tisdag.

Therese ♥ Johannes

Nu har vi tagit upp med vår inneboende att det ska dras av en del från skulden, för mat och boende. Det var X mycket väl införstådd med.
Men när han senare fick se siffrorna så blev han upprörd o tyckte att vi skulle dra av för maten för att han har: köpt en Ica-kasse med bröd, pålägg, tomat, gurka m.m., han har köpt mycket glass som han har bjudit på, o även fixat pålägg o sånt då o då.
Jag försökte då förklara för honom att på fredag när han ska åka iväg härifrån så har han bott här i en månad, o han får 2 jävla veckor gratis, alltså ingen hyra lr matpengar. Så varför skulle jag dra bort ännu mer?
Ska jag dra bort ännu mer så tänker jag lägga till mer på hyran asså.
Vad tycker ni om detta?


feel better.

Just nu mår jag mycket bättre än vad jag har gjort på hela veckan =) Glass och thé gör susen. Dock gör det inte susen när det gäller att nå mitt mål.
Målet är att gå ner några ton så att jag kommer i ett par skitsnygga, dyra Fornarina-jeans som min moster skänkte eftersom att hon blev bredare över höfterna efter sin graviditet och hon tror att hon förmodligen inte kommer lyckas komma in i byxorna någonsin mer.
Byxorna satt skitsnyggt på mig, speciellt över mitt ass =) Tyvärr så fick jag inte ihop knappen =/ Jag har ju det senaste halvåret/året gått upp en del..nu tänker ni säkert att "hon som är så smal o liten redan, hon behöver ju inte gå ner något". Om ni nu tänker så, då vill jag bara att ni ska veta att jag faktiskt tyvärr har gått upp. Jag har varit arbetslös i ett halvår, ätit godis alldeles för mycket, tröstäter mat som om jag inte visste när jag kommer att få äta igen - jag är deppig, rastlös, vet inte hur jag ska hantera mina känslor, dessa saker gör att jag äter, äter och äter. Dessutom rör jag inte mycket på mig, dels för att jag har blivit en jävla slacker, lat och deppig. Har inga pengar så det känns förjävligt att ens försöka hitta på nåt i detta konsumerande samhälle. Osv osv... Nu ska jag sluta klaga :P
Men jag hoppas iaf att jag kan komma i byxorna o lyckas knäppa dom, så att det inte beror på mina breda höfter. Det vore trist på ett par så snygga jeans. Men om det visar sig att det var höfterna det berodde på så kommer jag ju iaf kunna glädja mig att jag blev av med extrakilona i strävan efter att kunna knäppa jeansen =)

Denna helg har varit lugn..och tråkig. Tiden går sakta när man inte hittar på nåt, men jag har mest mig själv att skylla eftersom att saker blir ju vad man gör dom till. Det händer ju liksom inget om jag inte försöker engagera mig i så mycket.

I veckan har jag inte en enda plan såvitt jag vet. Vi skulle behöva gå till Försäkringskassan o lämna in vår nya hyresräkning, eftersom att vi kan få något högre bostadstillägg nu när hyran höjdes i januari. Jag ska bara försöka få Jonte till att orka följa med också, eftersom att han måste följa med o skriva under.

På fredag så fyller min ena bror 17 år, men jag tror inte att jag eller vi åker hem till pappa då. Anledningen till att J inte vill åka hem till min far är för att i våras så bråkade dom med varann och de har fortfarande inte bett varann om ursäkt efter det och J tycker det är jobbigt. Ytterligare en anledning till att jag nog inte kommer åka är för att jag har helt enkelt inte råd. Men å andra sidan så är jag rätt säker på att Timmy nog inte kommer att ha nåt firande direkt. Jag har inte en aning, men jag & Timmy har inte pratat med varann på flera månader..tror att vi började tjaffsa på msn nångång, men minns inte om vad. Sen så är han aldrig online på msn längre, eller så har han blockat mig. O jag är aldrig hemma hos pappa nuförtiden då jag aldrig prioriterar att ta mig råd..men hey, pappa frågar aldrig om jag/vi skulle vilja komma dit heller. O jag bjuder visserligen aldrig hem dom hit heller, för jag tror inte att dom är jätteintresserade av att komma hit..dessutom så är det ju den saken mellan han & J, så J skulle nog inte vilja bjuda hit dom.

