jobb och helg.

Anledningen till att jag inte har skrivit på så länge är för att jag har börjat jobba. Jag är jättetrött när jag kommer hem från jobbet och prioriterar andra saker.
Efter att ha gått hemma så lång tid o bara slackat så tar det på krafterna att helt plötsligt behöva gå upp tidigt o åka o jobba varje dag. Hehe. Iaf, jag beundrar de människor som har ett heltidsarbete o sen åker hem o fixar o donar hemma också. Att ni orkar!?

I vilket fall, så har det gått bra på jobbet.
Jag har jobbat sammanlagt 7 dagar, ibland är det stressigt o mycket att göra o vissa dagar så känns det dötråkigt att bara stå där o glo o vara rastlös.

Min underbara har gått upp med mig varje morgon, serverat frukost åt mig o även cyklat med mig till jobbet. Han gör det för att han mår bra av att hjälpa mig och för att han vet att det han gör är ett väldigt stort stöd för mig. Jag är otroligt tacksam, kan inte tacka honom nog för allt han gör.
Han har även varit o hälsat på mig på jobbet minst en gång/dag. Ibland för att lämna något, eller bara för att prata lite, säga hej, ge en puss o vissa gånger har jag fått lite hjälp med småsaker.

Nu när jag har jobbat o pratat med min chef så har jag fått ok till att jag visst får ta småpauser o röka, o jag får även äta nån frukt eller kanske en macka eller något när det finns tid. Dock får jag ju inte läsa någon bok eller lyssna på musik o det är ju lite tråkigt, men hey, det är min arbetsplats, jag ska jobba, inte ha fritid :P

Det andra jobbet, där jag skulle provjobba, det ringde jag o tackade nej till, för det företaget fifflade massor med lönerna m.m. så där kände jag inte för att bli anställd faktiskt. Vill ju inte bli lurad på en del av lönen, vem vill det?

Det var två dagar den här veckan som var riktigt kalla o blåsiga, då var det inte kul att stå ute o jobba så många timmar. Den andra kalla dagen så skickade älsklingen med en termos med thé åt mig o det gjorde verkligen susen! =)
Mormor & morfar kom förbi den dagen också, så mormor gick in o köpte en knäckebrödssandwich och en godis åt mig som jag kunde ha till théet :) Mumsigt var det!

--

Jag har längtat efter helgen hela veckan, så att jag äntligen skulle kunna få vila o ta det lugnt och hinna umgås lite med min man. Nu är helgen snart till ända och jag kan inte direkt påstå att jag har fått ut så mycket av den som jag skulle ha velat. Det har sina anledningar, sånt som händer, vilket är fruktansvärt tråkigt.
Att så mycket kan förstöras på bara ett par sekunder.

Dock så har det varit väldigt lugnt o skönt att slippa stressa under helgen :) I fredags hade vi en lugn kväll, vi lagade soppa och var fyra personer som åt av den o softade. Idag tvättar jag lite o plockar o donar. Tar det rätt lugnt eftersom att en full jobbvecka väntar mig.

Ska berätta för er om den otroliga festen jag var på förra helgen också. Men det får bli senare. Hej hej!


???

Hahahaha.. vem är denna "Jordgubbe" som har varit inne o lagt en kommentar här i min blogg?
Såvitt jag kan minnas så nekade jag bara en kund idag att krita, eller ja, det var så att det faktiskt bara var en kund som frågade. Jag skulle neka alla :)
Men om det är han, dvs du, som har varit inne på min blogg så undrar jag hur du har hittat mig?

Eller är jag helt snurrig i bollen, vem är du? :P

anonym :)

Vem skrev denna kommentar? :)



Anonym om måndagen efter helgen.:
Mja du vet ju redan vad jag pysslar med iom att du läser min blogg :) Men ville bara påpeka att jag typ är frisk nu :P är lite hes bara!

Hoppas verkligen du får ett jobb du TRIVS med.

Håller på dig!




en bra dag ser ut såhär kanske.

Hello..

Idag är också en bra dag. Jag gick upp runt 10 nångång, men hade ställt klockan på 10.45 så det var skönt med massa extratid =)

Igår kväll så slappade vi framför tv:n o sen såg vi på en film också, massa mys blev det o innan vi somnade så hade jag lite högläsning för älsket :P

Åter till idag...

Jag var ju på arbetsintervju o den gick jättebra! På måndag ska jag dit för att provjobba ett par timmar. Mest för att dom ska se hur det går för mig o även för att jag ska få känna på vad jag tycker om det.

Efter intervjun så gick jag in i en second hand-affär o kikade. Jag hittade massa fina saker, men det gäller att hålla i pengarna för jag får min första lön först nästa månad. Men jag hittade ett par böcker iaf till en summa av 20 kronor. =)

Efter det så tänkte jag cykla till Willy:s o handla lite mat, då såg jag att min mans cykel stod utanför en vän till oss, så jag gick upp dit o sa hej o joinade en stund innan vi beslutade oss för att åka hem. Jonte skulle hem till tvätten o jag var så hungrig för jag hade inte ätit nåt på hela dagen så det hade bara blivit tröttsamt att handla utan mat i magen, jag mådde faktiskt t.o.m. illa.

