låser ni eran dörr jämt?

Vi brukar i princip alltid låsa vår ytterdörr, även fast vi är hemma. Jag vet inte exakt varför, jag menar, hur ofta kommer någon okänd o öppnar ens ytterdörr o bara kliver på? Men ändå det känns bäst att ha dörren låst.

Nyss hände en grej som visar på att vi bör fortsätta med låst dörr.

Jag hör att någon försöker öppna dörren. Jag tror då att det är en kompis som vi sitter o väntar på, han gick för en stund sen och eftersom att han ska komma tillbaka snart så är det ingen av oss som har orkat bry sig om att resa sig o gå till dörren för att låsa. Det blir ju enklast att han bara kan ta sig in av sig självt när han kommer snart igen.

Men det var inte han, utan när jag vänder huvudet mot hallen så står en liten pojk där, kanske 4 år gammal och ser ganska rädd/förvånad ut. Strax bakom honom kommer en tjej som kanske var ett par år äldre o drar tag i honom. Innan jag ens hinner säga något eller resa mig upp ifrån datastolen så stänger dom igen dörren. Efter det gick jag o låste. :P

Stackars små barn, de kanske blir vettskrämda när de öppnar vad de tror är sin egen dörr o så sitter där en helt okänd människa och allt ser annorlunda ut?! :P

Detta påminner mig om en sak som hände för kanske ett år sedan.

Det kom en liten tjej hit och öppnade vår dörr (tror jag, eller om hon plingade på, minns inte). Hon var väl runt 4-6 år kanske. Jag minns inte riktigt om hon kanske frågade efter sin pappa eller sa nåt om att han inte var hemma, men hon ville iaf komma in för att hon var kissnödig.
Jag blev helt paff och såklart förvirrad. Jag ville ju inte ha in henne, men samtidigt så känns det lite taskigt att säga nej till en så ung flicka som kanske inte hinner hålla sig tills hon kommer till en annan toalett. Så jag lät henne låna vår toa och satt och önskade innerligt att hon INTE skulle ropa på mig när hon var klar, för att be om hjälp med torkning.
Min önskan uppfylldes och hon klarade av bestyren själv. Sen gick hon.

DOCK, så tvättade hon inte händerna efter sig och hon spolade inte heller i toan. Sen tar hon med sina sandlådeleks- och kisssmutsiga händer o öppnar vår ytterdörr när hon ska gå!

Ja, jag vet. Jag lider av bacillskräck, ibland väldigt mycket och ibland mindre.

Jag var iaf tvungen att spola och göra rent toastolen och även torka handtaget på ytterdörren efter den underliga händelsen. :P

Har ni fått oväntat besök någon gång på ett liknande sätt?

lite update och lite lukta gott.

Den senaste tiden så har det hänt mycket saker, saker som jag skriver om i ett annat inlägg eftersom att jag ska försöka att inte skriva så lååånga inlägg jämt :P

I detta inlägg tänkte jag berätta lite allmänt bara om vad vi har haft för oss den senaste tiden.

Jag & Jonte har varit ganska mycket själva och tagit hand om varandra och vårat förhållande. Det har varit skönt men vi har umgåtts litegrann med några vänner också.

Berättade jag att vi på påskdagen var hemma hos farmor och åt den årliga påskmiddagen med släktingar? Det var riktigt mysigt att vara där, speciellt att få träffa farmor igen. Trots att vi bara bor kanske 3 mil ifrån varann så ses vi ungefär tre gånger om året. Vid påsken, hennes födelsedag i augusti och på julen. Lite trist, men men.

~~

När jag fyllde år i mars så hade vi inte råd med att J skulle köpa någon födelsedagspresent till mig, däremot så lånade han ju lite pengar av en kompis så att vi kunde gå ut o äta o gå på bio den dagen så att jag fick en härlig dag iaf.
Men så när han fick pengar den här månaden o vi inte hade riktigt lika mycket skulder att betala tillbaka så bestämde han sig för att nu skulle jag få en present.

Han visste att jag önskade mig en ny parfym då alla mina andra var slut. Så vi gick in på Kicks och när vi hade sniffat på några stycken så fick vi hjälp av en som jobbade där. Jag brukar alltid tacka nej när dom frågar om man behöver hjälp, men just den dagen var jag glad och oblyg och behövde faktiskt lite hjälp.
Efter ytterligare lite sniffande så bestämde jag mig för en parfym som jag har suktat lite efter ända sedan den kom ut. Jag gillar fräscha och lätta dofter och tycker att den här stämmer in rätt bra på mina kriterier.

Det blev "Donna Karan New York (DKNY) - Be Delicious" alltså det "gröna äpplet".
Tjejen som hjälpte oss lockade med att om vi köpte den stora för 475:- (50ml) så skulle vi få med vissa saker på köpet.

Det som följde med var

* 50 ml Body Lotion i samma doft
* 50 ml Shower Gel i samma doft
* 4 ml Lip Gloss i samma doft
* 7 ml Eau de Parfum av det "röda äpplet" i samma serie. (Red Delicious)


parfymerna


Jag är superglad nu för dom luktar sååå gott! När parfymen tar slut så kan man ju använda bodylotionen o showergelen som lite lukta gott =) + att jag har ju den lilla röda parfymen också, som nog räcker längre än vad man tror.
Jonte tyckte först att det var lite dyrt då han hade tänkt sig något i 2-300 kronors-klassen, men jag övertygade honom om att det var ett bra pris nu speciellt när vi hade fått med så mycket extra på köpet :P
Då blev han nöjd för att jag var så glad.

Skönt att slippa lukta skit =) Någon som har nån åsikt om denna parfym? Berätta gärna vad ni tycker, både bra och dåligt :P

Mat nu.

krångeldag!

Jag sov inte alls mycket förra natten men den här natten däremot sov jag underbart skönt. Jag älskar att sova. Men vid 12-tiden så kände jag att det var dags att kliva upp o få i sig lite frukost.

Jag bad älsket hämta posten och dels så har han fått sitt nya VISA-kort. När vi skulle betala i affären för några dagar sedan så funkade det inte, vilket alltid är rätt pinsamt. Så vi fick lägga undan maten o springa upp o hämta mitt kort istället.

