftersom att hon fick ju vår gamla säng. O samtidigt så passade jag på att byta sängkläder i sängen me =)

..

And now..well, I just don´t know anymore.

duktiga jag.

Jag fick ta i en del, men till slut lyckades jag dra ur tummen ur röven och då blev det lite fart på mig. Tänkte att det var lika bra o göra nånting än o bara sitta o glo, då jag inte lyckades sparka upp J ur hans sömn.
Detta har hänt:

* Jag gick ut med kartongåtervinningen + sopor
* Bokade tvättid - måndag kväll (hade helst velat tvätta nu när jag vet att jag mår ok o orkar)
* Pantade "miljarder" flaskor o burkar (fick ihop 68 kronor, yeeey!)
* Köpte cigg o mjölk + frimärken
* Postade lite jobbansökningar
* Har sökt ytterligare tre jobb, fast över internet
* Lyckats få upp J ur sängen så nu är jag inte ensam =)

Dock vill han spela dataspel så då har jag ju ändå inget o göra.. men får väl ta o städa lite o kanske bocka av ytterligare saker från listan :P

Har ni några förslag på saker som jag skulle kunna göra i hemmet idag? Jag brukar oftast fungera bäst när någon säger till mig vad jag ska göra..eller ja, när jag redan har det bestämt för mig. Svårt o komma igång annars =)
Vi får se vad det blir, kram på er..

vaken.

Nyss vaknade jag. Som vanligt helt förvirrad också. C är borta, J ligger däckad som en säl på soffan o typ omöjlig att väcka. Ja, detta lär ju bli en fantastisk dag, not.

Vi som skulle bocka av saker från to-do-listan..
En del kan jag göra själv och jag får väl sätta igång med de sakerna strax då. Trist bara.

Vad ska ni göra idag?

to-do-list.

Jag skriver flera inlägg på raken för att ni ska slippa läsa milslånga inlägg. Men jag har bestämt mig för att ta tag i vissa grejer nu som jag/vi struntar i eller skjuter upp pga det dåliga måendet.

Jag skrev en "att-göra-lista" och imorgon så hoppas jag på att må såpass bra att jag kan bocka av en del saker ifrån listan. Några saker måste jag vänta med tills det blir vardag igen och några saker är sånt som bara J kan råda över.
Men en del saker går faktiskt att ordna redan imorgon, bara ork, vilja och motivation infinner sig - hoppas.

Sovgott!

ledsamt.

För en stund sen så fick jag veta en grej som gjorde att jag började lipa. Jag kan inte berätta vad det handlar om exakt, men en tjej som jag gillar som jag har lätt att prata med och som jag vet gillar mig också..vi känner inte varann så väl o ses sällan men kommer bra överens o ligger på lika nivå och har därför lätt att prata om mycket.

Jag skickade iväg mess till en av våra gemensamma vänner, messet var ogenomtänkt, stressat skrivet och helt fel formulerat, detta fick hon möjlighet att läsa och nu har hon en uppfattning om mig som inte är den bästa. Jag vet att hon ändå tycker bra om mig trots det jag hade skrivit till vår vän. Saken är den att jag menade inte på det sättet jag skrev och jag förstår att hon tolkade det på det sättet som hon gjorde, för att hon vet inte hela bakgrunden eller mina skäl, hon vet inte heller hur jag egentligen menade.

Hennes uppfattning är ungefär att jag utnyttjar vår vän, vilket jag absolut INTE gör. Som sagt, kanske inte lätt för henne att veta när hon inte vet om allting hur det egentligen ligger till.
Jag har dock pratat med vår gemensamma vän om detta och han förstår hur jag menade och han tycker inte att jag utnyttjar honom.

Helst av allt så vill jag skicka mess till henne nu och förklara allting eftersom att jag vill inte att varken hon eller någon ska känna så om mig. Men vår vän bad mig att inte göra det eftersom att hon hade sagt att hon ville prata med mig själv så att han inte skulle dra upp detta med mig, vilket han ändå gjorde - för min skull, så att jag skulle vara lite förberedd.

