ilska.

Igår åkte vi hem till Marcis eftersom att vi var bjudna på älgsteksmiddag där..vi fick potatisgrstäng till och det var mycket gott!
Efter det så åkte vi allihopa hem till Janne. Men där blev jag ordentligt irriterad på ett par personer så jag gick hem istället medans Jonte stannade kvar.
Jag tycker att det var skönt att få vara ensam hemma litegrann. Jag önskar nästan att jag var det nu också.

Igår blev jag förjävla trött på människor som bara tar och tar från en, o så får man sällan något tillbaka. Jag blir trött på folk som tigger, som riktiga gamar.

När Jonte kom hem så blev jag fruktansvärt arg på en person efter att Jonte hade berättat en sak. Min irritation blev knappast bättre av att Jonte var onykter och inte visste vad "att visa hänsyn" var för nåt.
Jag hade lagt mig för natten i sängen o läste lite..han frågar om jag kanske vill ha lite chilinötter, varpå jag svarar nej eftersom att jag har borstat tänderna. O han fortsätter att tassa fram o tbx genom hela lägenheten, pratar med mig, frågar om jag vill ha det o det.
Han gjorde säkert dessa saker för att vara söt, snäll och ta hand om mig. Jag låg i sängen o blev mer o mer irriterad för att han inte kunde komma på själv att han skulle låta mig vara o att jag faktiskt inte ville ha nåt, han frågade faktiskt om det var för att jag hade borstat tänderna och trots mitt ja-svar så försökte han erbjuda mig thé o andra grejer.
Väldigt sött av honom, men ändå! Orkar inte med när folk är sådär.
Anledningen till att jag inte sa rakt ut till honom att låta mig vara ifred var dels för att inte såra honom när han försökte mysa o göra mig glad. O dels för att hade jag sagt nåt så hade han kanske blivit sur o vridit o vänt på hela steken o försökt få det till att det var jag som betedde mig fel. (Självförsvar åt ens egna jag)

Nu på morgonen när vi gjorde scones till frukost så hittade jag inte min sista pizzaslice i kylen. Jag frågade Jonte vart den var nånstans o han visste inte utan sa att det är väl du som har ätit upp den?!
Nä, jag är säker på att jag åt baguette o risifrutti igår kväll, just för att spara pizzan till idag.
Vi hittade pizzan i micron..han hade ställt in den där, värmt den o glömt av den. Nångång inatt eller okristligt tidigt imorses antar jag.

Fan vad sur jag blev. Just en liten pizzabit har egentligen inte så stor betydelse, men det är fan själva saken - ta inte MITT utan att fråga, o värm det inte o glöm bort det sen så att det står o blir dåligt o måste kastas!

Jag är så jävla trött på allt det här, folk som tigger, gamar, lever på andra, parasiter, folk som inte visar hänsyn m.m.

..

Middag här om en timme..får väl se hur det blir med den saken ^^
(Jonte sover och Janne lär väl förmodligen inte ens komma ihåg...)


ps. scones till frukosten blev supergoda. ds.

fortsättningen på julen...

Jaa..vad jag fick i julklapp glömde jag ju att berätta.

Av mamma så fick jag & Jonte hennes dubbelsäng, där madrasserna är fräscha och rätt så nya. I utbyte mot att hon fick vår 120cm-säng. Det blev vi väldigt glada för eftersom att vi har velat ha en större säng länge nu.
Vi fick även täcke o lakan till den. Vi fick även godis.

Av pappa så fick jag pengar som jag också hade önskat mig.

Av mormor & morfar fick jag/vi: massor! haha.. jag fick ett nattlinne, trosor o raggsockar, resten var nog gemensamma grejer.. pengar, almanacka, vas, dukar, bordstabletter, grytlapp, grythandske, handduk, godis m.m.

Av min ena bror fick vi Bonniers kokbok, det finns hur mycket recept i den som helst, så vi ska nog hitta nåt som passar mig som är så kräsen :)

Av min moster o hennes sambo fick jag en fin tröja.