Jag tycker att allt det här är ganska tråkigt o jobbigt.. att jag har så dålig kontakt med mina syskon. Riktigt tråkigt är det faktiskt. Jag vill ju vara en snäll storasyster som dom ska kunna anförtro sig åt o jag vill att dom ska tycka om mig. Istället är jag en bitch.
Nellie kan jag ju aldrig träffa då hon bor i Piteå med sin mor som aldrig låter Nellie få åka hit, o det är ju knappast att jag har råd o ta mig dit bara sådär. Sen lilla Kim..hon fyllde ett år i januari..jag har inte träffat henne många gånger.. det känns tungt, men mycket av ansvaret ligger ju på mig. Tråkigt att missa hennes framsteg nu när hon är så liten, jag är rädd att hon kommer vara jätteblyg för mig.
Precis såhär var det med Nellie också när hon fortfarande bodde här nere, då träffade jag henne rätt sällan eftersom att hon föddes strax efter att jag hade fått LVU o låsts in på behandlingshem, då fick jag ju inte träffa henne mer än på permissionerna. När jag väl hade skrivits ut från behandlingshemmen nästan ett år senare, så dröjde det inte länge innan Nellies mor tog henne och flyttade upp till Piteå..då fick jag inte träffa Nellie på drygt två år. Hon kände verkligen inte igen mig när jag kom, det var tråkigt. Men som tur var så släppte hennes blyghet efter nån timme o sen var hon skitgo hela helgen =) Saknar henne..och givetvis saknar jag mina andra syskon. Jag saknar att ha en bra relation till min familj.. =/
Jag och min äldsta bror bråkar ofta..sen kommer Timmy då, han som jag berättade om i början av denna grej. Sen har vi Tobias som jag aaaaldrig pratar med, mer än nåt hej till varandra när jag väl är hemma hos mamma. Han är med kompisar eller sitter alltid vid datorn =/ Sen har vi Emil som bor hos pappa o ja, som sagt så är jag ju aldrig där och Emil är aldrig online på nätet nuförtiden. Sen har vi Cajsa som blev 13 i november..hon har blivit en stökig tonåring..som flera av mina andra syskon. Hon gillar mig, men hon är sur just nu för att hon tycker väl att jag bryr mig för mkt o tjatar.
O så kommer lilla Nellie & Kim som jag redan har berättat om. Det är mina syskon det =)

Hehe.. detta var inte något som jag hade tänkt mig o skriva om men nu blev det så.

Ja på lördag iaf så har jag namnsdag, glöm inte det ;) Maria är det då.
Maria Therese Andersen, det är vad jag heter.

Alldeles snart så fyller jag dessutom år =)

Vad har ni gjort i helgen och vad har ni för planer för veckan som kommer? =)

Sleep tight.

lördag

Igår tog vi med Jennys bebis ut på stan..för att avlasta Jenny & Matthew litegrann eftersom att de är sjuka.

Jag har tråkigt idag..rastlös. Vad händer?

Utkast: Tack söta, ...

Tack söta, underbara ni för era kommentarer när jag bad om råd. Jag kan ju uppdatera er lite i saken eftersom att det hänt grejer.

Idag när jag var borta över dagen så får jag mess från J där han skriver att "nu har vi pratat om skulden och vi kom fram till att vi är skyldiga 2700:-".
Okej, tänkte jag, det låter nog rimligt, jag ska få en förklaring sen över hur dom har räknat så att även jag är införstådd. Iaf så skrev jag tbx att det var bra att de hade tagit upp grejen eftersom att jag själv har gått o tänkt på det ett tag. Eftersom att det var sms så var jag modig nog att även skriva till J att vi får ju räkna ihop hur mkt som skall dras av från skulden pga att X bott o ätit här i + 2 veckor. Det är ju lite svårt o veta hur vi skall räkna så mina förslag var att vi räknar som soc gör, då är det ca 50kr om dagen för mat, o dom räknar ju ändå på minimum. Tycker ni att det låter okej? Det blir ju 700kr för 14 dagar isf.
Hyran tyckte jag att vi delar den på tre personer, sen delar vi summan som blir på hälften, eftersom att han bott här i ungf en halv månad. El o internet o såna där grejer orkar jag inte tjaffsa om, nån måtta får det ju vara på det hela =)
Men iaf..jag tycker att det här låter rimligt, det tyckte även min mor..så vad tycker ni?

Dock har vi inte pratat något om saken under tiden som jag har varit hemma ikväll. Imorgon blir nog en bra dag skulle jag tro, J har somnat nu och jag tror att jag vill ha med honom under diskussionen.