Så nu är vi hemma, har ätit en god omelett, dock så är min aptit inte i samspel med min hunger, så jag känner mig inte mätt alls, men jag fick iaf i mig litegrann =)
Älsket är i duschen för han ska snart iväg till stan o gå på bio med en vän. De ska se "Änglar & Demoner", jag var såklart medbjuden, men tackade nej. Inte min typ av film o så har jag varken sett eller läst "Da Vinci-koden" heller.
Vi började att se på "Da Vinci-koden" häromdan, men båda somnade ifrån den :P
Så jag tycker att det känns onödigt att slänga ut hundra spänn på en film som jag inte vill se ändå. Dessutom kan det väl vara kul för "grabbarna" att vara utan tant ibland :P

Så jag ska bara vara ensam hemma o softa, njuta av lugnet. Förbereda mig mentalt inför att börja jobba på nya jobbet imorgon bitti. Tänk, snart kanske jag har två jobb samtidigt!
Jag ska även ta hand om tvätten o bädda rent i sängen. Sen är det ju Desperate Housewifes på tv ikväll, yeey! :D


Imorgon börjar jag o8.15 o slutar ca 14.15. Man får INTE röka på arbetstid och jag har varken raster eller någon lunch eftersom att jag kommer att arbeta ensam (förutom första dagen då). Man får gå o kissa om det blir NÖDFALL :P
Så jag får väl ta med mig snus.......
Just det ja, man får inte lyssna på musik eller läsa i nån bok eller prata i telefon heller, inte ens när det inte är någon kund där. Så det är väl bara o hoppas på mycket kunder så att man har nåt att göra på jobbet =) Tråkigt med massa dötid ju.
Men en sak undrar jag..hur jag ska klara mig utan att äta något på så många timmar? Jag brukar inte vara jätteduktig på att lyckas få ner en såpass stor frukost så att jag klarar mig på den i så många timmar, jag kommer ju att vara svinhungrig när jag slutar. Hm, får ta o prata med chefen om det där, man kanske kan få smygäta en banan eller nåt om det är lite kunder? :P
Iaf, wish me luck på första jobbdagen!

Efter jobbet så cyklar jag hem, hämtar pojkvän + packning, åker ner till stan o sen åker hem till svärföräldrarna. Vi ska dit imorn o grilla o sova över där, för jag är ledig på torsdag. Så det ska bli riktigt trevligt o mysigt, det var ett tag sen vi var hemma hos dom nu o grilla är ju aldrig fel :D Hoppas på fint väder imorn med..med tanke på grillningen och att jag ska jobba utomhus.

Vad hittar ni på idag då? Nu ska jag iaf springa ner o hämta lite tvätt.
Ha en underbar dag allihopa!

måndagen efter helgen.

Middagen i lördags blev jättetrevlig o underbart goood! Det tyckte vi allihopa!
Vi åt ju rätt sent, så Martin & Laura åkte hem bara en liten stund efter maten, de skulle egentligen sovit här kanske, men de va nog lika bra att dom åkte hem eftersom att Martin blev på lite dåligt humör.

Efter det var jag & J jättetrötta så vi messade Anders & Alex att vi skulle lägga oss. Vi hann se en minut av en film, sen stängde vi av filmen o satte på musik istället o slocknade direkt på madrassen. Vi vaknar vid fem på natten o flyttar in till sängen o sover vidare :)

Igår vaknade vi på gott humör och kände för att göra nåt. Vi ringde Anders o frågade om han ville följa med på picknick, vi ringde även min kusin men hon var upptagen.

Så Anders kom hit o killarna svängde ihop lite mat, ris, tonfisk, gurka, tomat, osttärningar och creme fraiche blandat med sweet chili =) + kokta ägg till. När man blandar detta på tallriken sen så blir det jättegott =)
Anders hade köpt med sig festisar för det måste man ju ha på utflykt o picknick :P

Vi cyklade bort till Aspö o satte oss där o åt. Sen gick vi balansgång och än en gång; "inte nudda marken-banan" :P Fast denna gången gick det inte lika bra för mig, jag gissar på att det berodde på att jag hade ett par andra skor på mig denna gång.
Vi såg mini-salamandrar i en liten damm och gick upp i ett utsiktstorn. Sen cyklade vi bort till en idrottsplats där det var fotbollsmatch, Anders bjöd på glass där.

När vi kom hem så softade dom framför en film först, medans jag satt vid datorn o sökte jobb bl.a.
Anders köpte kladdkaka o vispgrädde, och snacks! Det var riktigt mumsigt. Sen anslöt jag mig till filmen o vid midnatt vaknade jag, då var A på väg hem för han hade skola idag. Jag & J blev kvar i soffan ett par timmar till o han somnade såklart.
Jag fick nästan bära in honom till sängen sen, om jag hade orkat så hade jag burit. Men jag väckte honom med pussar o sa att vi skulle lägga oss, sen fick han stödja sig på mina axlar in till sovrummet. Där fick jag klä av honom kläderna så att han bara kunde hoppa ner i sängen =) Hehe så söt han är!

Idag var vi också på rätt bra humör när vi vaknade, tyvärr var inte vädret det roligaste. Men Martin & Laura kom hit o har varit här på besök sen dess, med ett litet avbrott då de åkte ner till stan en sväng för att köpa en dator.
Men under den stunden så var Marcus här på besök en sväng.

Jonte har iaf fått sig en ny parfym idag och det är han väldigt glad för =) Alla hans andra var typ slut.

Nu kom Ante & Zoran en sväng o sa hej, men båda två gick samtidigt som Martin & Laura nyss.

Så för första gången sen imorses så är jag & älsket ensamma här nu. Myyyyys <3
Fast det har varit väldigt trevligt med vänner här också givetvis!

Vi fick sålt vår ena stereo till M & L, dom behövde en och vi använder den väldigt sällan eftersom att vi har en till. Gott med lite extrapengar.
På tal om pengar så lyckades jag fixa fram lite cash för ett tag sen..hehe, nej, jag har inte gjort nåt olagligt =)
Men iaf, för de pengarna så shoppade jag massa vår-/sommarkläder som var meningen! Så om ni vill så kan jag ju lägga upp bilder på mina klädinköp?

Nu ska vi ha en trevlig o mysig kväll tillsammans hoppas jag, vi skall strax äta o sen blir det rätt lugnt här.