Av min ena syster så fick jag massa doftljus.

Av farmor så fick jag trisslotter.

Hmm..undra om det var nåt mer? Ja, godis ifrån Jonte's föräldrar. Sen fick vi ju varsitt busskort av dom med, fast det räknades inte som julklapp.

Minns inte om det var mer grejer, men jag är väldigt glad över att vi ens fick julklappar med tanke på att vi inte hade köpt nånting till någon.

--

På juldagen så åkte vi hem till Jonte's pappas sida av familjen, vi var bjudna på mat hos Jonte's farbror med fru och dotter. Vi fick inte någon traditionell julmat utan det serverades fisk. Det var verkligen mumsigt och trevligt att inte bara äta samma mat hela tiden! Av dom fick vi ljus och en stenplatta att ställa ljusen på.

Efter det så var nog vårat julfirande över..då festade vi till o från fram till nyår, det var roligt :) Det hände nog inte så mycket speciella saker här då..vi festade ju även lite innan jul också. Jag minns inte allt men jag minns att jag har haft det roligt och att jag har mått bra, och de sakerna är väl det som är huvudsakerna? :)

Det enda tråkiga var när vi hade besök här en kväll..jag hade ännu inte hunnit börja dricka nåt den kvällen så jag var fortf nykter, om än lite trött och klumpig. En av personerna som var här sölade hela tiden så jag fick konstant (jag överdriver INTE) springa efter honom o torka upp/städa upp, även när han hade varit inne i badrummet så fick jag städa varje gång då han alltid lyckades pissa utanför så det kom på toa-ringen o även på golvet(!). Herregud..människa.
Iaf, i köket, så skulle jag torka upp efter att han hade spillt lite grogg på bordet, då råkar jag välta ett av glasen som fanns på bordet, groggen i det glaset rinner ut över bordet....och på en mobiltelefon som låg där. Telefonen tillhörde en vän till han som sölade hela tiden. Jag hade aldrig träffat telefonägaren innan och just vid denna tidpunkt så hade han däckat i vår säng... så ja.. vi tog ju självklart isär telefonen direkt o la den för att torka.
När den hade torkat klart nästa dag så funkade den att använda, men sockret som fanns i slödrycken i groggen gjorde så att det knastrade när man knappade på den, antar att det kändes lite trögt också o även trögt när man drog luckan upp och ner... så nu kommer jag att få betala det! Det känns förjävligt eftersom att jag inte ens har socialbidrag..så jag vet inte hur jag ska lösa detta.

Jag har fått olika reaktioner på detta..nån tyckte att det är ju inte jag som ska betala det för ägaren var ju jävligt oansvarig som la sin mobil på ett bord bland massa fulla människor. Jag håller delvis med..samtidigt undrar jag om man kan skylla på han som sölade hela tiden eftersom att olyckan skedde pga att jag skulle torka upp efter honom...ja, man kan vrida den här saken ut och in, men det slutar säkert med att jag måste betala ändå :/

Någon som vet ungefär hur mycket det kan kosta att lämna in den o fixa saken?
Någon som har ett bra förslag på hur jag kan dra mig ur/lösa saken?
Någon som har lust att ge ett litet bidrag? (jag fyller år snart!)

Nu har jag berättat om julen..nyår kommer senare :) Men snart ska jag nog vara ikapp dagens datum, haha.
Vad fick ni i julklapp?

Godnatt!

julafton.

Nu är det väl ändå dags för att jag ska försöka att berätta för er hur jag/vi tillbringade julen? :)

Det är riktigt svårt för oss att på ett bra sätt kunna dela upp hur, var och med vilka vi ska tillbringa julen eftersom att min mor o far inte är tillsammans så har jag två olika sidor. För mig har det alltid varit ganska lätt att planera julen då jag har firat med ena sidan på dagen och andra sidan på kvällen. Min förflyttning till andra sidan har alltid brukat ske precis efter att Kalle Anka har slutat.