Vi hade även fått en liten hälsning och lite pengar ifrån hans fina moster som tänkte på oss. :)

O så hade resultaten från högskoleprovet kommit. Älsklingen hamnade väl ungefär där vi hade gissat på. Han fick högre resultat än mig. Jag hade väl inte gissat så mycket, men hamnade väl runtomkring där jag hade gissat.
Dock så stod det att jag hade X antal rätta svar. När jag rättade mina svar direkt efter provet så kom jag fram till ett annat resultat, en poäng mer än vad som stod i deras papper nu.
Så jag blev väldigt förvirrad och satte mig därför en gång till o rättade igenom allt. Jag hade rättat rätt redan första gången så då började jag räkna mina rätta svar för jag kunde ju faktiskt ha räknat fel. Jag räknade tre eller fyra gånger för att vara så säker som möjligt och jag kom alltid fram till samma resultat; att mitt resultat var det rätta och inte deras.

En poäng kan tyckas vara betydelselöst, men inte i mitt fall, för att är det så att jag har det här extra rättet så betyder det att jag halkar upp ett steg i normeringstabellen. T.ex. att jag går från att ha 1.4 till att få 1.5 istället. (observera att det där inte är mitt riktiga resultat).
Jag kommer inte att skriva ut här i bloggen vad jag fick för resultat för att jag tycker att det är privat, eller så är det för att jag skäms, jag har ganska höga krav på mig själv.
Jag berättar bara resultatet för vissa människor, antingen av mig självt eller för att dom frågar mig. :P

Iaf, det stod i papprena att om jag hittade något som inte stämde efter min egen kontroll så skulle jag skicka in en skriftlig anmälan. Så nu har jag kluddat ner ett brev till dom och nu väntar det bara på att postas.

~~

Efter detta så loggade jag in på studera.nu för att se om det har hänt något med mina ansökningar till högskolan. Då kikade jag efter för att se så att mina meriter fanns inlagda. (Dvs mina inskickade betyg & intyg ifrån folkhögskolan). Men det fanns inget där! Då blev jag genast orolig såklart.
Saken är den att jag tror att jag berättade för er att jag satt sista dagen o skickade in anmälningarna till högskolan och det är ju typiskt mig att alltid vara ute i sista stund. Iaf så såg jag då på sidan att betyg o andra meriter m.m. skulle vara inskickade dit senast då också. Det var ju något som jag inte visste innan så det enda jag kunde göra var att direkt nästa morgon skicka in mina papper.
Så nu blev jag nervös att bara för att dom kom in försent o inte finns registrerade på mitt konto där så kanske jag missar någon utbildning pga det. Så jag fick slänga iväg ett mail till dom för att förklara vad som hade hänt och nu väntar jag på svar o hoppas på det bästa.

Så till rubriken - varför ska allt krångla för mig idag? :P
Jaja, nu har jag iaf styrt upp dessa saker på det sätt som jag kan hittills så får vi se vart det bär av. :)

?

undrar bara varför bloggar får för sig att leka cp ibland?

gör som jag vill.

alkisfamilj..massa besvikelse.

Det här inlägget ska handla om att jag var väldigt arg, ledsen och besviken för ett tag sedan. Känner fortfarande besvikelse.


Min lillasyster Nellie, 4½ år gammal, bor ju i Piteå. Hennes mor strider för att..ja..för att få ha hela vårdnaden eller nåt. Dumt av henne iaf, då vi alla vill träffa Nellie och så vet jag att om båda föräldrarna är bra föräldrar så mår barnet nog bäst av att få växa upp med båda sina päron, kanske inte tillsammans men att träffa både mamma och pappa ofta och även sina syskon.

Usch. Jag är så orolig att Nellie ska få "men" senare i livet pga att hon inte har fått träffa en stor del av sin familj så ofta. :/
Isf är det mycket hennes mors fel.

Iaf, i vårdnadstvisten bestämdes det att vår pappa ska få ha umgänge med Nellie första helgen varannan månad och så skall det senare utökas osv.

Det här umgänget måste alltså ske uppe i Piteå, han får inte ta med henne hem. Eller får o får vet jag egentligen inte, men man hinner inte resa upp och ner så mycket dit och hem på bara fre-sön.
Han har hittat ett bra vandrarhem i Luleå som är ganska bra ekonomiskt sett också. Luleå och Piteå ligger ju inte jättelångt ifrån varandra.

Detta betyder alltså att varannan månad så måste pappa, helt av egen ekonomi och utan någon ekonimisk hjälp, betala resa till och från Luleå. Hittills har han åkt bil några gånger och tåg nångång. Billigast är att åka tåg om han reser utan resten av familjen (och ser till att bokar biljetter i god tid), det negativa med tåg är att det tar längre tid än bil och sen när man väl är i Luleå så minskar möjligheterna till att göra vissa aktiviteter pga att man då är bunden till att gå eller åka buss, alternativt betala dyr taxi.
Resan kostar alltså väldigt mycket pengar, lägg till betalning för en helg på vandrarhem också. Så ska man ha mat också och om man inte bara vill sitta på vandrarhemmet så kanske det kostar lite beroende på vad man väljer för aktiviteter.
Notan slutar alltså på en hög summa, hur man än vrider och vänder på det.
Nellies mor skulle aldrig i livet på något sätt hjälpa till med någon kostnad.

Så får man ju tänka på hur pappas hemförhållanden ser ut. Hans sambo är arbetslös och mig veterligen så har hon nog ingen hög inkomst/ersättning av något slag. Dvs att pappas lön ska täcka i princip allt. De har tre hemmaboende barn på 17, 15½ och 1 år gamla. De bor i radhus, 5 rok, hyra vet jag inte. Dock vet jag att elen inte ingår i hyran och i december månad -08 så fick dom en sluträkning på elen på ca 20.000:-. I februari månad låg den ordinarie elräkningen på 7.000:-.
Jag vet inte hur ofta deras elräkningar kommer, men det är ju sjuka summor. Mycket pga detta så letar de efter annat boende.

Jag har full förståelse för att det då kan vara svårt att få ihop till Luleåresan o allt dess innehåll varannan månad. Nu ska jag berätta varför jag har varit och är upprörd.

Det var tal om att pappa skulle resa upp över nyår för att få ha umgänge med Nellie. Dock så var det något som strulade då för hans del så han frågade Nellies mor om han kunde få komma veckan därpå, men hon tvärvägrade att låta honom byta. Hon vägrar eftersom att hon kan göra det då det finns en dom på exakt när han har RÄTT till umgänge. Något extra umgänge tänker inte hon ge honom.