Förut ringde en tjej till mig o ville att jag skulle komma på arbetsintervju imorgon, angående ett jobb som jag sökte igår! Det går undan här :D
Eftersom att jag sökte flera jobb igår så tänkte jag kika upp just det här jobbet lite extra, så jag har lite hum om vilket det var. And then, wish me luck!

Dessutom så har jag varit duktig idag o gått igenom massa reklam o gjort en handlingslista, så nån dag snart blir det till o handla massa mat. Skönt när förråden blir lite påfyllda snart igen :)

Hoppas att ni har en fin kväll, förresten, vädret är jättefint nu =)

Vad har ni gjort idag då? O va gjorde ni i helgen?

/Thess

saturday and i´m in love!

Vilken bra dag det har varit hittills. Veckan har också varit ganska bra för det mesta. Jag & älsket gick äntligen Karstorpsrundan =)
I tisdags puschade jag mig själv till att verkligen gå ut med honom. Han har tjatat massor under vårt förhållanade att vi ska gå ut o gå mer. O jag, min late jävel, har nekat.

Men så, i tisdags var det så fint väder, jag kände mig lite nere o visste att en långpromenad skulle få mig att må bättre, trots att det känns omöjligt att gå en sån lång runda innan man har kommit hemifrån. Vet inte hur lång rundan är men ganska många kilometer iaf :)
Vädret var nästintill underbart så det var superhärligt att få komma ut o röra på sig, göra något hälsosamt o bra för sig själv, inte bara sitta still. Det kändes bra att få komma ut o ta vara på det fina vädret o så kändes det allra bra att få följa med honom ut på en runda som han har velat ha med mig på i över ett år eller nåt. Då var vi båda glada o nöjda.
Det kändes motigt att ta sig iväg, men när vi väl hade kommit ut o fått upp flåset så njöt jag bara av promenaden o naturen =)
Väl hemma så var jag supernöjd med att ha klarat det o att det har varit så trevligt o mysigt. Vi stannde även till på Aspö, som är en liten bondgård, där man kan kolla på djur o fika m.m.
Vi gick en "inte nudda marken-bana", som förmodligen var för barnen, men ändå =) Älsket ramlade två gånger så jag vann :P
Så matade vi fåren med massa gräs också :)

I tosdagds så var jag på introduktion för mitt nya jobb..och ja, det är mycket att tänka på. Men den första dagen så kommer en att vara med mig, vilket känns tryggt.
Fick även veta då att jag kommer att tjäna bra mycket mer än vad jag hela tiden har trott innan, och det ÄR ju asbra :)

Hade en fika inplanerad med Jenny som jag tyvärr var tvungen att avboka pga introduktionsmötet för jobbet. Det kändes jättetrist eftersom att vi inte har setts på så länge o det mesta har berott på mig, att jag har mått dåligt eller att det har dykit upp akuta saker så att jag måste avboka våra fikor :/
Jag messade henne, men dock utan svar, så jag hoppas inte att hon blev sur? :/

På torsdagskvällen så kom Alex & Ejnar o våldgästade oss. De ville dra med oss till Maxi o köpa chips o folköl för att sen sätta oss ute i solen o chilla. Anders hakade på också. Det var riktigt mysigt, men tyvärr så var vi så sent ute så att solen gick ner precis när vi hade satt oss, så när det blev för kyligt så drog vi hem till oss o drack thé istället, allihop. Lite glass med hemmagjord chokladsås blev det också :P

Igår var jag & älsket hemma o softade hela dagen o låg o kollade på massa filmer o webb-tv m.m. J gjorde hemmalagad mat; potatismos me biffar, det blev supergott! =)

Idag kom Martin & Laura hit o vi drog allihop till Mc Donalds efter varsin kopp thé. Jag & J skramlade ihop så att även vi kunde äta lite cheeseburgare där också :)

Sen gick vi till Maxi o gick omkring i affärer, Jonte fick en ny, billig keps som är skitnsygg, en sån han har velat ha länge =)
Laura fick 2 par skor med min shoppinghjälp :P

Sen gick vi hem hit igen, efter att på vägen ha försökt våldgästa Anders, som inte var hemma.

Martin & Laura åkte hem en sväng, men snart kommer dom hit igen o vi ska äta högrev, gjord i lergryta med färsk timjan, kryddor, lök, vitlök o morötter. Kokt potatis till o gräddsås gjord på skyn från lergrytan.Sallad som tillbehör :)

Låter som en perfekt kväll tillsammans med fina vänner o god mat.

Alex & Anders kanske kikar förbi senare också :)

Imorgon blir det nog lugnt och de kommande dagarna också kanske. På onsdag börjar jag nämligen att jobba!

Vad gör ni den här helgen?

walk a mile in my shoes.

Have mercy with me.

-


Så ska jag jobba. Japp. Börjar den 20e maj. Det är väl ca 17-18 arbetsdagar som gäller än så länge, men what the hell, det är ju bättre än inget. Pengarna måste jag ju ha.

Har också äntligen släpat mig ner till AF på mötet som jag så många gånger har avbokat. Så nu får jag ersättning från AF/FK för att gå hemma o söka jobb. Ja, de dagar som jag jobbar får jag ju såklart lönen istället. Men det gör inte mig nåt, jag fattar att jag inte kan få både ersättning och lön, o lönen är högre än ersättningen så give me please!

Jag är glad att jag äntligen, för första gången sen i september kommer att få in en inkomst på mitt konto. Det har vart seeegt. Nu lär ju inte jag få de första pengarna förrän kanske i juni, men ändå, det är nästa månad :)


-

Helgen.. jadu. Svettigt.

love.

Jag vet..jag ska uppdatera... Har bara inte orkat än :P Har ju skrivit så mycket de senaste ;)

Idag firar jag o min älskling 3 års förlovning iaf! ♥
I love him!



men lol.