Men sen jag började leva tillsammans med Jonte så jag ju även honom och hans familj att ta hänsyn till, dvs en tredje sida. Detta har gjort saker o ting mycket svårare.
Vår första jul tillsammans så gick vi upp svinigt tidigt för att kunna ta en buss hem till J's föräldrar och fira julmorgonen och förmiddagen där. Jag vill minnas att vi åt tillsammans och delade sen ut julklappar. Jonte drog på sig en tomteluva o stod för utdelningen.
Det var riktigt mysigt och samtidigt väldigt nytt för mig att fira jul på annat håll utan mina föräldrar. Sen på eftermiddagen så åkte jag & J till min farmor och firade där resten av kvällen tillsammans med far o hans familj o hela den danska sidan av släkten.
Jag minns inte riktigt, men jag tycker att det faller sig väl rätt naturligt att vi träffade mamma, mormor, morfar o en del av den finska sidan av släkten på juldagen? Jo, det måste väl nästan ha varit så?

Vår andra jul tillsammans blev desto krångligare att planera. Alternativet att dela på oss på julafton har ju alltid funnits, men det är något som jag har känt mig ganska motstridig till. Jag vill ju allra helst fira med Jonte såklart. Eller ja, allra helst så vill jag lyckas hinna fira massor med alla mina nära och kära. Jul, mat och paket är också ganska viktigt för mig. Det lilla barnet i mig har ännu inte kunnat släppa det.
Konstigt nog blir jag alltid extra pigg, snäll, trevlig och ordningssam på julfiranden.

Iaf, andra julen. Efter massa krångel så kom iaf Jonte's mamma med det bästa alternativet för denna julafton. Hon föreslog att mor Jonte, far Jonte och syster Jonte skulle komma hit vid lunch o äta tillsammans med oss. Det gick till så att vi lagade en del av maten och resten hade dom med sig - lite mysigt julaftons-knytkalas. Efter maten så delade vi ut julklappar, dock utan tomte.
En halvtimme efter att dom hade åkt så blev vi hämtade härhemma av min morbror. Så resten av kvällen firades hemma hos mormor & morfar, alltså den finska delen.
Jag vill (eller vill egentligen inte) minnas att det blev lite tumult där på kvällen tyvärr, pga XX som tråkigt nog var väligt drogad. Trist att h*n förstörde en del av kvällen så..jobbigt för allihopa.
På juldagen stannade Jonte hemma men jag åkte till farmor o firade med en del från den danska sidan.

Så var det dags för den tredje julen tillsammans. ALLA frågade hela tiden om vi hade bestämt hur vi skulle fira vår jul, varpå vi hela tiden svarade att det inte var lätt för oss att planera något då vi inte visste vad alla andra skulle göra, eftersom att ingen visste vad dom skulle göra. Mamma pratade om att åka till Finland över jul o sitta där med en idiot. Pappa ville helst inte fira jul överhuvudtaget o funderade nästan på att inte åka till farmor på julafton, något som vi har gjort med pappas familj så länge jag kan minnas. Vi skulle inte köpa några julklappar alls pga väldigt dålig ekonomi, vilket ledde till att jag befarade att jag då inte heller skulle få några julklappar, och som jag nämnde tidigare så är julklapparna en viktig del av julen för mig, jag tycker att det är en rolig och fin del. Jonte's föräldrar tyckte det lät som en bra idé så dom skulle inte heller köpa några juklappar.
Jag blev väldigt nere och tänkte att det blir ingen jul i år.. ingen bra jul iaf.