Hursom, det blev alltså inget nyårsumgänge då. Nästa tid för umgänge var första helgen i februari månad. Då åkte han inte eftersom att han fick den där elräkningen på 7.000:-. Han kunde alltså inte åka pga ekonomiska förhinder.
Istället pratade han om att kanske åka upp i mars månad, men jag sa till honom att hon kommer aldrig låta honom få träffa Nellie då, inte förräns nästa umgängestid.

Följande umgänge skulle alltså vara nu i början av april. Då kunde han inte heller åka pga ekonomin. Han hade precis bytt jobb, hans gamla chef var arg och hade inte betalt ut hela hans lön. (Denna sak har nu lett till att advokater har kopplats in m.m. så vi får se hur det går med den lönen).
Här kommer det viktiga; min bror hade precis fått pengar då så han erbjöd sig att låna ut pengar till pappa för att han skulle kunna åka upp. För Nellies skull.
Pappa skulle fundera på saken. Jag frågade honom flera gånger under veckan innan hur han skulle göra och han sa hela tiden att han inte visste än eller att han inte hade tid att prata med mig.

När tiden väl var inne så åkte han inte varpå jag såklart undrade varför. Han svarade mig att "det fattar du väl själv, jag har ju sagt att jag inte har några pengar". Jag påminde honom då om att min bror hade ju erbjudit sig att låna ut till resan, men pappa sa att ska han åka så ska han fan betala det själv, det ska inte min bror behöva göra.
Jag påpekade då att det ju faktiskt var ett LÅN det handlade om, vilket i sig betyder att min bror i längden skulle få tillbaka pengarna och därmed inte ha betalt för resan.

Han pratade om att åka i maj istället men hon kommer vägra låta honom träffa Nellie då också. Nästa gång det är rätt till umgänge är i juni. Jag blev arg på honom att han inte tog emot lånet.
För det betyder att han inte har varit där nu på de TRE senaste umgängestillfällena. O det kan ni väl själva räkna ut att Nellies mor kommer med stor säkerhet att använda det emot honom i vårdnadstvisten, vilket kan leda till att det kan dröja ännu längre tid innan han får chans att ta med Nellie ner hit för att hon ska få hälsa på under några veckor. Vet inte om det var tal om att det skulle vara i sommar eller till jul, men ändå. Det är ju en risk han tar. Och varför inte ta emot lånet för att hälsa på, för Nellies skull?!

Det som gör mig ÄNNU mer arg är att över påsken så skulle min bror komma hem o hälsa på. Han skulle då bo hos pappa. Meningen är ju att min bror skall vara helt nykter under dessa hemresor. Han hade väl druckit några öl med pappa under dagarna där, och några få öl skadar väl inte om det är under ordnade förhållanden.

Men på lördagskvällen så ringde pappa mig o frågade om vad jag tyckte om huruvida han kunde ta med min bror på krogen eller inte. Jag svarade att jag inte ansåg att det var en bra idé och att han får ta det på sitt fulla ansvar isf. Det var så att min bror ville gå ut o då hade pappa sagt att isf på villkoret att pappa följer med.

Efter en stund messade jag och skrev argument om varför han inte borde ta med honom på krogen. Om de nu bara skulle ta några öl så varför inte göra det hemma där han kan hålla koll på honom så han inte gör nåt dumt eller blir superfull o slösar bort alla pengar.

Ett par timmar senare ringer pappa o meddelar att dom satt på en uteservering i stan o att det var lugnt där o att dom bara drack lite.
Hm, först ringa o fråga mig vad jag anser om saken, sen ringa för att "rapportera" att allt går lugnt till. Hallå, är jag deras morsa nu också eller? Känns fan så.

Vid ett på natten ringer pappa, o han frågar om jag kan ringa efter min bror eftersom att han inte svarar på pappas samtal. Min bror hade druckit massa o dratt iväg. Han berättade också att min bror hade lånat ut en femhundring till honom.
Först frågar jag om han är dum i huvudet som kan ta emot o låna pengar till att SUPA, men inte gå med på att låna när det gällde att åka o hälsa på sin dotter däruppe. Hans försvar då var att "han hade fått pengarna tryckta upp i handen o han hade faktiskt alla pengarna kvar fortfarande". Han berättade även att min bror hade tagit ut ganska mycket pengar under kvällen.
Det andra jag sa var att det var HAN som tog med min bror ut på krogen, det är HANS JÄVLA ANSVAR! Varför ringer han då MIG o ber att jag ska ringa o ordna upp allting? Då sa han "men skit i det då för fan, hejdå!" *klick*
Idiot tänkte jag och var både arg och ledsen.
Ringde ändå upp min bror, han var aspackad men det var hög musik i bakgrunden så vi kunde ej prata.

Jag gick o la mig o sket it. Vaknar vid sjutiden nästa morgon o ser att jag har några missade samtal från pappa, ca halvfyra-fyra på natten, även ett inspelat meddelande på IQ-svar.
Där är han jättefull o talar om att han är världens kassaste pappa och att min bror hade blivit medtagen av polisen för att sova ruset av sig. Något som är ganska vanligt gällande min bror och det har ju även hänt både min mor och far.
FAN vad jag hatar deras jävla alkisbeteenden!

Dagen efter säger min bror att pappa skulle få låna pengarna på obestämd tid och betala tillbaks när han kände att han hade råd. Jag ansåg att han skulle ge tillbaks femhundringen på direkten eftersom att jag tycker att det är fel att ta emot pengar o supa upp dom när han inte kan ta emot till resan till sin dotter.
Min bror försvarade ju givetvis pappa i den saken. Vi var påväg till farmor på påskmiddag så jag ville inte ta upp saken med pappa där då jag inte ville förstöra stämningen. Jag var fåordig mot min far den dagen, det var knappt att jag hälsade.

Några dagar senare har pengagrejen ändrats..då är det helt plötsligt inte fråga om ett lån längre utan min bror säger då att han GAV pengarna till pappa eftersom att han i yngre år var med o körde sönder pappas oförsäkrade o svindyra BMW, så han kände sig lite skyldig till att betala något då o då iaf.
Men det där är ju bara en grej som han har kommit på nu i efterhand för att jag inte ska ha anledning till att sura, eftersom att han först sa till mig att pappa skulle få betala tillbaka när han kände att han kunde, utan press.