--

Var ju iaf i Hallsberg idag, det var jätteroligt att komma dit, det var några år sen. Det var även väldigt kul o träffa alla. Dock så blev jag osams med min bror..eller ja, vi var väl redan lite sura på varann innan och när han kommer dit så hann det inte ens gå en halv minut innan jag öppnar käften o säger att han är en bortskämd jävla snorunge. Mycket snällt och moget av mig att bete mig så och även förstöra stämningen..inte!
Han blev iaf skitsur o drog ut o sparkade på min mosters grannes brevlåda. Också väldigt moget.
Så jag fick skicka mess till honom o be om ursäkt så att han skulle komma tillbaks.

.

Vad har ni gjort idag?

hallsberg.

Nu är jag glad =)
Mamma skrev på msn o undrade om jag ville följa med till min moster i Hallsberg imorn :D :D Det är jag, mamma, mormor & morfar som ska åka. I Hallsberg finns ju såklart moster + familj, min bror kommer dit och så är dessutom min andra moster där också, med sin bebis :)

Mamma tyckte att jag skulle följa med o träffa alla o dessutom få komma ut lite..jag sitter ju mest hemma :P
Vi ska åka bil så vi åker imorn förmiddag o kommer hem samma dag.

Roligt att äntligen få komma ut o hitta på nåt skoj! :D :D

råd?

Idag fick jag inte sova så länge som jag ville, vilket jag är van vid. Jag skäms nästan för att säga att det var jobbigt att ta sig upp när klockan ringde 08.15 imorses, fy vad jag hatar att behöva använda väckarklocka!

Jag skulle iaf till arbetsförmedlingen på informationsträff om Jobbgarantin. Jag orkar inte förklara vad allt innebär men klicka på länken om ni skulle vara intresserade.
http://www.arbetsformedlingen.se/GO.ASPX?AP=76353&A=76353

Iaf så får jag ju rätt till aktivitetsstöd om jag går den grejen, så jag tänker ge det en chans, se vad det är. Skulle det vara döden så kan jag ju alltid hoppa av senare, men det är ju onödigt att tacka nej till något som man inte vet vad det är!

Jag ska softa resten av dagen och imornkväll så har vi tvättid.
Marcus var är förut på besök. =)

Vi har en inneboende kompis här just nu...vilket börjar gå mig på nerverna. Förr kunde vi knappt vistas tillsammans mer än ett par timmar utan att bråka. Nu har X bott här i +/- 2 veckor. Vet inte exakt men jag tror det är 2 veckor +.
Vi har nog bara blivit osams en gång, men jag kan lova er att jag har svalt jääävligt mycket. Inte för X skull utan för J's skull eftersom att han får lida och dessutom blir sur, speciellt om det är att jag blir sur över skitsaker.
Iaf..vi har..eller hade..en skuld till den här X och vi sa att h*n fick bo här..Saken är den att det har aldrig uttalats någon direkt summa på hur mycket vi är skyldiga. Ej heller om X ska bo kvar här ett tag till o att skulden då försvinner för att h*n fick bo här, och isf; hur länge ska h*n bo här?
Gaah. Jag behöver verkligen veta, för jag orkar egentligen inte ha någon inneboende såhär länge + att det är aldrig gratis att bo nånstans, inte här heller. Inte så att vi tar betalt per natt, men det kostar ju för oss när det kommer till mat och annat som hör till.
Jag vill inte behöva ha X boende här jättelänge och sen ÄNDÅ vara tvungen att betala någon skuld, utan vi måste komma överens om något.
Men! Jag har inte en aning om hur jag ska ta upp det här, inför X har jag inga problem med det, tror jag inte. Men inför Jonte...risken är att han och X allierar sig emot mig, J blir sur över att jag är "snål, sur, girig" m.m. o jag orkar verkligen inte med ett bråk om den saken.
Snälla, kan ni ge mig råd om hur jag ska göra? Vad jag ska säga för att inte verka som en snål och sur fitta?
Jag känner att det inte dröjer länge till innan jag inte kan svälja orden när jag blir irriterad.


Ge mig råd.

.

Jag vill inte leva mer.

tvättdag.