Saken är som så att jag är otroligt konflikträdd och feg och speciellt mot personer som jag inte känner så väl. Så nu sitter jag här, mår skitdåligt över situationen och över att bara vänta på att hon ska komma o dra upp detta med mig. Vem vet när vi ses igen? Så sällan som vi ses menar jag.
Nu skulle hon visserligen besöka Skövde imorn, men är jag redo och tillräckligt mogen att orka ta den här grejen imorn?
Jag måste väl.

Dessutom så är jag lite besviken på vår vän som visar upp dessa mess för henne, kunde han inte behållt dom för sig själv istället för att outa mina mess så att jag framstår som en skit i hennes ögon?

..

När jag lipade så försökte både han och J att trösta mig med att säga att jag ska inte bry mig ett skit om vad hon tycker, för hon har en mindre skinande gloria än vad jag har tydligen.
Visst, det kanske tröstade yttepyttelite, men inte tillräckligt. Jag gillar ju henne.

Jävla pissäckligaskitfredag.


födelsedag n stuff.

I söndags kväll så blev vi inte alls ensamma utan fick besök av tre vänner som hade ärenden i Skövde dagen efter o därför undrade om vi kunde erbjuda sovplats. De kom med ett bra erbjudande som tack för hjälpen och det kunde vi ju inte tacka nej till :)

Det var en trevlig tid som de var här iaf.

Egentligen så har jag inte så mycket viktigt att skriva om veckan som har gått, men på onsdagen så fyllde jag hela 23 år. Jonte sjöng för mig när klockan hade slagit midnatt natten till onsdagen så det gjorde inte så mycket att han inte väckte mig nästa morgon med sång. Han hade nog kanske gjort det om det inte varit för det att jag istället hann vakna av dörrklockan.

Det var vår kära vän Anders som stod där, jag helt yr och nyrvaken undrade varför han räckte över en blomma o present till mig, min bänga hjärna fick på nåt sätt för sig att det var nån sorts inflyttningspresent (visserligen har vi bott här i 2 år men) o jag tänkte ju givetvis att det borde vara han som skulle ha inflyttningspresent eftersom att han nyss har flyttat.
Så jag frågade honom varför hann räckte över dessa ting till mig o så efter en sekund så trillade poletten ner och jag hann svara mig själv med att "just det ja, jag fyller ju år idag!" =) Tänk så knasigt det kan bli.

Vi hade iaf en mysig tid de timmar som han stannade här, han är så snäll och omtänksam den killen.

Dagen började så att jag var på jättebra humör o såg framemot dagens planer, men sen blev jag tom. Jag tappade lusten till saker, lusten till livet. Jag tänkte att det ska inte få förstöra min födelsedag och de saker som vi hade tänkt att göra så jag försökte så gott jag kunde med att rycka upp mig o Martin besökte oss o vi beställde pizza o sallader ifrån pizzerian. Det blev att vi fick stressäta för att sen bege oss ner till stan. Jag & min älskling skulle dagen till ära gå på bio.
Han hade varit så söt o lånat pengar just för att vi skulle kunna göra något speciellt av den här dagen.

Filmen vi såg på var "Män som hatar kvinnor" - en film som jag väldigt gärna har velat se. Jag har läst hela trilogin och J har läst bara "Män som hatar kvinnor", böcker som vi tyckte var väldigt bra.
Det är ju så svårt det här med att kunna skilja boken från filmen, men jag ger det en chans och kan säga att filmen var väldigt bra gjord osv. En sak som förstörde var ju att jag hela tiden visste vad som skulle hända. Men jag är nöjd ändå.

Vi valde att gå på den sena visningen, dvs. kl. 21.oo, vilket gjorde att vi kom inte ut därifrån förrän ca 23.45 och då var vi väldigt trötta.
Tidigare under dagen så hade vi lovat Anders att komma hem till honom efter bion o dricka lite vin. När filmen var slut så hörde vi först av oss o avbokade pga trötthet, men ganska snart så ångrade vi oss o gick dit istället, han bor ju ändå på vägen hem till oss.
Där fanns min fina kusin också o vi fick en trevlig stund hos honom. Nånstans mellan 01.3o-o2.oo så ville jag hem och alla gick hem till oss, vi drack varsin kopp thé och jag intog sängen o somnade som en stock, de andra stannade uppe för att umgås lite till så Anders & Alex blev kvar över natten.