Fick en lustig kommentar

"Anonym om min älskling på sjukhus :(:
"Ska väl erkänna att jag tog hjälp av lite insomningsmedicin.." Så du klarar inte ens en natt själv? Fast det är klart, droger är ju alltid en lätt väg ut för dig."


Mitt svar till dig som inte vågar stå för dina ord eller vem du är:
Haha, kallar du en halv tablett insomningsmedicin för droger? Medicin skulle jag hellre vilja kalla det, för det är väl vad det heter om man själv får det utskrivet av läkare? Rätta mig om jag har fel. :P
Nej, jag har väldigt svårt för att vara ensam och speciellt för att sova ensam, pga anledningar som jag inte känner att jag behöver redovisa för dig just nu. Du vet ju inte vad jag kan ha varit med om även fast du kanske känner mig, eller hur?
Men jag klarade ju natten ensam ändå, och så svårt var det faktiskt inte, så jag är rätt glad över att jag klarade det utan större problem :) Ett ganska stort steg för mig personligen.
Men det hade ju varit modigare av dig att våga stå för vem du är istället för att skriva en anonym kommentar, haha.

~~

Till mina andra läsare, vad tycker ni? Fel av mig att äta min behovsmedicin vid behov? Tycker ni att jag drogar för det? Moget eller inte av den anonyma att inte våga stå för vem h*n är?

Och till dig som är anonym, om du inte har vettigare saker att skriva, varför lägger du ens ner din tid på att läsa min blogg och dessutom att kommentera den?

Jag skrev att ni inte får nåt mer inlägg av mig ikväll, men det här var såpass roligt så jag var bara tvungen att publicera det :) Tack för att du gav mig ett gott skratt iaf kära du.

funny funny.

Hahaha, vem är det som har skrivit den anonyma kommentaren till inlägget "min älskling på sjukhus :(" ?

Och vadå snuskis? Man måste ju ta tillfället i akt o testa nya saker, det är ju inte varje dag som man är inlagd på sjukhus med sin partner liksom :P Hehehehe. Det var coolt iaf :)
Lite risky med tanke på att dörren till rummet inte gick att låsa, o visst knackar dom innan dom kommer in, men dom öppnar ju dörren innan man hinner svara "kom in", så man skulle ju inte direkt hinna avsluta om man är mitt uppe i nåt :P

~~

Dagen har varit bra idag. Musiken gjorde mig glad. Och min älskling gjorde mig glad. Och andra saker.
Upptäckte på mitt konto att moster har fört över lite födelsedagspengar. Det gjorde mig glad.
Det har varit en fin dag, jag har pratat med mamma, mormor & morfar. Det gjorde mig glad.
Jag har plockat iordning på saker som skulle fixas. Skönt att ha det gjort.
Jag har äntligen uppdaterat min blogg såpass att jag känner att jag är ikapp med nutiden. Det känns bra.
Marcus kom hit förut på besök och är här fortfarande. Jag och min älskling lagade en uuuuunderbar middag.

Meningen var att vi skulle göra biff stroganoff. Men grytan bestod av: Nötkött i små bitar, krossade tomater, matlagningsgrädde, redning på maizena, solrosfrön, bacon, kryddor. Grytan var suuuuupergod.
Till det hade vi jasminris som kokades med lite gurkmeja i vattnet, för att göra riset gult och fint. Det ska ju se fint ut för ögat också liksom. Riset tog inte smak av kryddan utan fick bara sin härliga färg.
Tillbehören var skivade tomater o gurka och J's pärons egeninlagda rödbetor, som dom dessutom har odlat själva! Så gott med hemgjorda saker istället för köpta, med massa konstiga konserveringsmedel o shit i :P

~~

Berättade jag att vi häromdagen (25/4) var på öppet hus på högskolan här i Skövde? Det var jag, älsklingen & min underbara kusin som var där. Vi alla tre blev jättenöjda med besöket och fick bra information om utbildningar som vi skulle vilja gå.
Jag har ju redan ansökt till högskolan, dom ska ansöka typ nästa år eller nåt. Min kusin pluggar in gymnasiet på komvux just nu o måste bli färdig med det. J ska plugga ett par kurser på komvux nu förmodligen, mer än två kurser får han inte plugga pga sin aktivitetsersättning. Men han är redan klar med gymnasiet så det är lugnt.
Han ska nog plugga Matte B för att vara behörig till psykologprogrammet på högskolan om han nu skulle välja att söka dit, och den andra kursen på komvux vet han nog inte vad det blir än, men han väljer nog nåt som intresserar honom, bara för skojs skull :)

Jag har bara ett dilemma, jag är intresserad av en KY-utbildning på komvux oxkså. Jag har inte en aning om jag ska välja den utbildningen eller om jag ska välja nån av de utbildningarna som jag sökt på högskolan. Jag vill ju båda grejerna.
Högskoleutbildningarna är mycket bredare och ger chans till flera olika jobb, medans KY-utbildningen bara ger chans till ett sorts jobb. Jag är så osäker. Men samtidigt så är jag ung, jag har chans till att omutbilda mig senare i livet, problemet är ju bara det här med massa studielån, men jaja.
Jag har ju några månader på mig att fundera..frågan är om jag kommer att finna ett svar ens på dessa månader?
Det slutar säkert med att jag får lotta eller nåt... Haha.. Fan. Hjälp mig :P

~~

Btw, så har jag massa andra kul grejer att berätta om, men som vanligt, i ett annat inlägg. Men inte ikväll. Jag vill kanske se lite tv + att jag vill vara lite social med Marcus som fortfarande är på besök. Eller så har jag rätt mycket grejer att göra på nätet. Faan, jag är torsk på att läsa bloggar asså. Har en massa blogginlägg som jag vill läsa. Får se vad jag gör resten av kvällen. Men förvänta er ingen mer uppdatering här ikväll iaf ;)

Goodnight!

provsvaren.

Nu ska ni alltså få veta vad läkaren sa idag. Vi hade ju förberett oss på att han kanske skulle få läggas in igen för eventuell behandling.