Jävla idioter! Jag vill inte prata med pappa. Han har på senare år börjat med något som han ägnade sig åt när jag var liten. Han har börjat supa mer o mer igen. Hur har han råd med det när han inte har råd att åka till min syster?
Om han vore ute mindre på krogen så kunde han ju spara pengarna till en resa till henne istället.

Och för en period sen så hade det INTE varit ok att min bror drack mer än en enstaka öl hemma hos pappa under sina permissioner, men nu helt plötsligt är det ok att supa på krogen osv? Det tror jag beror på att pappa själv har börjat supa mer igen.

Jag anser att min far är någon form av alkoholist, även min bror. Även min mamma. Nuförtiden påstår hon att hon inte dricker mer, vilket jag har svårt att kontrollera. Ibland när jag ringer så låter hon full, men det kan också bero på hennes sjukdom så jag vågar inte säga nåt till henne ifall att hon faktiskt inte har druckit något.

Min far iaf verkar värdesätta supandet och krogfestandet med sina många år yngre arbetskollegor mer än familjen och att vara hemma med dom.

Detta gör mig arg och ledsen. Besviken. Det är både det lilla barnet i mig och den stora Thess som känner såhär.
Ibland vill jag byta familj och det gör ont att jag känner så.

Nu har jag skrivit för långt igen..sorry. Ska lägga mig o sova bredvid min snarkande älskling nu.


mer mer..

Jag ska uppdatera er om lite fler saker, men just nu orkar jag inte skriva massa mer som ni säkert förstår :P

Jag menar, ni ska ju orka läsa det också ;)

3 fantastiska år <3



(tråkigt att vi inte har några nya fina bilder på oss tillsammans, skärpning på det!)



I söndags, den 19 april, så firade jag och Johannes att vi hade varit tillsammans i 3 år.


Det har varit tre år av lycka och glädje. Mycket skratt men även många tårar.
För att förhållandet ska hålla så måste man nära det med kärlek, energi och omtanke. Det lever inte av sig självt. Vi rår om varandra och visar lojalitet och hänsyn. Ärlighet är en extremt viktig krydda som inte får glömmas.

Jag kände intresse för honom sen första gång jag träffade honom, kanske att det var någon form av kärlek vid första ögonkastet. Vi blev snabbt tillsammans och vår förlovning kom tätt inpå. Ända sedan första dagen vi blev ihop så har vi bott tillsammans. Visst hade han kvar sin lägenhet i några månader, men vi var alltid med varandra.
Många höjde nog på sina ögonbryn och ansåg att vi gick för snabbt fram med förlovning och allt.
Men vi stod på oss, för det vi kände var något som vi inte hade känt innan, det vi kände var en obeskrivlig kärlek och lycka när vi fick vara med varandra.

Nu, tre år senare, så är vi fortfarande tillsammans och vårat förhållande är jättebra. Tji fick dom som inte trodde på oss som gick så snabbt fram. ;)

Vi utvecklas, mognas och växer tillsammans. Vi pratar ofta med varandra och jag tycker att det är jätteviktigt att prata med varandra på riktigt. Inte bara om vad vi har ägnat dagen åt, utan även om vår relation, våra känslor, tankar och planer för framtiden  m.m.

Det låter klyschigt, men jag har hört att klyschor ska vara sanna (?). Iaf, han är det bästa som har hänt mig i mitt liv. Han är den finaste människan som jag har mött och han, tillsammans med mig, gör mig lycklig och glad. Jag är säker på att jag aldrig skulle kunna få en finare pojkvän, bästa vän, sambo etc. än honom, jag vill inte ens undersöka saken för jag är så säker på att det är honom jag vill ha.

Jag känner att jag vill att mitt liv ska vara med honom, mina barn ska ha han som sin pappa och jag vill ha honom som min man. Jag älskar honom mest av allt för att han är den underbara människa som han är.

Det är så jag känner, och jag hoppas innerligt att jag alltid kommer att känna såhär.
Det bästa är att jag vet att han känner precis samma för mig och om mig och vårt förhållande, vi pratade nämligen om det senast igår och pratar ofta om det annars också. :)