Men ju närmare vi kom jul, desto bättre verkade saker ordna sig. Det slutade iaf såhär:
Kvällen före julafton så åkte vi hem till Jonte's föräldrar och lillasyster. Det gjorde vi för att jag väldigt gärna ville träffa dom på julafton och eftersom att det var bestämt att jag & J för första gången skulle fira jul på olika håll så var det enda sättet för mig att träffa dom på julafton, det var att sova över där o vakna där på julafton :)
Vi blev väckta på morgonen av hela familjen med pepparkakor o thé. Efter frukosten och lite god mat så var det dags för mig att åka tillbaka till Skövde. Där blev jag hämtad på station och så bar det av till den finska sidan :) Vi satte oss för att äta på direkten och efter maten så blev det julklappsutdelning, utan tomte. Det var mycket paket och något som var väldigt kul var att jag fick typ lika mycket paket som jag alltid får :) Dock så var det kanske högst 5 paket som var endast till mig, resten var antingen till Jonte eller till oss tillsammans. Men jag fick öppna dom där ändå för Jonte :)
Det tråkiga var att jag hann knappt tacka för paketen för strax därpå kom pappa o hämtade mig o min bror o så bar det av mot julfirande med den danska sidan.

Hos farmor var det roligt och mysigt, dock mindre folk än vad vi brukar vara. En av mina farbröder + hans barn, som brukar vara där på jul, hade inte råd/tid att komma pga jobb tror jag. En annan farbror som brukar vara där hade tagit med sig hela sin familj till Filippinerna för att han skulle gifta sig där. I den familjen ingår även min favoritkusin, så hon fattades mig på jul :/
Maten var lika god som vanligt och detta året fick jag en av mandlarna i gröten, dock så var jag tvungen att trycka i mig nästan tre fulla tallrikar med gröt innan jag hittade den. Efter den gröten o all julmat som jag ätit under hela dagen så var jag rätt mätt :P

Sen blev det prat om vem som skulle "köpa tidningen". Saken var den att det fanns en lite kille på snart tre år som hade väntat på tomten hela dagen. Nu var det INGEN som kunde tänka sig att ställa upp för honom. Jo, det fanns två stycken, varav den ena var hans storasyster och den andra var hans pappa, och det gick ju inte eftersom att han troligtvis hade kunnat känna igen dom, kanske på röst och händer m.m.
Men ingen annan ville ställa upp..alla vägrade. Riktigt dålig stil tyckte jag så jag sa att jag ställer såklart upp. Jag har lite erfarenhet då jag var tomte för några år sedan :P Lillkillens mamma (min faster) lyckades övertala (läs: tvinga) en av mina kusiner att han skulle vara min hjälpreda. Så vi två gick ut i förrådet o bytte om o garvade lätt åt oss själva o var tacksamma över att våra vänner inte såg oss just då :)

Väl inne i huset så gick allt jättebra, lille Hugo var superglad och inte rädd, dock vågade han inte sitta i tomtens knä eller krama tomten :P
Innan jag och min kompanjon gick för att byta tillbaka till oss själva så fick jag ett kuvert av lillens mamma. Däri fanns ett kort där hon hade skrivit ungf: "Tack för att ni ställde upp för Hugo. Tyvärr hade jag inte mer pengar på mig." så låg det 300kr i kuvertet (!). 150kr var tycker jag var väldigt mkt för att spela tomte i 20 minuter, så hon behövde verkligen inte vara rädd att det var för lite. Jag hade nämligen inte förväntat mig pengar, jag hade kunnat göra det gratis. För Hugo's skull, för att han skulle få besök av tomten. Även för min egen skull, för jag mådde bra av att kunna glädja någon så mycket :)

Något senare så åkte vi hem och hemma fanns min älskling som väntade på mig. Han hade firat med sin mammas släkt hela kvällen.

Haha, jag tänkte berätta "kort" för er om vad jag gjorde på jul. Men det här var ju inte en kort historia någonstans. :P

nattsudd.


Nu äro vi hemma ifrån stora fina staden Göteborg =)

Vi har haft en superbra helg därnere men vad vi har gjort orkar jag inte skriva om nu..tänkte bara slänga in ett inlägg nu för o visa att jag lever..