Men provsvaren såg bra ut. Det var en inflammation i hjärnan, orsaken till inflammationen gick inte riktigt att säga men det var tydligen inget farligt eller allvarligt. Eftersom att hans symptom har försvunnit så har förmodligen inflammationen lagt sig lite och det är ingenting som behöver behandlas.
Han kan nu leva precis som vanligt igen utan oro och det är bara att hoppas på att hans huvudvärk lugnar ner sig, men det verkar som att den gör det.

Skulle hans symptom komma tillbaka eller att huvudvärken vägrar släppa så ska vi ju självklart ringa sjukhuset igen, men annars är det bara att leva på o ta dagen som den kommer :)

Om ett halvår så ska han in till sjukhuset igen för att göra en ny magnetröntgen av hjärnan och lämna nya prover, nytt ryggmärgsvätskeprov o sånt där. Mest för att se så att inflammationen är borta o sådär. Måste ju följa upp grejen liksom :P

Men det känns så JÄVLA SKÖNT att äntligen ha fått svaren och att det inte var nåt allvarligt..att det inte var en tumör eller så t.ex.
Det var ju en del likadana symptom som min mor hade när hon fick reda på att hon hade MS (Multipel Skleros), så jag var ganska nojjig över att det kunde vara det på honom också.

Men en stor sten har nu lyfts bort ifrån mina axlar. Så skönt att min älskling mår bra. Han sa förut idag att han tycker att jag har varit mer orolig än vad han har varit.
Något som har hjälpt mig mycket igenom denna grej är att han hela tiden har varit så jävla stark. Han har hela tiden sagt att vad det än är för något så accepterar han det, för han kan ändå inte göra nåt åt saken, utan han kommer att få leva med vad det nu skulle vara. Det har stärkt mig i hela grejen och tagit bort min oro en aning.
Men jag har varit så rädd att jag ska förlora honom.. :/

Tack älskling, för din styrka och att du har varit positiv hela tiden. Du har hjälpt mig massor, när det egentligen borde vara jag som skulle hjälpa dig.
Men, jag har faktiskt hjälpt honom med allt jag har kunnat och jag vet att det har betytt otroligt mycket för honom.

Iochmed denna händelse så har han fått en liten annan syn på livet. Han uppskattar livet mer nu, det verkar så och det är vad han säger att han känner.
Det glädjer mig.

Jag älskar dig Jonte! ♥

min älskling på sjukhus :(

På kvällen onsdagen den 15/4 så fick Jonte den värsta huvudvärken som han nånsin hade haft. Han fick en migränmedicin av mig och lyckades att somna.

Torsdag 16/4 & Fredag 17/4 var helt lugnt.

Lördagen den 18/4 så vaknade vi upp o då skelade han med ena ögat. Senare under dagen så blev han väldigt illamående o fick huvudvärk. Detta kändes ju genast ganska oroväckande, skela med ena ögat liksom? :S
(Denna dag åkte vi till hans föräldrar o sov över, träffade släkt där o grillade, har skrivit om det i ett tidigare inlägg).

Söndag 19/4: samma status i hans mående och symptom. (Vi åkte hem från hans päron och firade vår 3-årsdag tillsammans denna dag, softade hemma tillsammans o köpte en stooooor godispåse, myyyys <3 )

Måndag 20/4: Fortf samma symptom + dubbelseende som gjorde att han nästan blev påkörd när han var ute o gick.

Tisdag den 21/4: Vi tar oss till vårdcentralen, doktorn där remitterar honom vidare till akuten på sjukhuset. Väl där skickar dom oss upp till ÖRONavd. Där skulle dom precis stänga för lunch så vi fick lov att sitta o vänta en timme. När de öppnar igen så får vi veta att någon har läst fel på remissen o att vi inte alls skall vara på ÖRON utan på ÖGONavdelningen.
Efter en lång väntan där så kollar en läkare på honom o ser direkt att något är fel, efter undersökningen så skickar hon ner oss till medicinakuten igen för att där skulle han genomgå en neurologisk undersökning + att han skulle få en magnetröntgen av hjärnan. Hallå, vad är det här? Hjälp? Jag var ju skitnojjig...för tumör lr nåt.

Därnere fick han lämna några rör med blod o sen väntade vi på att farbror doktorn skulle komma, neurologen asså. Han kommer, han undersöker och han lämnar oss med orden: "Ja vi vill att du ligger inne över natten för observation + att du måste finnas tillgänglig på sjukhuset såfort det finns tid för magnetröntgen."
FAAAN! Detta var ungf halv sex på eftermiddagen o vi hade vart igång hela dagen, vi startade på vårdcentralen vid 10 på förmiddagen. Vi var supertrötta o det där var verkligen inget som vi ville höra, vem vill det?
Dessutom så hatar jag verkligen att vara ensam, eller ja, att sova ensam. Jag är mörkrädd o ogillar att vara ensam för länge.
Så jag funderade ett slag på att åka hem till mamma eller ringa min kusin. Men sen bestämde jag mig för att strunta i det o ta tag i grejen med att sova själv. Kan ju inte alltid hålla på sådär. Dessutom så var jag sååå trött o ledsen o orolig så jag orkade faktiskt inte träffa någon.

På kvällen var J inlagd på MAVA (Medicinska AkutVårdsAvdelningen i think it is?), han fick eget rum o hans snälla moster lät honom greja telefon på sitt rum som hon skulle betala för. Det blev prat om eventuell nattpermission hem, men en halvtimme senare så var det tydligen inget som gick.