Du är bäst Jonte! ♥


Med all min kärlek /Din Thess


~~~~~~


Vad heter ni? Therese & Johannes
Hur träffades ni? Genom en vän som jag hälsade på på ett ställe :P
Hur länge har ni varit tillsammans? 3 år i söndags <3
Är ni förlovade? Ja :)
Bor ni ihop? Självklart!
Har ni barn? Inte ännu.
Har båda körkort? Nej, ingen av oss.
Isåfall, vem kör bäst? Jonte har ju övningskört mest så det lär ju vara han :)
Kommer du ihåg er första kyss? Of course I do!
Vem sa "Jag älskar dig" först? Det var han som gjorde det.
Vem är äldst? Jonte.
Vem fyller först på året? Jag i mars och han är lite sen, i oktober :P
Vem är längst? Jonte.
Vem sjunger bäst? Helt klart Jonte!
Håller ni i handen på stan? Såklart!
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nää.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Vi hade ju precis träffats så litegrann kände vi väl varann. Vi blev tillsammans rätt snabbt.
Blev du kär vid första ögonkastet? Det var något som fanns där, ett intresse av kärlek.
Har ni någon speciell låt? Jaa, vi har väl några stycken. :)
Har ni stora framtidsplaner? Bl.a. så vill vi ju ha barn och gifta oss, jag hoppas att det en dag kan bli så :)
Har ni gråtit i varandras armar? Många gånger.
Har ni varit utomlands tillsammans? Nein. Not yet ;)
Vilket är ert bästa minne? När vi bestämde att vi var tillsammans, när vi första gången sa "jag älskar dig" till varandra, när han frågade om jag ville förlova mig med honom och självklart NÄR vi förlovade oss! :D
Vem lagar bäst mat? Jonte, helt klart där med :P Jag är nog för lat :)
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Myser och rår om varandra, ser tv och busar.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja om vi inte är sura på varann då :P
Blir du lätt svartsjuk? De händer ja.
Brukar ni bråka? De händer de me. :P
Ringer eller SMS:ar ni mest? Hmm...rätt lika. Men mest ringa tror jag. Jag gillar sms, men han pratar nog hellre än att skriva sms-noveller :P
Vad är hans/hennes finaste kroppsdel? Hela han är det finaste jag vet.
Brukar nån av er prata i sömnen? Nej, det händer nog nästan aldrig.
Brukar nån av er snarka? Det händer väl, men inget som gör att vi måste ha separata sovrum iaf :P

 

 


lite update.

Jag är ledsen att jag inte har uppdaterat någonting men det finns anledningar till det som jag ska berätta om i ett annat inlägg. Jag föredrar att dela upp mina inlägg lite då jag alltid lyckas skriva så långa ändå. :P

Jag fick iaf iväg mina ansökningar angående högskolestudier i tid, dock visste jag inte att betygen skulle vara inskickade senast sista ansökninsdatum då jag aldrig hade varit inloggad på sidan innan o sett den infon. Jag skickade in dom direkt på morgonen och hoppas på att det inte gör något att dom kom en dag försent. :S

Förra helgen var jättefin och trevlig. Fredagen var lugn hemma med min älskling och på lördagen så vet ni ju om att vi åkte ut till hans föräldrar. Där grillades det korv med några från hans släkt och det blev rätt tidigt i säng. Vi hade en jättefin kväll och det var kul att träffa alla. Jag gillar hans familj och släkt och jag vet att dom gillar mig också, det känns bra att vi allihopa kommer så bra överens o kan prata om saker o ha det trevligt. Allihopa där är jättesnälla, hjälpsamma, omtänksamma och generösa med bl.a. kärlek. :)


På söndagen så gick vi upp ganska tidigt för att hinna duscha o få i oss lite frukost innan J's farmor skulle komma. Jag gillar henne verkligen massor, lika mycket som min egen farmor ungefär. Hon är cool :P

Vi åt söndagsmiddag tillsammans och det var J's lillasyster Elin som hade bestämt mat eftersom att vi firade henne då hon hade fyllt 21 på fredagen. Av oss fick hon en "Arga lappen-bok" som jag tror att hon gillade. En kul grej sådär :)

Till efterrätt så blev det en jättegod polkagrisglass som Elin hade gjort själv =)

På eftermiddagen så var vi egentligen medbjudna till Jonte's kusinbarns kalas men min älskling mådde inte så bra så vi skippade det o åkte hem o rådde om varandra istället.

Det var om förra helgen det. Mer kommer i nästa inlägg... ;)

störningsmoment under förra helgen.

Jag hatar när människor lovar massa saker hela tiden och inte håller vad de har lovat. Jag trodde inte att man gjorde så mot sina vänner och jag tycker att det är en enorm brist på respekt. Såna människor kan bara draaaa ut ur mitt liv!

Händelse:

Förra fredagen så fick en vän låna pengar av oss som vi skulle få tillbaka senare på kvällen. När dagen börjar gå över till kväll så får jag ett mess: "Du jag e så full nu så jag klarar inte av att ta mig till Skövde ikväll, men jag kommer imorgon som senast.".
Fine by me. Jag meddelade honom att senast lördag klockan fyra så behövde han vara här med pengarna då vi skulle åka iväg vid den tiden.

Dagen efter ringer han o talar om att runt tre skulle han vara hos oss. Två minuter innan hans buss skulle gå så ringer han igen o säger att han missade bussen för att han fastnade... :|
Men han skulle ändå hinna möta oss i stan o kunna ta samma buss som oss tillbaka dit han skulle åka. Så långt var allt väl alltså.

Vi möttes i stan och han o hans vän var i drygaste skicket, överfulla o jävliga. Jag försökte hålla mig 5-10 meter framför dom med tanke på att det var så otroligt pinsamt när folk glodde, jag ville helst slippa förknippas med sånt pack.
Problemet var ju att de var högljudda och jobbiga, de var inte diskreta alls utan pratade högt om att "kolla vad jag baxade idag osv". Jag vill ju inte förknippas med människor som är såna och som bär omkring på en svart sopsäck full med vad jag förmodar var stöldgods.
Jag är iaf glad att jag slipper att ta ansvar för det där och för att jag kan välja bort såna människor ur mitt liv, speciellt i såna situationer.

De förstod inte att de skämde ut oss utan det var Jonte som var tvungen att be dom "back off" lite o då flyttade dom sig en bit ifrån o gav massa ursäkter för att de skämde ut oss.

Han som kom med alla dessa ursäkter ber ALLTID om ursäkt hela tiden, såfort man säger till honom om något. Men saken är den att hans ursäkter betyder ingenting, jag tror verkligen inte att dom gör det med tanke på att han säger förlåt jämt och ständigt när han gör nåt fel, men ändå så upprepar han sina fel hela tiden. Jag blir så trött på honom o hans jävla ursäkter.