Jag hade en fin och bra födelsedag, det var många som grattade mig över internet, sms och telefonsamtal. I brevlådan fann jag två kuvert, ett innehållandes pengar ifrån mormor & morfar och det andra var ifrån farmor som innehöll en dubbeltriss, dock vann jag tyvärr inget på den.

Jag antar att jag har lite presenter kvar att vänta mig, men det lär väl komma den dagen jag har råd att ställa till med kalas :) Inget datum är satt ännu, vi vill att pengarna ska komma in först och dessutom så händer det mycket under mars månad, kanske inte för oss men för människor som jag vill ska komma o fira mig :) Vi får se hur och när det blir.
Jag vet iaf en sak, och det är att min lillasyster vill ha "den goda smörgåstårtan som Therese bakar" <-- hennes ord. :D :D :D

Sen födelsedagen så har inte mycket hänt..det har varit ångest på hög nivå och dagarna har mest flytit förbi..jobbigt. Jag har iaf märkt av att det har varit fredagen den 13:de idag.

hemkomna.

Tack för era kommentarer :)

Igår åkte ju vi till Jonte's föräldrar och så kom vi hem förut. Det har varit jättemysigt där. Vi har spelat lite kort, ätit tacos, glass, semla, kikat dia-bilder. Så bara så ni vet, Jonte hade mycket hår som bebis och var dessutom en söt sådan! :D

Nu är vi som sagt hemma, ensamma..skönt, skönt, skönt!


Imorn ska jag ringa o avboka tiden på soc..vi har återigen kommit på att vi orkar inte gå dit o få höra ännu ett nej, jag vet att vi kommer att få ett nej pga alla små lån som förts över till våra konton, de är superpetiga med det där. Annat är det i Skara kommun, verkar det som.
Men jag funderar inte på att flytta till Skara. Däremot nån annanstans.

Hoppas att ni har haft en bra helg, jag ska mysa resten av söndagen.

fredagsmys.

Idag har vi haft en riktig slappardag, jag har mått okej. På eftermiddagen så ringde min lovely kusin och undrade om vi ville äta pizza o spela spel på kvällen. Medans jag pratade med henne så hade vi en hembakad pizza i ugnen så vi valde att bara spela spel.
Så Alex & Ejnar kom hit med chips o godis o nu har vi spelat en omgång RISK. Det var jättekul att dom kom, roligt att spela o skönt att bara slappa o umgås lite =)
Alex var först ut ur spelet, efter det så var det C, medans jag, Jonte & Ejnar kämpade vidare. Jag hade tyvärr inte så mycket att komma med och allt slutade med att Jonte vann :D Ejnar blev sur eftersom att han hade legat rätt bra till rätt länge :P

Nu åkte dom precis hem o här ska det fortsätta slappas för imorn ska jag och min man åka till hans föräldrar o mysa o stanna över natten, det ska bli så skönt! Att komma iväg, få känna trygghet, bli omhändertagen..slippa klättra på väggarna.

Vad ska ni göra i helgen?

ärenden.

Sara: Tack för tipset, det tål att funderas på. Skulle kunna funka förutom det att jag har inte råd att betala ytterligare en räkning varje månad :/


Trots rätt tidigt sänggående igår så var vi supertrötta idag när det var dags att gå upp. Riktigt mycket stön säger jag.
Men nu har vi iaf fått handlat lite mat vilket är skönt, vi ska handla mer men man ska ju orka bära det ända hem från stan också :P
Jag frågade pappa om skjuts men han hade nån utbildning på jobbet, jag har en kompis, med bil, som har sagt att jag kan ringa honom när jag behöver, men jag tycker att det är så pinsamt att be någon om hjälp.
Slutade med att jag fick slänga ut hutlösa pengar på buss medans J fick ta min cykel hem. Kassarna var rätt tunga så mina axlar tog mycket stryk :P

Jag var iaf duktig o gick in på Arbetsförmedlingen, det var sjuuukt mycket folk därinne, men jag gav mig fan inte utan ville få det här gjort. Så jag skrev ut lite CV o kopierade lite betyg o intyg, som ska skickas iväg. Dessutom så sa jag att jag ville ha en ny tid för inskrivningsmöte på tjosanhejsan.
Sköööönt att äntligen få det gjort!