Jag tillbringade kvällen ensam framför tv:n, det var rätt skönt. Senare hade M missat bussen hem så han skulle komma hit o sova här, jag bad honom höra av sig när han var utanför så att jag kunde slänga ner nyckel till porten. Han hade skickat massa sms när han var utanför, för han kunde inte ringa. Jag hade mobilen på magen, med ljud o vibration på, men hade somnat o sov väl tydligen så djupt så jag hade inte vaknat. Stackars M :(
En timme senare vaknar jag o får panik över att han har stått o väntat ute så länge, jag ringer upp honom men då hade han redan gått ända hem :P Haha, vilket dåligt samvete jag fick då.
Men jag stängde av tv:n o gick o la mig o somnade. Ska väl erkänna att jag tog hjälp av lite insomningsmedicin eftersom att jag var rädd att jag skulle bli liggande där o vara rädd o klarvaken annars.
Jag sov den natten utan problem, men inte speciellt djupt o det var väldigt tomt hemma och i sängen. :/

Onsdag den 22/4: Älskling får en tid för magnetröntgen kl. 13.30 och ytterligare en neurolog undersöker honom. Han får veta att han måste ligga inne en natt till och denna natt på neurologavdelningen. Usch usch.
Jag frågar om han kan kolla ifall det är ok att jag kommer o sover över där. Jag minns att när min bror låg inne på sjukhuset i en månad så var det någon ur familjen som sov hos honom varje natt.
Jag skulle iaf få sova där, tyvärr kunde de inte ställa in en extra säng i hans rum men det gjorde oss ingenting. Vi var så glad över att vi skulle få sova tillsammans o vi ville gärna krypa ihop tätt tillsammans <3

När jag kom till sjukan så kom han ner o mötte mig, han hade då fått en krycka för att han var lite dålig med balansen. Men oj så härligt det var att äntligen få träffa mitt hjärta igen, som vi hade saknat varandra! Hehe, trots att vi bara hade varit ifrån varann i lite mindre än ett dygn :P

Men den kvällen var jättemysig o vi hade så skoj o var så kärleksfulla mot varandra :) Han hade dusch på sitt rum så vi duschade tillsammans. Sen låg vi ihopkurade i sängen o såg på tv resten av kvällen.
(Hur många av er har förresten haft sex på ett sjukhus? :P )

Torsdag den 23/4: Vi får veta att J har en inflammation i hjärnan..eller om vi fick veta det redan på onsdagen? Minns inte, rörigt. Men ingen vet vad inflammationen beror på eller vad det är riktigt. Det mesta pekar mot hjärnstammen, men också fler ställen i hjärnan. Som sagt, rörigt.
Klockan 14 fick han lägga sig i fosterställning för att få en kanske 8 cm lång nål in i ryggen..han skulle nämligen lämna ett ryggmärgsvätskeprov! Det låter nog läskigare än vad det var, han överlevde och behövde ingen bedövning. Han fick även lämna 6 rör med blod samtidigt så han var lite trött efter det, men han insisterade på att få bli utskriven för provsvaren skulle dröja ca en vecka, så varför ligga inlagd när han inte får mer hjälp där än vad han kan få hemma?
Det kostar ju pengar att ligga inlagd liksom och med tanke på hans bakgrund så får han ändå bara paracetamol utskrivet mot hans extrema huvudvärk alltså. Så vi fick åka hem.

Dagarna som följde var väl ganska ok, han hanterade huvudvärken rätt bra men proppade i sig mkt tabletter. Jag ringde min mor o frågade om hon hade något starkare än alvedon o ipren, alltså något som skulle kunna hjälpa. Tyvärr hade hon bara alvedon forte kvar, o det är ju receptbelagt..han fick en sån karta av henne iaf..o skulle alltså ta en alvedon forte (alvedon, paracetamol 1 gram) + 2 stycken ipren/ibumetin (ibuprofen) åt gången. Det hjälpte lite, men inte helt.
Stackars älsket alltså..han hade sån fruktansvärd huvudvärk och illamående på det också så fort han rörde sig.

Läkaren vägrade att skriva ut Primperan till honom (mot illamående), trots att det inte är beroendeframkallande och fastän att han hade fått det av dom när han låg inlagd. Helt cp ju.

För att klargöra lite nu, alla andra symptom var/är borta, nu var endast den extrema huvudvärken kvar och illamåendet. Men den dåliga balansen, dubbelseendet, yrseln, svagheten o skelandet hade försvunnit.

Fredagen o lördagen (24 och 25 april) passerade som sagt ganska bra, på söndagen den 26/4 när vi var i stan så fick han sån extrem huvudvärk igen o massa illamående så han fick springa ut ur affären för att spy. Efter det ville han cykla hem o jag ville stanna kvar i stan. På hans väg hem så hade han spytt ytterligare tre gånger. :(
Resten av den dagen så tog han det lugnt, när han låg stilla så var han inte lika illamående.

På måndagen, nu är vi alltså framme på den 27/4, så tvingade jag honom att vara sängliggandes hela dagen. Jag bestämde att han fick inte röra ett finger utan jag skulle ensam sköta alla dagens sysslor, dvs matlagning, tvättning, städning o diskning. För om han rörde sig så blev huvudvärken o illamåendet sämre.
Han ringde sjukhuset o dom ville att han skulle komma in o läggas in igen, men som sagt, dom kan inte ge honom mer hjälp än vad jag kan ge honom här hemma. Så han kan lika gärna ligga i sin egen säng o vila än i deras som kostar pengar.
Dessutom blir han nog hellre omhändertagen av mig än av dom :) Jag lagar godare mat, ger honom kärlek, kramar o pussar. Med mig kan han samtala med o känna trygghet istället för att vara där o känna ensamhet.

Dagarna går och vissa dagar är bättre än andra, men han är iaf uppe på benen och nån dag så var han såpass pigg så att han t.o.m. var med mig nere i stan o shoppade kläder o han hade såååå mycket tålamod med mig då :)

När torsdagen väl kommer (30/4) så förväntade vi ju oss att läkaren skulle ringa med provsvaren eftersom att det då hade gått en vecka. Men inget samtal.
På fredagen (1/5) så ringde J själv till sjukhuset för att höra med dom. Men det fanns ingen läkare där då o sköterskan hade ingen befogenhet alls att ens få säga om provsvaren ens hade kommit. Så dom bad honom ringa efter helgen istället.

