ljungby.

Denna kväll sitter jag i lilla småländska Ljungby. Eller så litet är det inte, de har ju faktiskt Ica Maxi ;D

Besöket av Elin, J's syster var roligt igår, de gjorde piroger, vilka jag med min expertis penslade. Iaf, de blev goda.

Åter till nutid. Det finns en jävla människa som jag stör mig nåt så fruktansvärt på. Eller inte stör mig, jag är jävligt arg på den lilla pissråttan.

Här i Ljungby iaf..så är jag o hälsar på Christian, en gammal vän. Han fyller år på lördag så vi e några stycken som ska fira. Jonatan kommer ner imorn med. =)
Jag anlände vid 19 ikväll, efter drygt fyra timmars resa, varav en timme var enbart väntan i Jönköping. Blev uppmött o vi gick till ett fik där jag blev bjuden på thé. Sen intog vi det redan nämnda Ica Maxi för jag skulle ha lypsyl. Jag är oerhört beroende av det o råkade tyvärr glömma mitt hemma, trots att min älskling så snällt faktiskt hade packat ner det åt mig. Så skulle ju jag självklart ta upp det o smörja på för att därefter glömma det på bordet.

Vi har suttit o tjötat skit sen gick han hem till sin flickvän. När han fick veta att jag är mörkrädd så fick han lite dåligt samvete, men jag sa att de va lugnt :) Jag fick äta vad jag ville så nu har jag ätit för första gången sen halv två idag. Denna gång blev det pasta med köttbullar.

Nu tänkte jag lägga mig o läsa en stund för jag tror inte att det händer så mycket mer på internet ikväll. Sov gott!

godmorgon.

Hmm..är orolig över en sak. Men kan ändå inte få några svar nu.

J gick iaf iväg idag..skönt, då får vi hoppas att det går bra för honom första dagen. Det tror jag.

Idag får vi besök av min svägerska, dvs J's lillasyster.
Jag låg o försökte somna om efter att J hade gått, men det är för mycket som rör sig i huvudet just nu. Dessutom så behöver någon städa innan hon kommer så det är väl lika bra att jag tar tag i det.

Hmm...ja. Ha en bra dag.

...

Jag orkar inte. Sånt jävla liv.
Är på kass humör nu.

Sandra, när du ser det här, kan du grejja cashen då. Så jag slipper höra massa liv om det.
Thx.

Ska äta nu o lipa framför tvn.

klagomuren.

Jag får verkligen panik! J har varit för jävla sur till och från hela dagen. Värre än en pms-brutta!
Han skulle ha börjat på AME idag, men gick inte dit. Vi gick upp i god tid på morgonen, åt frukost o han badade. Hela tiden hade han en negativ inställning och var mycket trött. När han väl skulle åka så regnade det och han blev svettig så fort han rörde på sig. Det är i såna här årstider svårt att klä sig bra då man inte vet om det blir för varmt eller för kallt.

Jag försöker att inte klandra honom för att han inte gick, jag har inte gnällt något över det heller. För att jag vet precis hur han kände sig, tänk alla morgnar som jag kände sådär när jag jobbade eller gick i skolan. :/
Samtidigt så förstår jag nu att han blev sur på mig när jag bara sket i att gå till skolan o satt o gnällde över allt.
Och idag tror jag att han äntligen förstod mig. Så nu förstår vi varann, och har förståelse över hur vi förr har reagerat och betett oss.

Nu har jag plockat iordning massor här hemma o vikt all tvätt sen tvättpasset igår. Jag bad J att laga mat och han skriker o blir så jävla arg o sur när det blir fel, för stackaren råkar faktiskt ut för massa skit på samma gång. (Murphys lag?)
Men, måste han bli så jävla arg? Blir jobbig stämning då.
Men men, jag är väl inte alltid någon ängel heller, jag har ju mina brister också. Ville bara skriva av mig lite, istället för att gå o gnälla.

dagens!



Det här var ju dagens, eller ja, nattens bästa =)


lycka.

Jag tror att pengar gör en lycklig.
Och;
Musik.
Riktiga vänner.
Kärlek.


ber om er hjälp.

SNÄLLA, jag är fattig....här får man presentkort...bli medlem där så jag får mer poäng, bara för min skull så jag kan köpa kläder ;D

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=90916

20-kronorskvällen.