Tyvärr så struntade vi i Försäkringskassan idag..kan man skjuta upp saker så gör det - det är hur mitt liv ser ut :P

Somnade förut o missade mitt favoritprogram, TROTS att jag hade ställt alarm, har dock vart så väck o stängt av det i sömnen :D
Programmet går ej i repris och visas inte på webb-tv. Går heller inte att ladda ner.

Hur har er dag varit? =)

jag jag jag.

I lördags hade jag namnsdag, som jag nog nämnde i bloggen häromdagen. På Maria var det =)

Om exakt en vecka så fyller jag år också, jippi. Men just nu har vi varken råd att ha kalas eller råd med present till mig. Undra om det kommer att bli min tråkigaste födelsedag hittills? Jag är livrädd..eftersom att jag gillar att fylla år och älskar uppmärksamheten och presenterna som jag får. Men vi klarade ju oss bra utan att ge varandra eller någon annan julklappar i julas, samma sak på Alla Hjärtans Dag..men det sög riktigt hårt faktiskt.

Jaja, presenterna är väl kanske inte det som betyder mest när det väl gäller, även om det är kul och en stor del av dagen =)

..

Igår hände f.ö. en väldigt jobbig grej. Jag får nu eventuellt sona för gammal ost. Vilket känns jävligt jobbigt och kan måhända kosta mig en hel del. Mycket saker kan även raserar pga detta, men vi får hoppas på det bästa.

Dags att peppa sig o försöka se positivt nu, det kommer inte alltid att vara såhär och en del av mig vet att även om det ser mörkt ut just nu så ordnar sig saker alltid med tiden och viljan.

Efter regn kommer solsken sägs det ju, och jag kan faktiskt hålla med om det.

imorgon är en stor dag.

Imorgon. Imorgn så ska vi få saker gjorda.

* J och X ska hämta varsin matcheck.
* Jag ska passa på att gå till Arbetsförmedlingen eftersom att jag inte orkade gå dit på inskrivningsmötet (för aktiviteten) i måndags. Så jag ska dels boka en ny tid för ett sånt möte och så ska jag kolla om dom har dokumenterat och kan skriva ut alla jobb som jag sökt de senaste månaderna, eftersom att jag måste rapportera det när vi ska till soc.
* Jag måste även skriva ut lite CV o ta kopior på betyg o intyg m.m. som ska skickas iväg med jobbansökningar.
* Vi ska till Försäkringskassan för att lämna in nya hyran och även be att få papper på vad vi har i bostadstillägg och papper på att vi inte kan få bostadsbidrag, för o lämna in till soc.

Sen ska vi väl äntligen handla mat då =)

Oj oj..det blir en stor dag med mycket saker..hjälp, säger jag bara. För er kanske det låter lätt som en plätt men för mig så är det ett stort äventyr, men jag tror att det kommer att gå bra, speciellt med tanke på att jag slipper göra allt ensam. Det måste gå bra. Usch, nu kom det där ordet igen. Iaf, det SKA gå bra, det kan inte funka om inte nåt av detta blir gjort.

kris kris kris.

Goddagens!

Ja..det har varit och är fortfarande en mycket tung period som jag, vi, går igenom just nu. Psykiskt och ekonomiskt. Jag känner mig så nere så jag tror att jag mycket väl platsar för en rad olika mediciner om jag bara skulle gå till läkaren. Jag har frikort sen innan så just läkarbesöket blir inga problem ekonomiskt, dock så skulle jag ändå inte ha råd med eventuella mediciner och det känns rent ut sagt förjävligt. Inte så att jag längtar efter mediciner, vem gör det?
Men seriöst så orkar jag inte ro det här skeppet längre, skeppet som är mitt liv.
Vilket dilemma alltså.