Japp, en inbokad tvättid hade vi idag mellan 17-21. Trots att vi har sovit lääänge idag så ville jag inte sova bort tvättiden eller på annat sätt strunta i den. Inte för att vi hade så mycket tvätt då vi tvättade för en vecka sen, men det känns så bra efteråt. Att ha en tom tvättkorg istället för att låta den växa på sig ännu mer.
Det känns bra att veta att jag tog tag i det, att jag tog tag i något den här dagen, så att den inte bara har gått till spillo.
Det känns bra att inte bara vara en slacker.

J har diskat det mesta av berget som var på diskbänken, resten har jag sagt att jag ska ta hand om sen.

Nu får vi se hur resten av dagens sysslor skall uppdelas, dvs matlagning och att gå till affären :)

I övrigt så kommer resten av kvällen att vara väldigt lugn bara. Vi ska softa :P

En kram till er som på något sätt hörde av er igår på alla hjärtans dag :D *kram*

prat.

Vi sov bort det mesta av dagen. När jag vaknade så hade jag fått en liten lapp med en liten text från Jonte. Den låg på nattduksbordet :)

Vi har inte gjort något speciellt av denna dagen. Det känns faktiskt lite tråkigt. Men vi har varit, och är forttfarande, väldigt trötta. Dessutom så har vi ju som vanligt inte pengar till att göra något, som t.ex. bio eller restaurangbesök eller vad man nu vill hitta på den här dagen :)

Vi har iaf ätit supergod mat för något måste vi ju kunna unna oss :) Det blev fläskfilé i lergryta, klyftpotatis (gjorda av mig hehe), suuupergod gräddsås (jonte) och kokta morötter, minitomater och gurka. Ja, det blev iaf supergott och alla blev väldigt mätta. Jag skriver alla eftersom att vi har en vän på besök.

Efter maten så gick Jonte och vännen till Maxi, när dom kom hem så åt vi glass o drack thé. Jonte hittade ett rött roiboos-thé med smak av vanilj igår. Då tänkte han direkt på mig o köpte det åt mig :) Eftersom att jag älskar vaniljthé och har den senaste tiden upptäckt att jag är väldigt förtjust i rött thé :) Supergott är det som han kom hem med iaf! :D

M kom också hit igår o sov över här, han sov här natten till fredagen också. Imorses åkte han hem för att hans planering var att umgås med sin flickvän idag. Jag pratade med honom för några timmar sen och då var det slut mellan dom. Det var ju ingen grej som var oväntat för någon kanske, men tråkigt bara att det skulle ta slut just på alla hjärtans dag liksom. =/

Någon som såg på Melodifestivalen idag? Jag gjorde det inte. Kollade på förra veckans deltävling när SVT sände reprisen, men jag tycker bara att det är så jävla vidrigt, hur många gånger ska folk behöva ringa in på sina favoriter eller? Det pågår ju nya röstningar hur många gånger som helst och det bara under ett enda program. Nä, jag tänker inte vara så dum att slösa några pengar på det där.
Jag spelar faktiskt in programmet bara för att jag ska kunna spola förbi allt tjöt och alla snabbrepriser o skit som jag inte vill se. Anledningen till att jag kollar på programmet är ju för att jag är nyfiken på låtarna såklart. Vill ju inte vara helt efter om någon skulle nämna en låt o så vet jag ingenting alls :P

Ni vet såna här jippon (jul, nyår, alla hjärtans dag, påsk m.m.) då folk skickar massa sms till varann..? Jag bestämmer mig nästan alltid för att "den här gången ska jag minsann inte skicka sms till halva telefonboken, och jag ska bara skicka till de närmaste om jag nu ska skicka nåt, eller jag ska iaf bara skicka till de som skickar till mig" osv. Såndär är jag. Men jag kom på mig själv förut, sittandes med luren i handen o bläddrade igenom telefonboken. Suck.
Jag måste sluta falla för sånt! Men det känns ju ändå bra att sända något till de man tycker om :)

Nä..just nu står mitt val mellan att duscha eller läsa en bok. Hmm..det brukar vara svårt att få fram nåt varmvatten såhär sent.. men ah. :D

happy valentines day.

Glad Alla Hjärtans Dag till mina vänner ♥

eh.

Regler: Det här är svårare än du tror!  Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Therese

2. Ett ord på fyra bokstäver: Takt

3. Flicknamn: Thea

4. Pojknamn: Thomas

5. Yrke: Torped

6. Färg: Turkos

7. Klädesplagg: T-shirt

8. Mat: Tacos

9. Sak i badrummet: Toalett

10. Plats/stad: Tidaholm

11. En orsak att vara sen: Tidsbrist

12. Något man skriker: TJENA!

13. Film: The Stand

14. Något man dricker: Thé

15. Band: Takida

16. Djur: Turtles

17. Gatunamn: Torpagatan

18. Bil: Toyota

19. Sång: This Years Love

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Tävling


Nu är det eran tur att göra ;)

dagens meny.