Haha Andreas vad SÖT du är =) Tack iaf ;)
Allting löste sig..Jonte hade lite cash o dessutom hade jag lite vin hemma + att det fanns snälla goa vänner som bjöd, o då tänker jag på Natta & Jonatan :D

Vi drog hem till Natta på förfest o där fanns de några människor..de blev lite bråk mellan några o jag o en kille till var dörrvakter :P Det resulterade i att jag tappade min lins på golvet när nån försökte brotta sig ut :P Men jag hittade den, dock inte så skönt att skölja den i vatten o sätta in den i ögat igen...ska ju helst va linsvätska :P

Natta kände nån som körde gratis taxi så jag o hon kom ner till stan på det sättet =) Alla killar hade gått i förväg o delat lite på sig pga bråket.

Jag träffade en gammal bekant igår som bjöd på en cider som tack för att jag hämtade hans jacka i garderoben...men ja..jag bad honom hålla den när jag skulle göra nåt o när jag skulle ha den så var den borta! Jag har ingen aning om vart den var o tydligen hade inte han det heller. Hmm.
Whatever, jag behövde inte mer o dricka ändå :)

Jonatan hängde med hem hit o vi åt soppa o varma mackor innan vi gick o la oss. Jag sov på soffan för jag var full o töntig o blev sur på Jonte. Jonatan sov i gästrummet, han väckte mig tidigt imorses när han skulle till jobbet. Hans chef var tydligen inte så glad då han var räääätt försenad tror jag :P


Varför ska så många killar komma o stöta på en då man är upptagen? :S

bidrag.

Jak har en son som måste amputera benet sitt för en sjukdom. Operationen kostar pengar, mycket. Vi lever fattiga. Snälla ge ett bidrag, annars min son kommer dö.
Maila för kontonr. (adressen finns i förra inlägget..)

krogen..

Hej kära fina underbara läsare!
Jag vill ut på krogen ikväll med några vänner, det är 20-kronorskväll..nu undrar jag om någon kär läsare har lust att bjuda mig på en kväll på krogen?
100 kr räcker för mig :)
Sätt in pengar på mitt konto, så är jag dig för evigt tacksam ;P
Maila mig för kontonr.
[email protected]

KRAAAAAAAM o tack på förhand ;P

saker att göra.

Hej o hå...har vart vaken sen kl sju idag... inte den tiden som jag brukar gå upp nuförtiden. Men J skulle iväg på en grej o jag ska också iväg. Ska ner till stan om en timme... ORKA! De e ju så mysigt att bara vara hemma i värmen o tryggheten :)
Ute är det kallt ju.. hehe.

Jonatan frågade om jag ville följa med på 20-kronorskväll på Husaren idag.. jag har inte bestämt mig än. Behöver pengar!!

...

Jag är orolig och förvirrad. Önskar att du bara för en minut kunde sluta att ignorera.
Snälla, stilla min inre oro med ditt svar.

Jag vill finnas för dig och jag vill att du ska veta det.



middagsmat.

Varit på Maxi idag o handlat...provsmakat massor också, de har gjort om hela affären så de hade premiär idag. =) Träffade Stina me :D Kul utflykt.
Nu har vi ätit kokt fisk, vit sås med ägg i, kokta morötter o potatisar - supergott!
Vi håller även på att göra en soppa för morgondagen, köttfärssoppa med massa skit i =)
Det är trevligt att laga mat tillsammans. <3

lyckad kväll.

Jag hade lovat Sandra att festa med henne på krogen på lördagskvällen. Jag måste erkänna att jag inte var jättesugen på det då jag fortfarande mindes min senaste bakfylla som innehöll illamående och spya.
När lördagen så kom så bävade jag inför att behöva åka till stan o handla på bolaget, lat som jag är. Men som en skänk från ovan så var Sandra redan inne i stan o hade köpt massor som vi skulle ha till kvällen. :)

När jag precis hade kommit ut från duschen så kom Sandra o vi började dricka lite vin från boxen medans hon surfade och bestämde musik o jag gjorde mig festfin. Efter ett tag så kom Jonatan & Mårten o drack även de. Jonatan & Mårten ville lite senare dra till Natta innan krogen, men Sandra ville inte dit utan hon ville vara kvar här ett tag innan det var dags att göra stan. Så vi bestämde att vi skulle möta upp killarna i stan senare.

