problem.

Det har faktiskt hänt en tråkig sak idag. Jag ringde till en skola angående en utbildning som jag vill gå. Jag frågade hur pass stor chans det är att man kommer in på utbildningen, o till 24 platser så var det hittills mellan 60-90 ansökningar som hade kommit in, o det är fortfarande två månader kvar innan sista ansökningsdag! :S

Tänk om jag inte kommer in på nån av de utbildningarna som jag vill gå!?
Vad gör jag då?

Jag vill ju inte hoppa på nån random utbildning "bara för att", bara för att ha nåt o göra. Så ska det väl inte behöva vara, jag ska ju trivas med o vilja det jag gör! Det är väl en förutsättning för att jag ska kunna fullfölja hela utbildningen ju.

Men jag pallar inte att sitta hemma ett år till utan jobb eller utan skola, allra minst utan någon jävla inkomst. O bara känna mig misslyckad. Fan.

Så nu vet jag inte vad jag ska göra, vad jag ska tänka. Hur kommer det att bli liksom? Så får jag såna katastroftankar att, tänk om jag inte kommer in på nåt nu, o tänk om jag inte kommer in på de här utbildningarna nästa år heller!? Ska jag gå hemma i flera år då eller? Fan heller.

Nä..har ni nåt tips till mig? :P

härlig dag

Igår kom Anders hit o det var så mysigt för det var ett tag sen som vi umgicks med honom nu. Vi köpte blåbärspaj som vi åt med vaniljsås, kikade lite på tv - Allsång på Skansen :) Där vi sjöng med i låtarna, hihi.

Anders & Jonte gick över till Pj en sväng på kvällen, då somnade jag nån timme, resten av tiden surfade jag o såg på tv.

När dom kom tbx så kikade jag & Anders på grejer som vi hade spelat in. Till slut så hade alla tre somnat i vardagsrummet. Nånstans vid sex-sju på morgonen vaknade jag i soffan o förflyttade mig in till sovrummet o snarkade vidare. Vid tio gick jag upp o började surfa.

Sen började vår tvättid som jag tog hand om ensam eftersom att älsklingen sov fortfarande så jag lät honom sova. När han sen hade vaknat så fixade vi ihop lite frukost o en filt. Vi gick ut i solen o satte oss på en gräsplätt där vi avnjöt vår härliga frukost, tillsammans alla tre. :D Underbaaart!

Sen behövde Jonte räkna lite matte så vi gick hem, o Anders gick hem till sig så skulle vi höras senare. Men först ville Jonte slappa lite innan han började räkna, när han väl skulle börja så förstod han sig inte på grafräknaren, hur den fungerade så det tog stopp. Hans mattelärare får förklara det för honom imorgon istället, då dom har en inbokad träff.

Istället kom Martin & Laura förbi precis när jag skulle börja fixa med maten så det blev att dom fick äta här också. Potatisgratäng och kycklingschnitzel blev det, o alla gillade maten jättemycket :) Det var längesen som jag panerade något o kycklingschnitzel har jag nog aldrig ätit så det var roligt o spännande att gjöra det själv.

Efter mateb så somnade dom i soffan medans jag & Jonte hamnade vid varsin dator. Vad sociala vi var mot varann, hehe.

När deras sista buss skulle gå hem så väckte vi dom, o jag & älsket cyklade till Maxi. Vi cpade oss på vägen dit, inne i affären o på vägen hem. Vi flummade o skojjade med varandra o det var riktigt roligt o mysigt. Jag e kär i honom, hihi <3

Nu ringde jag Anders eftersom att vi hade lovat det förut, för o kolla om han ville va me på o se en film, tyvärr svarade han inte så jag messade istället, men inget svar där heller. Så antingen e han upptagen med nåt eller så sover han.
Men det gör inte så mycket, jag o mitt älsk kan nog få det rätt mysigt med bara varandra :)

En jättefin dag iaf som jag är tacksam över.

Vad har ni gjort idag?

lite från midsommarhelgen

Vad härligt att det är så fint väder, o finare verkar det som att det ska bli i veckan :) Vi har inte så mycket planer för veckan, men det kanske bara är bra, då kanske vi kan gå ut o sola o grilla eller nåt.

Men just nu så slackar jag bara, jag har en del saker som jag egentligen bör fixa o dona med, men det är svårt att få tummen ur :P

Jag kan passa på att berätta litegrann om helgen då.

I fredags så var vi i Vinninga, i J's mosters (o mosters man) sommarstuga. Även J's päron var med och en kusin med familj. Vi åt väldigt god mat o hade det trevligt. Tyvärr så kom det ett par regnskurar, men vi satt inomhus som väl var :)
Under dagens gång så fick vi ännu mer mat, färskpotatis, gräddfil, sill, korv, köttbullar m.m. Vi åt grillat kött, potatissallader, bröd, kex, m.m. Jordgubbstårta o glass med jordgubbar. Ja, det var massor med mat hela dagen lång.