Vi försöker att komma in i det här att göra en matlista varje vecka, planera alla middagar vill säga. Utifrån det vi har hemma och saker som det är extrapriser på i veckans reklamblad. Det är nog mycket bättre för vår ekonomi att göra så eftersom att vi då kan handla allt som behövs på en o samma gång, istället för att springa ner till vår lilla affär varenda dag. Det blir mycket dyrare att hålla på o springa ner dit än att handla allt på Maxi till exempel. O till Maxi orkar vi ju inte gå varenda dag som det fattas nåt :P
Dessutom så är det här med matlista bra för en sak till: Vi brukar gå här på dagarna o fråga varandra om vad vi ska äta idag osv. Ofta utan att vi kan komma på något eller orkar ta tag i nåt, så det händer ju att det slutar med en pizza eller endast mackor o massa småskit. Pizza är dyrt för många gånger och mackor/annat är ju ingen riktig middag. Ni förstår vad jag försöker förklara va? ;)

På menyn idag: Laxfilé, kokt potatis, hollandaiesås och kokta morotsslantar. Yummie!

Det var en till sak som jag skulle skriva..men..jag tappade bort det!

and the winner is...ME!

Jag har som vanligt inte orkat skriva nånting i bloggen den senaste tiden. Jag och mitt liv har verkligen varit upp och ner.
Men idag måt jag bra så nu orkar jag skriva.

Det har inte hänt så mycket saker som är intressanta att skriva om.

Jag, eller vi, har blivit sams med en person igen. Det tycker jag är trevligt :)
Men nu finns det en annan person som har gjort dumma saker som inte förtjänar vår vänskap. Det finns det fler personer i min omgivning som inte gör. Förtjänar min vänskap alltså.
Visst känns det tråkigt att känna en sån sak när man har sett personer som vänner. Men av självrespekt så borde jag ju givetvis bara strunta i såna människor o låta de leva sina liv. Känns trist att rensa så många ifrån omgivningen men i längden blir det nog allra bäst. Jag tror att jag gör mig själv en tjänst genom att öppna ögonen o se efter vilka som är bra vänner o vilka som är mindre bra vänner. =)

I måndags var jag på arbetsförmedlingen för att få en ny tid till något som de tyckte att jag skulle börja på. Jag vet inte riktigt vad det är för något ännu, men jag informerades om att jag kan få aktivitetsstöd om jag påbörjar den här saken.
Målet med aktiviteten är ju såklart att jag ska få ett jobb på ett eller annat sätt.
Aktivitetsstödet är ju inte någon jättestor inkomst, men jag kan lova er att ALLT är välkommet faktiskt. Eftersom att jag inte har någon form av inkomst nu, inte ens soc! HAHA. Då är det riktigt illa!

Dessutom så har vi dragit på oss lite skulder nu också. Det har varit mycket utgifter den senaste tiden.
Fick ambulansräkningen idag, från när jag åkte in till sjukhuset i december. Förra månaden fick jag sjukhusräkningar. I förrgår så anmälde vi oss till högskoleprovet, vilket kostar 350:- /person, i januari så höjdes hyran med 130:- osv osv. Sådär ser det ut. Det är ju inte några höga summor var för sig, men det blir mycket sammanslaget. Mycket pengar som vi inte har.
Jag är så otroligt tacksam för Jonte. Att han försörjer mig, och det helt och hållet utan att gnälla. Det är nog inte alla som skulle gå med på en sån sak.
En sak vet jag iaf, det är att jag skulle gjort detsamma för honom. =)

I onsdags tror jag det var, så var jag med i en tävling och vann en dokumentärfilm som jag har längtat efter att se länge. Dock så kostar den 250:- att köpa och den finns inte att ladda ner (iaf inte än) och så kommer den inte att visas på tv förrän i (kanske) april. Så då blev jag väldigt glad över att jag vann den! :D

Nu kom J & C hem efter deras Maxi-besök. Jag ska hjälpa till med maten o vara lite social. Vi får dessutom besök om en stund.
Får uppdatera mer när jag orkar :)