Sandra propsade på att vi skulle åka taxi ner till stan, så blev det och hon betalade. Saken är den att jag hade sagt till henne att jag inte ville eller kunde festa mkt pga min brist på inkomst. Hon har ju både lön och csn så hon bjöd mig på kvällen. När jag blir anställd så är det nog min tur att bjuda tillbaka ;)

Iaf, väl nere i stan så var inte Jonatan där, han var hos Natta för o hämta henne o Mårten, som vi inte kände sen innan, var kanske inne på Vatra. Vi tänkte då gå in där, men var för långt bak i kön för att hinna gå in medans de hade gratis inträde. Eftersom att vi hade bestämt att gå till Husaren direkt när Jonatan skulle komma så kändes det inte lönt o betala inträde till Vatra för o vara där inne i kanske 10 minuter. Så vi gick in på Husaren där inträdet låg på 100 riksdaler. Väl inne så köper Sandra en sexa redbull/vodka till mig o vi slår oss ner o pratar. Jonatan kommer aldrig, vi får till slut tag på Mårtens nummer, men han svarar ändå inte och vi börjar tröttna o bestämmer oss för att gå på toa o sen dra vidare till nästa ställe.
Men det ville tydligen inte gudarna, för när vi kommer ut från toaletten så har vår gamla plats tagits av en gammal vän till oss. :) Alexander & hans vän Andreas hade slagit sig ner o vi gick dit för att hälsa.
Vi handlade nytt och blev sittandes där med dessa tu tills stället stängde. Ja, en o annan besökare slog sig ju även ner där :P
Jonatan dök aldrig upp, har för mig att han ringde en halvtimme innan de stängde men minns inte vad som sades. Jag & Sandra följde iaf med Alex & Andreas hem. Alex pröjsa taxi :)
Väl där bjöd han på Dooleys :P
Sandra insisterade på att åka taxi hem, vi hämtade upp Jonatan på stationen och vi tre var hemma strax före fem :)

Sumsum: Jag var skönt full hela tiden, gjorde inte bort mig (iaf inte jättemkt), var tillräckligt med i matchen så att jag kom ihåg o dricka vatten då o då hela kvällen (o natten) vilket resulterade i NADA baksmälla dagen efter =) Jag är sååå lycklig över det! :D Hade tom svärföräldrar här på besök på eftermiddagen, nemas problemas!
Men det farliga med det är att jag är redan smått sugen på att festa igen med roligt sällskap o roliga situationer =)
Innan ville jag ju INTE festa pga äcklig bakfylla...
Ring mig när det vankas party så får vi se =)
Jag gjorde bara av med 100kr den kvällen (det enda jag hade, haha!) och jag tackar S för allting och inte minst för en jätterolig kväll =) <3

göteborg och babylycka <3

Bara för att renoveringen blev klar så betydde inte det att jag skulle stanna hemma. Så förra torsdagen packade jag glatt om min resväska för att besöka vackra härliga Göteborg! =)

När jag kom fram så köpte jag en korv och ett rosa band på Pressbyrån, därefter så åkte jag direkt hem till underbara moster Tina.

För övrigt så ser jag henne lite mer som en storasyster än som en moster. Hon är bara sju år äldre än mig så när jag var liten brukade vi leka med varann. När hon blev äldre o flyttade hemifrån så älskade jag att få komma hem till henne o sova över. Eftersom att jag inte har några äldre syskon själv så kändes det bra att ha henne som "storasyster" =)

Iaf så bjöds det på ärtsoppa o pannkakor där då det var torsdag, men jag tycker att ärtsoppa är äckligt så jag fick äta köttfärspiroger ifrån Finland istället. (Vi är ju 50% finnar o 50% danskar hon & jag).