Sitter hemma hos en vän o tjötar o dricker thé. Riktigt trevligt har vi det, jag har fått en pizzaslice o två bananer så mig går det ingen nöd på =)
Men vi får väl se hur länge vi stannar för jag tror att han ska till jobbet imorgon.

Gonatt!

...

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och någonting alldeles oväntat sker
världen förändrar sig
dag för dag
men ibland blir den aldrig densamma mer.

-vila i frid.-

bitterfittan.

Jag mår inte så bra. Vilket resulterar i att jag inte har någon ork, lust eller energi till att ta tag i saker. Det resulterar även i att jag mår kass och tycker lite synd om mig själv. Jag känner mig frustrerad på saker och över människor. Jag blir sur, något bitter och även otacksam.
Jag blir helt enkelt en jobbig människa. Det är jobbigt att vara jag och det är nog jobbigt att vara med mig. Jag vet inte.

Middag ikväll. Anders & Jontes idé. Jättefin tanke o allt. "Välkommen hem-middag" för min kusin som återigen har varit bortrest, dock "bara" 6 veckor denna gång.
Så kommer jag, glädjedödaren nummer ett. Känner mig besviken över att dom har bestämt hela menyn, men jag ska ändå vara med o betala för kalaset. Jag känner mig besviken över att det är en massa mat som jag inte äter..över att den pajen som jag tycker är godast ska få vara ljummen, medans den vegetariska pajen ska vara varm. Besviken över att det är fel ost m.m.
Fan, vad svårt det är att förklara för er hur jag känner.. Men det känns som att det jag vill kommer i andra hand.
Och SJÄLVKLART så var ju jag tvungen att påpeka det. - Glädjedödare, otacksamma jävel - tänker jag om mitt jävla jag.

Jag orkar fan inte ta tag i mig själv. Det är tvätt idag och jag har vart nere o tvättat för att jag måste göra något. Jag vill inte att J ska behöva dra hela lasset själv. Jag diskade även av samma anledning nyss. Men jag lägger mig fan inte i nånting i matlagningen, jag varken vill eller orkar.
Känner att jag borde städa lite här hemma också, för att det ska vara fint när man får gäster.

Men helst så vill jag nog bara sova. Eller egentligen inte det heller, vaknar helt svettig och äcklig jämt - vilket inte är ett skönt sätt att vakna på.
Usch..förbannade jävla dag! Tur att jag kan avreagera mig lite i bloggen.
För ingen som är inblandad i middagen ska behöva ta mitt dåliga humör, jag är inte sur på nån av dom. Bara besviken..och jag är kass på att hålla det för mig själv. Kass på att hålla käften.

Egentligen är jag nog mest arg och frustrerad på mig själv och på en del andra.
Kan någon lära mig hur jag ska rikta min frustration till de människor som jag faktiskt är sur på? Alltså till rätt människor, så att oskyldiga slipper ta det, o så att jag slipper ta det mesta mot mig själv.

Jag vet flera stycken som kanske läser detta som kan känna sig jävligt träffade, du, du, du och du. Det är er och några till som aggressionen är emot egentligen. Eller vafan vet jag =) Skitsamma, jag tror att du som läsare nog vet om du borde ta åt dig eller inte ;)

En som iaf inte behöver ta åt sig är Andreas som fyller 25 år idag och därför så får han den beundransvärda äran att få bli grattad i min blogg =) GRATTIS min vän! <3

...

Jag saknar Jonte...




Jag måste ta tag i mig själv, mitt liv.

Störst av allt är kärleken <3

None

Idag har vi varit tillsammans i 1000 dagar! Visst är det härligt!?
Jag älskar dig och jag älskar oss!