Vi fick iaf våra pengar, men när han skulle ge dom så frågade han om han fick låna lite av dom igen, till nästa dag. Javisst, whatever. Vi skulle inte använda dom just den dagen iaf. Så han lovade att komma dagen därpå, alltså söndag.

Så kommer vi till söndagen då. På eftermiddagen så messade jag o frågade vilken tid vi skulle ses så att vi kunde få tbx dom, varpå han svarar att han var bara tvungen att göra några grejer först o sen skulle vi få dom senare. Ok, tänkte jag.

Jag & Jonte hade andra saker för oss under söndagen så jag tänkte inte så mycket på pengarna utan förväntade mig bara att få höra ifrån honom när han skulle komma med dom.
Sent på kvällen, nångång vid elva-tolvtiden får jag ett sms där han skriver att han gjort det o det o bla bla. Jag svarade att "Jaha vad skoj, men när hade du tänkt komma med pengarna som du lovade oss idag?"
Då ber han om ursäkt IGEN och menar på att det hade strulat sig osv, men att han skulle komma hit på måndagen med pengarna och för allt besvär så skulle vi få lite extra som kompensation.

Det blev lite tjaffs per sms mellan mig och honom då jag klagade på hans respektlösa beteende osv. Då menade han på att jag var den enda i hans umgängeskrets som störde mig på grejer som han gjorde. Citat: "Det är bara du som jag umgås med som tycker det [...]"
Det var faktiskt ganska skrattretande då jag VET att jag inte är den enda som stör mig på hans sätt, vilket jag också skrev till honom men att de andra får stå för vad de tycker själva, om de nu skulle våga det.

På måndagen så fick jag inte tag på honom under hela dagen och inte heller på resten av veckan. I förrgår fick jag veta varför och det är för att han har torskat och sitter inne nu igen. Ingenting som var oväntat faktiskt.
Lite störande på det med pengarna men det är inget som går att göra något åt nu, utan vi får ta det när han kommer ut. Men jag gissar på att han lär få sitta 1-2 år kanske.
Det är klart att jag tycker att det är tråkigt också, men han får skylla sig själv.

>zzzzzzzz<

Igår firade jag & Jonte våran 3-årsdag ♥

Jag är supertrött nu så jag ska ta en powernap eller lite till..så jag orkar tyvärr inte skriva något just nu. Vi är bortbjudna på film ikväll, men jag är osäker på om jag orkar. Vi får se när jag har sovit lite.

stressad

Jag vill egentligen skriva om massa grejer men jag hinner tyvärr inte just nu. Vi ska åka hem till mina svärföräldrar o grilla med lite släkt. Det blir övernattning där och imorgon är det två kalas. Först för J's syster och sen J's kusinbarn.

Vi kommer väl hem imorgon kväll.

Hoppas att ni har en bra helg!

högskoleansökningar...

GAH! Jag är ju självklart ute i sista minuten eftersom att jag har varit lat och ni vet ju att jag alltid skjuter upp allting. Dessutom så vet jag inte vad jag vill..vad ska jag söka? Hjälp mig!

Iaf, sista ansökningsdagen var idag, så nu under kvällen satte jag mig äntligen för att ta tag i saken. Men då börjar sidan att KRÅNGLA!
Jag fick panik och kände att världen hade gått under, jag skulle inte kunna få in mina ansökningar och därmed inte få börja på högskolan. Jag skulle alltså få gå hemma ett år till om jag inte får nåt jobb. PANIK! Jag måste ju ha inkomst!

Jag ringde min moster o frågade om sidan funkade hos henne, men icke. Efter att hon höll med mig om att det var väldigt idiotiskt av mig att vara ute i sista stund så berättade hon att det var samma sak med sidan förra året. Då hade hon ringt VHS dagen efter och allt hade löst sig ändå. Detta lugnade mig lite.

För en stund sen fick jag reda på att VHS utökar tiden med 12 timmar eftersom att sidan krånglar, så imorgon, senast 12.oo måste jag vara inne med ansökningarna. Skönt.

..

Snart dags att krypa ner i säng tror jag..jag är trött och har saker att greja imorgon. Ska vara i stan kl.12.

godnatt.

Det blev en lugn och mysig hemmakväll för mig och älsket igår, utan mer besök.

Jag ska berätta en sak för er..men just nu orkar jag inte. Jag är otroligt trött..psykiskt. Är sååå besviken på så många människor. Jag orkar inte ta något ansvar i era problem, orkar inte vara nån morsa. Lämna mig ifred.
Och folk med massa jävla skitsnack o så mycket dubbelmoral ÄCKLAR mig!

Varför pratar jag ens med alla de här människorna? En fråga som jag ställer till mig själv rätt ofta, o som jag faktiskt har rätt svårt att svara på..

Godnatt.

härliga dag!

Omg vad god maten blev! En favorit i repris: Egen klyftpotatis, kryddad med rosmarin, salt och olivolja. Fläskfilé i lergryta med olika kryddor, gräddsås gjord på skyn från köttet. Enkel sallad till. Det blev verkligen supermums! :D~

Efter maten så gick vi ut o åt varsin glass på en bänk nere vid sjön. Stefan har nu åkt hem, C missade precis sin buss o åker nog om en timme istället. Min bror kommer inte idag o Anders kommer nog senare.

Jag funderar på o lägga mig o vila nån timme..kanske dra ut madrassen på balkongen o ligga där i solen? :P

Vad gör ni? Har ni fått påskägg? Jag fick ett av mormor förra fredagen, annars inget :/

glad påsk.

Anders somnade som vanligt i soffan o vi på madrassen inatt när vi låg o chillade o lyssnade på musik. Nångång tidigt imorses så flyttade jag o J över oss till sovrummet o när jag vaknade så var Anders borta, han har förmodligen gått hem för att han hade ju saker att göra idag.

Iaf så la jag mig o somnade om och strax före tolv vaknar vi av att det ringer på dörren, då var det ju bara att kliva upp för det var Jontes vän Stefan som kom. Han hade lyckats låna pengar till buss och det var ju trevligt att vi får sällskap av honom idag :)
Anders ska ju som sagt inte vara med o äta o min bror har fortfarande inte bestämt sig.

Strax så kommer en till kompis hit för o hämta nåt som han hade här, men han blir nog inte kvar alltför länge, tror att han ska fira påsk på annat håll nämligen.

Jag har ju varit jättetrevlig o social sen Stefan kom, jag har bara pratat i tfn o gått runt i min morgonrock. Jag borde verkligen hoppa in i duschen såfort jag får tid till det.

påsk :)

Godkväll!

En vecka sen jag skrev senast. Jag har varit online varje dag men har verkligen inte haft någon lust eller ork till att knåpa ihop några rader här. Ibland finns inte motivationen helt enkelt :P