Efter det så kom härliga söt-Kim o hämtade mig så åkte vi hem till honom o drack vin o tjötade skit hela kvällen =) Han ville att jag skulle sova över där så att vi kunde hinna umgås lite mer, men jag ville helst ha pratat igenom det med Jonte först, o sen ville jag ju hem till moster eftersom att jag hade lovat det. Men jag & Kim bestämde att vi ska ha ett pyjamasparty next time :P
Eftersom att jag är ganska liten, rädd och paranoid så tycker jag att det är läskigt med mörker o även att gå ensam ute om kvällarna, både i Skövde och i Göteborg så jag hade bett Glenn att möta mig när jag hoppade av bussen så att han kunde följa mig hem till Tina. Så Glenn & Tony mötte mig o bjöd på en 3,5:a. Vi slog oss ner på en bänk o satt o rökte o tjötade skit i en timma innan de slutligen följde mig till porten.
Jag & Tina drack lite thé o pratade framför tv:n innan vi hoppade i säng.

På fredagen så njöt jag av lugnet, hjälpte min höggravida moster genom att gå till affären för att handla grejer till middan. Vi hade en jättetrevlig dag då vi åt gott o samtalade en del. På kvällen fick Tina lite sammandragningar, men ingen bebis som kom ut den dagen inte. (Hennes beräknade förlossning var satt till måndagen den 13/10). Jag satt i Tinas & Emils nya goa säng, åt godis, drack thé o kikade Idol =)
Tina beklagade sig hela tiden över att "hon var så tråkig o inte orkade gå ut o hitta på saker med mig". Jag tyckte inte alls att det var någon fara då jag bara tyckte att det var väldigt gött att bara chilla.
Tina har haft foglossning de sista månaderna av graviditeten så hon hade väldigt ont o orkade inte gå så mycket.

På lördagen så hade vi också trevligt, vi åt en lyxig frukost (amerikanska plättar, nybakade scones, kokta ägg och thé). Jag brukar alltid få fräsch o lyxig frukost hemma hos dom! :P Vi gjorde inget speciellt under dagen, vid 18 var det dags för mig att åka hem. Jag saknade Jonte en del då, vi brukar ju inte sova utan varandra =)

Jag hade det underbart i Göteborg =) Vill dit snart igen! Och speciellt nu..för i tisdags (den 14/10) så anlände äntligen en liten flicka till världen. Edda Elli Emilsdottir Hedegaard skall hon heta, det lilla pyret :) 2920g och 48cm stannade mätarna på.

   

Det känns mer som att jag har blivit "moster" än det faktiskta; att jag har fått en till kusin. Jag är superglad för Tinas & Emils skull o jag längtar verkligen tills jag får komma o träffa de o den nya lilla sötingen. <3

Lördagskvällen hemma blev lugn, likaså söndagen. Vi fick besök av Martin på kvällen. I måndags cyklade jag hem till Jenny för att dricka thé o babbla yada-yada-yada =) Också hon höggravid. Hon hade beräknad förlossning den 8/10 så hon var ganska sur över att ha gått över tiden. Ännu har jag inte hört nåt så jag förmodar att hon ännu inte har blivit förlöst :) Men det var mycket trevligt att träffa henne o hennes man igen då vi inte har setts sen ett tag innan renoveringen. Har ju inte funnits så mkt tid då jag inte har huserat i Skövde spec mkt.

När jag var där så ringde en tjej angående ett jobb som jag hade sökt. Hon frågade om jag kunde komma på intervju dagen därpå.
På måndagskvällen, tror jag det var, så kom Pj hit. Och på tisdagen så var det dags för jobbintervjun. Jag upplevde inte att den gick så bra och jag tror inte att jag kommer att få jobbet. Jag vet inte hur mycket av dessa tankar som beror på "jantelagen" o hur mycket som beror på den eventuella sanningen o magkänsla. Det märker vi, men hoppas inte på för mycket ;)

I onsdags så kom Pj hit igen och lite senare dök även Martin upp. Igår var det en lugn dag och idag så var Jonatan här o drack lite kaffe o babblade. Efter att han gick så traskade vi bort till Maxi o handlade mat. Vi gick även in på Lindex, där man kunde få köpa 4 toppar för 100:-. Jag hade sammanlagt med mig 12 plagg till provhytten, hittade tre stycken som jag ville ha och fyllde ut det till fyra med hjälp av en söt liten tröja som Jonatans dotter Fatima ska få =)

Ikväll så har vi gjort en fiskgratäng som blev supergod! Jag har även surfat runt och kikat lite på Idol också.
Resten av kvällen blir lugn...o tråkig som de verkar just nu då jag & J blev lite småsura på varann för en stund sen..så de e rätt tyst här nu.

hemmahuserandes igen!