♥ ♥ ♥

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt 
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge


None

:)

Att jag ska vara så dålig på att skriva då. Trots att jag i princip har all tid i världen. För nåt jobb har jag inte fått ännu, trots några intervjuer och en massa jobbsökande. Blah.
Ska väl egentligen erkänna att jag njuter av att för första gången på flera år få slacka, att inte ha massa ansvar o tider att passa, jobb/skola etc.
Nu är jag ju hemmafru, inte för att det blir mer rent eller städat här hemma för det, men men :)
J börjar sin grej 8.30 på mornarna och slutar senast kl. 12. Så oftast sover jag till 11, om inte så har jag oftast bara hunnit sitta vid datorn när han väl är hemma.
Jävla data-beroende. :P

För att mina, i vanliga fall, rätt långa inlägg inte ska behöva bli ännu längre så tänkte jag dela upp berättelserna lite om vad som hänt sen sist, hur vi tillbringade julen, dagarna därefter och även nyår. Även hur vi har levt in det nya året.
Dock är detta inget som jag hinner ta tag i just nu, eftersom att det finns saker som måste göras.
Vi kom i säng sent, sen blev det mys o efter det så fick vi för oss att springa upp o äta massa olika saker mitt i natten. Det slutade ju alltså med att vi kom i säng, på riktigt, ännu senare. Inget jag är ledsen för med tanke på att jag hade en helt underbar natt som var fylld av massa kärlek o bus <3

Vi hade iaf ställt klockan på 12 idag för att vara uppe i god tid, men när jag vaknade strax före 10 o var uppe för den obligatoriska morgonciggen o toalettbesöket så insåg jag hur skönt det hade varit att sova, så jag ställde fram alarmet till 12.30. När det väl ringer så ligger vi o mornar oss fram till 13.10. Somnade nog om lite halvt som halvt, men tack gode gud att vi inte somnade om helt o hållet, sånt där är ju livsfarligt egentligen. Då kan man ju inte vara säker på att komma upp i tid, såvida man inte snoozar då, men sånt pysslar inte jag med.

Det var bara att stiga upp o sätta på thé för att kunna svälja ner diverse piller ur medicinskåpet. Nä, riktigt så illa är det inte. Men utöver thé så bestod min frukost endast av:  C-vitamintablett  x1, Rosenrot x1 (uppiggande), Nån grej som är bra för ögonen x2. J var så söt inatt o hade förberett vår pensionärsfrukost genom att dela upp alla våra piller i halvor o lagt i varsin skål. :P
Ibumetin x1 var valfritt men jag var som tur var inte i behov av någon :) Nu sitter jag o klurar på om jag ska äta nån riktig mat till frukost/brunch/lunch eller om jag ska skippa sånt helt o hållet.
Anledningen till att vi ännu inte gjort det är för att kl. 14 så skulle J vara hos en kompis på fika så allt var ju lite stressigt. Jag underlättade för honom genom att göra något som inte är bra för förhållanden i många fall; jag plockade fram kläder åt honom som han kunde hoppa i när han hade duschat. Jag har även tagit på mig ansvaret för att packa väskan idag.
Jag gjorde även iordning en påse med bullar o lussekatter i, för det var tydligen hans ansvar att ta med sig fikat, så skulle hans kompis stå för kaffet, hmm, smart kompis det där :P
Anledningen till att sådana här saker kanske är mindre bra för en del förhållanden är ju för att iaf min pojkvän inte vill vara ihop med "sin mamma" som gör allting åt honom, vilket är helt förståeligt. Förstår ni hur jag menar?

Vi ska nämligen hem till mina svärföräldrar senare o sova över där.
Ja, ännu en gång så fick vi varsitt busskort av dessa underbara föräldrar, till ett värde av dryga 1200kr. Så 1. Klart att vi ska hälsa på dem så mkt vi kan innan busskorten går ut, då vi inte har råd så ofta annars. 2. Klart att vi ska utnyttja busskorten så mkt som möjligt, vartän vi ska åka!
Kan ju säga att de där busskorten underlättade för oss i jul, när vi flängde fram o tbx så mkt, men mer om det i ett annat inlägg.

Nu ska jag surfa lite till, sen ska jag hoppa in i duschen, stila till mig och packa. Kl. 17.39 avgår bussen här utanför.

Hoppas att ni alla får en trevlig helg!