Resten av förra helgen blev nog lugn såvitt jag kan minnas. På söndagen så fick vi besök av en kompis som stannade tills på tisdagen. Vi gjorde väl inte direkt några speciella grejer mer än att umgås, ytterligare en vän kom på måndagen o hängde med oss, men han blev kvar till torsdagen.
Ja, det är bra att vi har ett gästrum. Ibland är vi helt ensamma i flera dagar, men ibland kan det vara trevligt med lite besök för en stund eller några få dagar :)

Jag har väl fått ett par viktiga saker postade och så har vi även tvättat i veckan. Något mer vettigt har nog inte blivit gjort :P

Igår kom min bror på besök och det var  trevligt att ses igen. Jag & Jonte hade bakat pizza som vi bjöd på. Senare så insisterade min bror att få bjuda oss på vin, så när Jonte var med honom i stan så hade han köpt två flaskor vin som Jonte fick med sig hem. Jag blev såklart jätteglad och tacksam, men det var blandade känslor.
Dels har jag lite svårt att ta emot saker när någon bjuder, jag vill gärna fråga om personen ifråga vill ha något betalt för det osv. Dessutom så skulle ju min bror inte ens vara med oss på kvällen, så han ville bjuda oss på vin utan att få ta del av det själv? Bara för att jag & J skulle få en trevlig myskväll med varandra, hur fint var inte det av honom?
En sista anledning var att jag går ständigt runt med dåligt samvete gentemot min bror. Jag känner en extremt stor skuld i att det har blivit som det har blivit för honom. O så har jag dåligt samvete över att jag jämt gnäller och skäller o surar på honom.. :/ Jag tycker inte att jag förtjänar att få saker av honom, jag förtjänar inte att han ska vara så snäll mot mig.

Iaf så drack jag & J varsitt glas vin o såg på en film. Sen fick jag (som vanligt) skitont i huvudet så vi gick o la oss.

Idag så har vi mest mått kasst, fram tills nu på kvällen. Då blev det lite mys i soffan där vi har legat hela dagen. Sen bakade vi kärleksmums :P
Vi tog även årets första glass idag. Eller ja, vi har ju ätit glass ifrån lådor tidigare men ja.. Vi avnjöt iaf glassarna i solen på balkongen :) Vårkänslor! ♥

Nu är Anders här och vi softar.

Imorgon så hade J & Anders planerat att vi skulle äta lite middag tillsammans o umgås, kanske lite vin också. Men nu ska Anders grilla imorn på dagen och även besöka sin mor där han säkert får mat också. Så han ska väl komma o umgås med oss, men förmodligen inte äta någon mat.
Iaf så bjöd jag in min bror till att äta o umgås med oss imorgon, även att sova över här. För på söndag så ska vi åka till farmor på påskmiddag o vi ska få åka med min kusin eftersom att pappas bil är full, så om han sover här så passar det mycket bättre på söndagen, med tanke på skjutsen. Han skulle iaf fundera på saken.
Jag ville bjuda honom eftersom att han är hemma nu i några dagar och då ville jag inte att han skulle behöva sitta ensam hos pappa o mest bara glo i väggen, han kanske skulle tycka att det var jobbigt. För han har ju inte så mycket kompisar som han kan umgås med nu om han ska sköta sig. Ytterligare en anledning till att jag vill bjuda honom är för att jag vill att vi ska kunna umgås på ett normalt sätt, utan att det ska vara fest inblandat, även att vi inte ska behöva bråka jämt o att jag ska hålla på o tjaffsa o skälla på honom, jag vill att han ska tycka om att komma hit o träffa oss, jag vill vara en bra syster.
Dessutom så vill jag att han ska få se att man kan umgås med människor o ha skoj utan att festa, t.ex. att äta lite mat o bara chilla tillsammans, kanske ta ett glas vin bara.
Jonte bjöd även in sin vän Stefan, som också skulle tänka på saken o se om han hade busspengar osv.

Vi får se, antingen blir vi flera stycken imorgon eller så blir det bara jag & min älskling, vilket också är mysigt :) ♥

Vad ska ni göra i helgen? Firar ni påsken?

GLAD PÅSK till er alla iaf ;)



hello.

Anders blev kvar över natten så imorses var det mysigt med en till nuna vid frukostbordet :)

Jag & J blev hämtade vid ett o så åkte vi ut till mormor & morfar. Där blev vi serverade middag på direkten vilket följdes av fika. Sen hade jag tjatat till mig att få se inspelningar ifrån när de var i Turkiet o även ifrån barndopet som var i lördags. Dessutom kikade vi på bilder också.

Det var en trevlig stund därute, morfar var så snäll o körde hem oss sen, så att vi skulle slippa lägga ut så mycket pengar på buss. :)

Jag fick ett påskägg av mormor, med godis o hundra kronor i. Tack :)

Nu har jag sovit på soffan en stund o så har vi ätit lite mackor. Anders dök upp med glass o dricka, för vi ska se på film idag :)

Vad har ni för er ikväll?

mysig kväll.

Hehe..när jag berättade för mamma att vi hade ätit räkmackor idag så sa hon: "Hur hade ni råd med det då, ni som hade så lite pengar!?"
- Jag visste att hon skulle säga så :P

Iaf..saken är den att räkor hade vi hemma sen innan, bröd, tomat, gurka och ägg är ju sånt som vi ändå måste handla.
Sen hade vi även kräftstjärtar, rom, majonnäs och delikatessostar på bordet, men det var saker som Anders var så go o hade köpt med sig eftersom att han också ville stå för något :)

Så det blev inte alls mycket pengar för oss. O knytkalas är ju mysigt!

~

Nicke åkte hem vid niotiden. Jag, Jonte & Anders såg nyss på South Park-filmen. Mitt i filmen så får Anders ett ryck o blev sugen på chokladbollar, så vi tre hjälptes åt o bakade såna lite snabbt :)

Nu halvsover båda grabbarna i soffan..jag har precis ätit två rostmackor med räkor, kräftstjärtar o annat gott på :)

Blir nog till att sova snart, ungf vid 12 imorn så blir vi upphämtade o ska åka hem till mormor & morfar, vi ska gratta mormor lite som fyller 64 år imorn :D Grattis mormor!

fan för dig..

Jag blir så jävla besviken. Du är fan gammal nog att ta lite ansvar, men gör du det? Nej, jag märker iaf inte av det.
Fattar du hur mycket du förstör, inte bara för dig själv, utan för alla genom ditt jävla patetiska beteende.
Gör för fan nåt åt din jävla situation innan du förstör allting.

Se fan till o tänka på vad det är du värdesätter mest, din familj eller ditt festande med massa småtjejer?!

Bäst du gör en stor förändring innan det är försent..

Det är nog inte bara mig du gör jävligt ledsen.

härliga vårdag!