Sandra: Vad menar du med "avvikelse på 15" som du lagt som kommentar till mitt förra inlägg?

Iaf..tänkte att det var dags att uppdatera nu :) Vi har ju bott i våra väskor o flängt hit o dit så jag har inte direkt orkat ta mig tid att skriva så mycket.
Måste bara reda ut en sak först; jag ska inte till Turkiet i år igen!
Jag skulle ha åkt dit för såhär var det: Min moster typ hetsade min mor till att följa med detta året. (Om ni minns så fick jag mammas biljett förra året för att hon kom på att hon inte vågade flyga). Så iaf, min moster beställde i år en biljett till mamma trots att min mor försökte säga ne osv. Antar att det var min mosters sätt att försöka pusha mamma att åka med. På ett snällt sätt alltså.
Iaf, när biljetten var betald så satt mamma o funderade o ju mer hon tänkte på resan desto mer panik fick hon..så hon frågade om jag ville ta hennes biljett då den tydligen inte gick att avboka. Jag tyckte då att det kändes orättvist mot mina andra syskon, men så var det bara jag som hade pass och resan skulle snart avgå (22 oktober). Då sa jag till mamma att jag ska betala tillbaka vad biljetten kostade, avbetala när jag får jobb.

Några dagar senare så ringde min moster o berättade att det går att avboka o man får pengarna tillbaks, men det kostar 1500:- så hon sa att jag kunde ju då göra ett eget val. Hon skulle betala summan för avbokningen o så skulle mamma få tbx alla pengar. Sen sa hon att det kanske är roligare för mig att, sen när jag kan, börja spara till en resa med Jonte istället för att sitta o avbetala till mamma för den här resan.
Det lät ju faktiskt rätt smart..med tanke på att Turkiet-resan var till exakt samma ställe som förra året, den enda skillnaden var att vi detta år skulle åka en vecka tidigare, mormor & morfar skulle åka med (vilket visserligen är rätt kul) o mina småsyskon skulle inte följa med, utan bara min mosters familj då.
Men saken är den att jag funderade och kom fram till att jag hellre vill åka med Jonte än o ligga i samma solstol som förra året. Det hade varit skitkul att åka...men det är ju ledighet för de andra o i år kanske jag skulle vilja komma lite utanför hotellet o se mig om i Turkiet. Förmodligen så skulle ingen vilja följa med mig utan bara vara kvar på hotellet, o de e ju inte kul att dra ut på äventyr ensam. Så det kändes inte så värt punga ut flera tusen för att återigen åka till samma ställe o ligga på samma plats utan Jonte o inte göra så mycket. Förstår ni? :)
Så biljetten är nu avbokad. Punkt.

Renoveringen blev klar förra veckan, vilket jag tycker är väldigt skönt! Nu bor vi äntligen hemma igen och det är jättefint! Vi hittade lite småfel här o där. Bland annat så hade dom satt upp 3 kakelplattor i badrummet som det var sprickor i, men nu har vi fått 2 av dom utbytta, den tredje sitter över vattenledningar så det gick tydligen inte att byta ut den utan att det skulle innebära massa skit. Sen var det ett litet märke på en av kökslådorna där det fattades färg, men det är fixat. Det är fläckar på tapeterna i hallen, men det skulle de försöka tvätta bort, annars tapetsera över. Dessvärre så tror jag inte att vi får helt nya tapeter för hela lgh är omtapetserad 2 år innan vi flyttade in, o dom gör bara sånt vart tolfte år eller nåt såntdär, annars får man bekosta det själv.

I veckan har jag pysslat lite här hemma, packat upp lite saker o sånt som blev nerpackat inför renoveringen. Har dessutom rensat bland massa saker o slängt grejer o sånt. Ska försöka få tummen ur att lägga upp lite skit på Tradera med. Bättre o få de sålt för en liten peng än att slänga det :)

Vi har även bestämt att torsdagar är numera städdagar, då vi har uppdelat områden också. Igår hade jag köket, hallen och sovrummet. Jag gjorde köket o var jättenoga, strök o hängde upp gardinerna igen som hade vart nerplockade m.m. Men sen blev vi osams o då tappade båda lusten så jag sket i resten av mina områden.
Idag vaknade jag av att en man var här o bytte ut kakelplattorna, när det var klart så var ju det nystädade badrummet sktigt igen så jag städade rent det idag, dammsög även hallen. Så ja, vi har väl inte vart jättenoggranna med resten av städningen, men det är iaf rent o fint här hemma, vilket är huvudsaken. Skönt det!