Nu har ni svaret på en av anledningarna till att det har varit mycket i vårt liv det senaste o varför jag har mått rätt dåligt o känt mycket oro och stress.

trassel.

Ny dag, nya tag. Gaah. Massor med ord just nu.

X erkände sen att ciggpaketet hade följt med härifrån. Av vilken anledning kan diskuteras, men oavsett så är det så jävla fel.

Jag lyssnar på massor av låtar nu som får mig att må bra. Jag vill nå dit.
Jag vill må bra och jag vet att snart snart..snart så kommer det där att överskölja mig och mitt inre. Allt det onda kommer att suddas ut för en stund, ett tag.
Den där stunden som jag skulle kunna göra nästan allt för.

Musik hjälper mig iaf på vägen dit.


Det finns många texter som kan beskriva det jag känner......


You got me begging you for mercy

Why won't you release me
I said, release me


I can't help myself
I can't stop myself
I am going crazy
And I can't stop myself
I cannot control myself
I am going crazy
 

Äääh...det är för många tankar eller känslor eller allt just nu..jag vet inte hur jag ska kunna trassla ut alltihop.

Jag mår bra nu.

~~

Jag saknar Hedda så jättemycket. Hon är en av få som har en stor del av mitt hjärta.
Det finns några till och jag saknar er också.

Tack för att ni finns i mitt liv. Tack för att ni tar hand om mig och mitt hjärta.
Tack för att ni tar bort mitt onda.

~~

Hahaha...detta blev ju ett fjortisinlägg :P Kursiv text, fet text, låttexter, känslor, saknad, tack och hjärta.
Jaa. Men ibland får det lov att vara så. Eller hur?

Puss på er!



så jävla fel.

Okeeej..nu är det blandade känslor. Jag är sur, arg, besviken..ledsen osv.

Vi har haft besök här idag av en vän(?).

Nu skulle jag ut o röka, ciggen var slut så jag gick till kylskåpet för att hämta ett av de två ciggpaketen som vi hade lagt i kylen. Men där låg bara ett paket?!

Varken jag eller Jonte har tagit det andra paketet för vi har rökt på de ciggen vi hade innan. Vi kollade noga igenom hela kylen o även på andra ställen i lägenheten. Men det ena paketet är borta.

Det måste väl då betyda att X som var här idag har tagit ett av paketen med sig innan X gick? Jag vill verkligen INTE tro det såklart. Vill ju inte att det ska vara så, att någon som man tror är ens vän sen flera år tillbaka snor från en. Men vart skulle det annars ha tagit vägen?

Det kan ju inte ha trollats bort bara sådär.

Jag ringde X nyss o frågade om h*n hade fått med sig ett ciggpaket härifrån av "misstag"..men såklart blev svaret nej.

Men ah..nu vet vi ju iaf vart vi har den här personen. X är ingen människa som är välkommen hit igen iaf..
Så jävla tråkigt att nåt sånt här händer bara. Ett ciggpaket är skitsamma, självklart är det ju själva saken som gör mig ledsen, att man gör absolut inte så mot sina vänner.

Fyfaan säger jag bara.

så jävla trött..

Igår var jag ju sur och irriterad, godiset o promenaden hjälpte väl lite på kvällen. Idag har jag blivit väckt flera gånger o vart så trött o därför somnat om igen.
Men jag bad J väcka mig vid klockan 14 så att jag skulle hinna fixa till mig innan hans päron skulle komma.

När han då väcker mig o jag ska äta så får jag veta att köttfärssåsen o spaghettin, från igår, som jag hade tänkt hela morgonen att jag ville äta när jag vaknade var alltså slut. Han hade ju vart vaken längre än mig o ätit upp det.
Det här är skittöntigt men jag blev så jävla sur för det. Klart att han också ska få äta, men jag tyckte att han kunde ha tänkt på att jag kanske också vill ha mat när jag vaknar o därför kanske hällt i mer matlagningsgrädde för att få det till o bli mer sås så att det skulle ha räckt till mig också.

Jag sa inte ett ord, tog fram min godispåse o satte mig vid datorn o kollade på webb-tv tills jag hade slutat sura.

Vilken jävla tönt jag är.........men jag tror fan att det beror på att mensen e på väg. Fan..jag brukar inte vara sånhär ju..

..

Sen kom J's föräldrar o syster, då var jag gladare, vi hämtade mat från pizzerian o efter att vi ätit så drack vi thé o tjötade en stund innan dom åkte hem.

Sen kom Nicke hit o han är här nu o umgås med oss.. jag blev sur igen för en stund sen... av någon töntig anledning såklart. Men Nicke gav mig lite cider som jag klunkade i mig o nu känns det bättre. Men jag är så jävla trött på de här humörssvängningarna. Det är ju Jonte som jag blir sur på hela tiden så han får lida...... :(

Aja..det har hänt massor med saker de senaste som kan ligga till grund för allt också.

trött.

Älsklingen väckte mig tidigt förut o frågade om vi kunde förflytta oss från sovrummet till vardagsrummet. Vi har morgonsol direkt in i sovrummet så det kan bli räääätt varmt där. Så då flyttade vi oss in på en madrass i vardagsrummet o sov vidare.
Nu väckte han mig igen och jag är riktigt trött. Han ska iväg en sväng, men jag tror att jag ska lägga mig en sväng till :P

Hela hans godispåse tog slut igår och jag har kvar massor av min så jag kanske får gömma min om inte han ska äta upp den :P Nädå, han får äta ur den såklart om han vill :)

När jag väl har orkat mig upp nästa gång så blir det lite plock här hemma för J's päron kommer idag, kanske syster + pojkvän också. J städade rätt ordentligt igår så det är skönt att slippa det idag, nu är det som sagt bara småplock kvar.