Jag orkar sällan ta mig upp ur sängen, duscha är nästan som ett marathonlopp, sminka mig o gå ut ska vi ju inte ens tala om. Laga mat? Det händer sällan, pga brist på ork och även ibland ekonomiska förhinder.

Fyfan vad trist detta låter, men det är mitt liv just nu.

Jag har ju chans till ett ynka aktivitetsstöd om jag skriver in mig på den där aktiviteten på arbetsförmedlingen..men hur fan ska jag ens orka ta mig dit? Jag gråter nästan över min patetiska ynklighet. Det är inte ynkligt att vara deprimerad och att inte se någon mening med något. Men jag känner mig ynklig som knappt orkar försöka längre.

Jag MÅSTE vända på steken nu. Just det där "måste" gör att jag får panik och kan inte förmå mig till något alls. Hur kunde jag bli sånhär? Vart tog min livslust vägen? Jag vet inte var den är, men jag vet att den har knappt funnits där på flera år. Första året med J så var jag glad såklart, jag är fortfarande glad över honom. Men jag kan inte leva igenom någon annan och två människor som mår dåligt orkar inte alltid bära upp varandra.

Mycket av mitt dåliga mående beror ju såklart på att vi har levt genom att vända på kronorna såpass länge nu, på det så har jag ju ingen aktivitet på dagarna och jag har inte råd att göra något heller. Promenader är gratis såklart, men om jag inte orkar ta mig ut genom dörren så är ju alternativet att promenera runt i lägenheten. Hehe kul :P

Nä, jag var tvungen att gnälla av mig lite, som vanligt. Ni som läser får stå ut eller sluta läsa helt enkelt ;)

Vår inneboende som redan har nämnts en del är kvar...*suck*
Men idag eller imorgon så ska han åka, det drog ut några dagar på tiden för han kunde inte komma dit han skulle då de var bortresta o då kan vi ju inte slänga ut honom på gatan såklart. Dock kan man ju tycka att han borde ha kollat upp sånt innan samma dag som han skulle ut härifrån, men men. Orka.
Han accepterade iaf våra väldigt rimliga krav, nåt annat hade jag inte gått med på eftersom att han fick två veckor gratis. Vilket grämde mig lite, men nu är det lite återställt då han sen jag skrev sist har betalt lite saker för oss och för en stund sen så var det prat om att han eventuellt skulle ringa ett ställe där man kan få hjälp med matrekvisitioner, och isf så skulle vi få det av honom. Får väl se om han ens ringer, jag pallar inte tjata.
Men det är iaf ok nu mellan oss när det gäller det ekonomiska. Det ska bli skönt att få vara ensam med J sen också. Dock lär det nog bli tomt och kanske lite tråkigt ibland :P

Iaf så ringde J till samma ställe nyss o ska dit imorn så förmodligen så får han en matrekvisition. Och jag ringde till soc för en timme sen...suuuuuuuuuug vad skämmigt att vi ska behöva slicka röv på massa ställen för att ens få pengar till mat. Men vad göra? Mat är det viktigaste tycker jag, för utan mat så kan man ju inte må bra.
Ni känner väl till Maslows behovstrappa? Ni som har läst Psykologi A borde iaf göra det :P
Nu ska vi iaf till soc o slicka röv igen..känns dock lite halvt menlöst eftersom att varenda överförda krona in på kontot räknas med, jobbigt med tanke på att vi ofta har lånat pengar av min mor, bror, J's päron. Dessa små överföringar kommer att ligga oss i fatet, möjligtvis såpass att vi går dit o slickar röv o ändå inte får något, men hey, ytterligare ett försök måste vi väl ändå göra.
Jobbigt bara att fixa alla dessa miljarder papper o grejer som ska fixas inför mötet me dom.

Nä, nu ska jag läsa lite, det blev ett för långt inlägg..ovanligt :P Kanske skulle testa o skriva oftare o kortare :P