När jag orkar så ska jag ta kort o slänga upp så ni får se hur det ser ut numera :) Vi har även bekostat en ny soffklädsel då den gamla var trasig o äcklig. (Typ grådassig här o där när den skulle vara vit). Vi hade ju en hyresfri månad då renoveringen pågick, därför så hade vi råd med soffklädseln som gick på ca 1600:-.

Vår ena balkongstol håller på att pajja i sitsen :(

turkiet.

Jag ska tydligen till Turkiet i år igen då! :D
Åker om 3 veckor..

älskets 25-årsdag!

Jag är galet trött nu. Gaaah!
Åkte till min far igår eftersom att jag ska vara här några dagar nu när de har åkt upp till Piteå för att träffa min lillasyster. Det skulle egentligen ha varit förhandling i tingsrätten om vårdnaden, men min systers mor skrev på förlikningen så det blev inget i rätten, skönt =)
Iaf så är jag här för att ta hand om mina bröder. Eller ja. De är så pass gamla (15 & 16) att de klarar sig själva, men jag ska se till att de får middag, att Emil kommer upp till skolan och att de inte hittar på massa bus.

Idag fyller hjärtat 25 år! =) Han stannade hemma igår så jag åkte in till stan för att bjuda honom på valfri restaurang. Vi åt thailändskt, med några olika rätter. Det var gott och spännande att jag vågade pröva nya saker från menyn, men med facit i hand så hade jag ändå velat ha det gamla säkra kortet :P
Det var iaf jättetrevligt o mysigt. Jonte blev glad och då är jag glad.

Jag har ju redan gett honom en mobil i present då i somras när jag fick lön. Men nu fick han mer för jag tycker att det är så kul att göra honom glad :P Dels bjöd jag på middagen och så hade jag köpt två böcker på engelska. Han gillade båda två som tur va :P Den ena hade han velat ha länge men aldrig hittat den, jag köpte den på ren impuls då jag visste att han gillar andra böcker av samma författare, o vilken tur att det blev så bra då =)

Jag hade även ett annat ärende i stan. Det var rekryteringsträff på arbetsförmedlingen, massa företag som kom dit. Jag tänkte att jag skulle passa på att gå dit o visa upp mig o lämna CV.
När jag hoppade av bussen på stationen så var det fullt med folk på stationen o jag gick där längs den långa vänthallen o kände hur paniken bara steg o att min andning blev tyngre. Hatar när det är så mycket folk. Efter det var jag supernervös och tanken på att gå upp till AF gjorde saken bara flera resor värre.
Jag ringde J för att bli lugn. Gick in på AF och dog.
Nä, men jag satte mig vid en dator o letade lediga jobb i väntan på att jag skulle våga gå fram o prata med något av företagen. Men icke. Jag fick bara mer o mer ångest o till slut var jag nära på att börja lipa så jag gick.
Är jävligt besviken på mig själv för att jag inte klarade av det.
Hur fan ska jag kunna få ett jobb? Hur ska jag ens våga jobba?
Orkar inte med det här mer. Kass o sug.

..

J följde iaf med mig hem till pappa ikväll. Han sitter o läser en av sina nya böcker, jag har precis kollat på Idol. Snart tänkte vi dricka thé, men jag ska ta o plocka ur diskmaskinen o rensa upp lite i köket först.
Det ska bli så underbart att få sova tillsammans med Jonte inatt igen =) Inte ofta vi sover utan varandra.

Jao, där hade ni lite updates. Btw, min minsta lillasyster (Kim) är nu 10 månader. Hon är så söööt :D Jag träffar inte henne ofta s igår när jag skulle lyfta upp henne från sängen innan de skulle åka så trodde jag att hon skulle bli rädd o börja lipa. Men hon var inte alls rädd för mig o vi lekte o hon skrattade =) <3