Kors i taket! Igår så gick vi faktiskt ner till stan, svängde in på Försäkringskassan o fixade det. Sen bort till Arbestförmedlingen där det blev lite tjaffs med kärringen i receptionen, jävla gnälltant hon var.
Hon klagade över att jag hade missat några tider, o att de kan inte hålla på o avsätta massa tid för mig o så ska jag strunta i att komma, men det är endast EN gång som jag inte har ringt dit innan mötet o avbokat.
Så frågade hon hur det ska gå för mig när jag har ett jobb sen, varpå jag svarade att jag tror att med ett jobb så skulle det nog kännas lite mer motiverande att ta sig dit, med tanke på att det får man ju iaf pengar för!

Visst, jag tycker det är helt rätt att hon kan säga till mig då jag inte har kommit på några möten, men måste hon vara otrevlig för det?
Jag sa att hon behöver inte boka in mig på nån ny tid om det ska va så jobbigt, men jag skulle få "en sista chans". :P
Hatar när andra ska bestämma vad jag ska göra och när.

Efteråt så gick vi till Willy:s o handlade upp våra sista matcheckar. Skönt med lite mer mat hemma, men vi skulle behöva handla lite mer saker, men det har vi tyvärr inga pengar till. Vi har 400kr kvar till den 18:e. Jättekul!

När vi kom hem så bakade vi en pizza med kyckling, ananas, tomater o jordnötter på, den blev supergod. Vi bjöd hit Anders o han tyckte också om den. Senare kom Alex hit o vi fick en riktigt trevlig kväll vi fyra =)

~

Måste bara berätta en mysig sak som vi har gjort idag. Vi har ätit räkmackor här hemma, tillsammans med Anders & Nicke som är här på besök. Det var mumsfilibabba! Nu sitter vi o pratar o umgås. Kul att träffa Nicke igen, sist var i oktober nångång tror jag..? Han flyttade ju till Egypten strax efter det, men nu är han hemma igen.
Vår gemensamma vän Freddan ringde till Nicke förut o så ville han prata med mig, det var skoj att höra från honom igen, var ett par år sen sist, minst.

Resten av kvällen blir lugn. Egentligen så skulle jag ha gått ut på 20-kronorskvällen o festat med pappa o hans jobbarkompisar. De skulle bjuda mig :P
Men jag ändrade mig för en stund sen av några olika anledningar. Jag är jävligt sur, ledsen och besviken. Arg också.
Får nog ta o ringa mamma o prata av mig lite.

today.

Jaha. Godmorgon. Nyss ätit frukost. De andra ska åka hemåt idag o vi ska ju som redan nämnts ner till stan. J sa nu på morgonen att han inte ville ner till stan idag o så frågade han om vi kunde ta det imorn istället. Men nej. Vi måste ta det idag, imorn är jag ju upptagen med Jenny.

Han hade lovat mig så nu får han faktiskt följa med så att det här blir gjort.

Vad ska ni göra idag?

nattugglan.

Hej hej hallå!

Nu sitter jag här o nattugglar igen..o har inte haft ork att skriva på några dar.. :/
Har vart nere..o känt mig kass.


Kommentarer på förra inlägget:

Anonym om högskoleprovet: "Att man ens ger sig på det där :P hahaha. hhiih. men ta nya tag till nästa gång =) nu vet du ju som sagt! Pöss"

Vem skrev detta? Sara? :D Jag blir så nyfiken när nån står som "Anonym" =)



Termoschen om högskoleprovet.: "eyeyey schoo bruden, ällt över 2 poäng är nog bra :)
"

Ja, över 2 poäng fick jag ju iaf, så tur är väl det :P

~

Det blev tyvärr inget åkande till Mariestad i söndags :( O inget hälsa på hos far i måndags heller..
FAN!
Jag önskar verkligen att jag hade åkt ändå. För det lånade busskortet gick ju ut igår så nu vet jag inte när jag har råd att åka nånstans igen.
Jag var inte på arbetsförmedlingen på måndag morgon heller..jag steg upp o åt frukost, men sen hade jag noll motivation till att ens sminka mig så jag la mig igen. Hörde inte ens av mig till arbetsförmedlingen..så jag får väl ta o kila dit ner imorn o be om en ny tid, IGEN! Jag blir så trött på mig själv när jag håller på såhär, men jag kan fan inte ta mig för nåt, ta tag i mig själv. Det känns omöjligt många dagar. Funderar seriöst på att söka hjälp för det, kanske är deprimerad ändå?

I söndags iaf så kom Anders över på kvällen för lite filmtittande. Vi skulle vispa ihop lite chokladpudding, men "någon" (inte jag) läste fel på paketet så vi hade i dubbelt så mycket mjölk som det skulle vara..så den chokladpuddingen blev mest slapp..typ som puré kanske. Men det var rätt gott ändå :) O en mysig kväll fick vi, två filmer orkade vi se också. En skräck "Shrooms" som jag tyckte var sådär..o sen såg vi på "Smala Sussi", en gammal goding :P

I måndags så hände inte mycket..ingenting alls i princip.

Idag då..jag har iaf lyckats ringa några viktiga samtal o även betat av halva diskberget, andra halvan tog Jonte.

Sen kom Anders över under kvällen och så har vi även fått besök av J & M som vi skulle vart med i lördags. De sover över här inatt o jag tycker att det är väldigt kul för nu hann vi ju ses innan de skulle åka ändå :) De har redan somnat så jag & Jonte får väl lägga oss snart också så att vi orkar upp imorn när J & M ska gå upp, så vi hinner umgås lite mer innan de ska åka hem.
Jag ska även ta tag i lite saker, ringa ytterligare samtal.
Sen så hoppas jag att vi orkar gå ner till stan så att vi äntligen kan gå till Försäkringskassan, något som vi borde ha gjort redan i januari men som vi har skjutit på. :|
Kommer vi ner till stan så tänker jag även gå till arbetsförmedlingen o så måste vi handla lite mat också!

Vad har jag för planer mer för veckan då?

På torsdag så ska jag fika med Jenny. Det känns kul för nu var det rätt längesen som vi sågs o hon är en tjej som jag gillar o kommer bra överens med, så henne vill jag inte förlora kontakten med. Jag har ju inte så jättemånga tjejkompisar.
Jenny lärde jag känna när jag gick på folkhögskolan. Vi gick i samma klass o båda två pendlade med samma buss varje dag =) Dessutom vill vi läsa samma utbildning på högskolan, det vore ju riktigt skoj om vi hamnade i samma klass igen o få plugga ihop o pendla tillsammans med varann i ytterligare 3½ år. Tyvärr så känner jag mig osäker på om jag kan komma in på utbildningen :/ Hon har lite bättre betyg än mig, så henne är jag inte orolig för. :)

Jag har lovat o åka o hälsa på hos mamma nån dag också, men vi får se när det blir.

På fredag så ville min kusin ses. Min mormor fyller år på fredag o på lördag fyller en av mina bröder år, så något kalas blir det nog i helgen också.

Vad är era planer för resten av veckan?

Godnatt på er!