När dom kommer så ska vi alla beställa pizza som dom bjuder på. Mumma! Jag har inte bestämt mig än om jag vill ha en pizza eller en sallad.

Så skulle vi höras lite med Anders idag också o kanske ses. Ja, vi får se vart det bär av alltihop. Men jag tror att denna dag kan bli ganska bra iaf, mitt dåliga humör är borta känns det som :)

Vad ska ni hitta på idag?

veckan och dagen som har varit.

Den här veckan har faktiskt varit väldigt bra. Jag bara älskar när solen och våren kommer. Jag kan äntligen krypa ut ur mitt ide och jag känner mig mycket piggare o gladare <3

Vi har umgåtts en del med Marcus, mest bara softat. Vi har gjort lite andra saker också, men det ska jag skriva om i ett annat inlägg. Som sagt, jag vill dela upp inläggen. :P

Igår sov Marcus över här då vi alla tre kollade på film o blev så trötta efter den. Idag så har jag faktiskt varit på lite dåligt humör och känt mig rätt irriterad.
Mycket har nog berott på trötthet o sen kom jag på att jag ska ha mens om några dagar, kan det kanske ha nåt med saken att göra?
Både jag och min pojkvän är eniga om att jag inte brukar ha några pms-besvär eller nåt sånt, typ att jag blir extra sur en period i månaden, inget som har varit märkbart för nån av oss iaf. Han är nog rätt tacksam för det. :P

Men när jag förut låg i soffan och tyckte lite synd om mig själv så frågade jag J om han ville gå ut på promenad med mig. Jag ville gå till video- och godisbutiken som ligger på andra sidan gatan. Den butiken är livsfarlig att gå in i för dom har ca 300 olika godissorter och det har hänt flera gånger att jag har gått därifrån med 100-kronorspåsar. Trots att jag bara ska ta lite av de sorterna jag vill ha så fylls påsen upp ganska snabbt eftersom att det finns så många sorter som jag vill ha :P

Idag bestämde vi oss för att ta varsin påse och även tävla om vems påse som skulle komma att väga minst. Jag vann med en skillnad på 0.008 kg, eller 8 gram om man hellre vill säga så. :D
En vinst som jag verkligen inte hade förväntat mig, men det kändes bra eftersom att jag är den tjockaste av oss två. Jag är seriös.

Sen gick vi vidare till Maxi där Jonte i förbutiken hämtade ut sitt nya VISA-kort och jag sprang in o köpte äppeljuice och LOKA päron mineralvatten.

Vi har softat ensamma hela kvällen framför tv:n och även framför lite webb-tv. Vi har sett på "Så ska det låta", ett program som jag faktiskt gillar om jag inte har nåt bättre för mig klockan åtta en fredagskväll :) Vi såg även på "Grannfejden" och det är ett väldigt komiskt och knäppt program som man kan fördriva sin tid med o förundras över hur tokiga en del människor faktiskt är. Jag undrar hur vissa kan med att bete sig så i tv bara. :S

Nu är det time for bed för det är en dag imorgon också. Sov gott!

att handla ekonomiskt.

I veckan har vi haft tur när vi har handlat mat. Det började med att när jag var nere på Willy:s så fann jag en nötstek på 1,1 kg för halva priset eftersom att det var kort datum på. Hur bra är inte det? Köp, ta hem, dela upp och frys in direkt.

Senare under veckan så kikade vi ner i vår affär o där brukar dom ha en korg med "halva priset-varor" med kort datum. När vi kikade i korgen så hittade vi billiga grytbitar av nötkött, skinkschnitzlar och även ett par billiga o tjocka skivor oxfiléer. Vi slog ju till direkt såklart när det var så billigt!

Varken jag eller J kunde minnas om vi nångång hade ätit oxfilé så det kändes extra kul att få sånt lyxigt kött till middag. Jag stekte upp skivorna med lite tärnad potatis, tillbehören bestod av gräddsås, ljuvlig potatissallad och grönsaker. Till efterrätt så åt vi en färsk mango. Så himla gott, härligt, ljuvligt och lyxigt kändes det! :)
Proffs som jag är ibland så lyckades jag steka oxfiléen perfekt, inte blodig men jag tog den precis i rätt tid så att den inte hann bli torr. Min kryddning var också väldigt lätt då vi inte ville överkrydda köttet o gå miste om smaken.
En underbar måltid tillsammans med min älskling med andra ord <3

Angående billigt kött i veckan så fick vi faktiskt en nitlott en av gångerna. I den här korgen nere i vår affär så hittade vi en av dagarna en lammstek på ca 1 kg som var märkt med halva priset. När vi undersökte biten så såg vi att bäst före-datumet hade redan passerat med en dag. Jag gav det en chansning o frågade kassörskan om vi då kunde få biten för ytterligare halva priset, alltså 75% rabatt istället för 50%. Eftersom att köttet redan hade gått ut så antog jag att dom egentligen inte fick sälja det..men jag har ingen aning om vad som gäller. Vet ni om affärer får sälja saker som redan har passerat sitt bäst före-datum?
I vilket fall som helst så sa hon nej och att så hade dom aldrig gjort innan så det gick inte.
Jag sa till Jonte att "ja, lycka till för dom att få sålt den gamla biten isf..?"
Vi köpte den iaf inte eftersom att hon vägrade ge mer rabatt trots att den hade passerat sitt datum. Jag hoppas att dom förlorade på det nu, HA! :D

Men visst är det kul när man kan hitta så bra fynd? När vi i vanliga fall inte har råd att köpa så jättemycket kött som det är just nu med vår ekonomi. Nu har vi frysen full av godsaker :P