De andra ville greja en midsommarstång så dom åkte traktorsläp ut till ett ställe o plockade blommor, jag ville stanna kvar i stugan o vila. Men senare när dom kom tbx så hjälpte jag till lite med midsommarstången.
Ett av Jontes kusinbarn ville så gärna dansa, så vi vuxna fick ju offra oss o vara med på dansen, hehe :)
Men det var väl roligt..jag undrar bara varför det finns en sån tradition? HAHA.

Vid elvatiden eller nåt så gick jag & J hem till hans föräldrar o la oss.

På lördagen så skulle hans föräldrar jobba, så när vi vaknade så var dom inte hemma. Vi hade alltså huset för oss själva hela dagen. Det var riktigt mysigt, att vara ute på landet o bara ta det lugnt en dag. Det kändes som en minisemester nästan :)
Vi cyklade bort till kiosken o köpte cigg, gick omkring i trädgården o kollade på allt det vackra. J räknade mycket matte o jag läste en bok.

På kvällen såg vi en film, men vi tog en paus när hans föräldrar kom hem, så att vi fick kvällsfika lite tillsammans.

På söndagen så åkte vi hem till Jontes farmor. Det var väldigt kul att träffa henne igen. Vi hjälpte till med lite saker för att avlasta henne, hon orkar inte så mycket själv pga hjärtat. :(

Återigen så åt vi god mat och så fick vi jordgubbstårta till efterrätt + bullar o kakor!

En mycket underbar helg må jag säga! :)

dags att berätta om den där roliga..

En månad sen, men wtf, måste bara berätta om den här festen. Eftersom att det var längesen som jag var på en riktig fest.

Lördagen den 23 maj vankades det iaf storfest. Min morbror Mirco hade slagit ihop sin 30-årsfest och deras inflyttningsfest.
Egentligen så fyllde han redan i januari, men han ville ha en stor utomhusfest när värmen kom istället.

Vi stressade o åkte ut dit en timme tidigare eftersom att Mirco nästan gick upp i taket av all stress, så han behövde lite hjälp med att ställa iordning allt inför festen.

Dagen till ära så hade vi fått underbart fint väder, vilket var väldigt tacksamt av många då dagarna innan hade varit ganska dåliga gällande vädret. Dessutom så skulle vi ju festa i trädgården hela dagen, kvällen o natten.

Det var ca 40 människor bjudna o jag tror att nästan alla var där, mer eller mindre.

Efter att ha slitit med ballonger som skulle blåsas o snöras upp o även serpentiner som skulle spridas ut så började folket strömma in. Klockan var då runt 14.

Först blev vi bjudna på ett glas champagne var. Sen fick man ta bål o lite tilltugg till det, medans vi minglade runt o hälsade på människor innan den riktiga maten skulle serveras.

Det bästa var ju att det tydligen är tradition att när man fyller 30 så ska man bjuda på all mat o alkohol till alla gäster. Så min morbror hade ju bunkrat upp med MYCKET alkohol, vilket behövs då det är mest finnar som ska festa. :D

Efter bålen o champagnen så gick jag vidare till päroncider, som jag hann dricka mååånga av innan jag upptäckte att det fanns lakritsshots. De hade en gratis bar där, vilken jag sprang till rätt mycket. Jag hämtade ju shots o cider till andra många gånger, så tjejerna i baren måste ha undrat hur jävla mycket jag dricker o hur jag fortfarande kunde stå på benen. :P

Vi blev bjudna på grillat kött, potatissallad, tsatziki, bröd o grönsaker. Till efterrätt så fick vi en mumsig tårta med hallon (eller ja, nån sorts kladdkaka var det väl snarare).

Jag lakritsshotade med mormor (som inte brukar dricka så mkt eller ofta), med mofar och med min ena moster. När vi tyvärr hade lyckats dricka slut på lakritsshoten i baren så upptäckte jag nästa grej, att det fanns Redbull & Vodka, det blev min grej tills all sprit tog slut o det bara fanns öl kvar i baren. Så resten av kvällen blev det öl för mig :)

Oj herrejävlar vilken bra kväll jag hade, mycket rolig o trevlig. Många som var roliga att prata med o så träffade jag många bekanta ansikten också. Bl.a Boström som jag & Sandra festade en del med för många år sen.
Även min "halvkusin" Pauli, som jag inte sett sen han var ett litet barn, o jag med me tanke på att han är tre år yngre än mig bara. :P Vi hade en trevlig pratstund där vi bekantade oss med varann på nytt. Så pratade jag en del me Boström & Mika o Paulis tjej o nån kille som hette Oskar om jag ej minns fel.
Pratade ju även med mamma, Jonte, morfar, mormor och mostrar o morbröder o deras respektive partner.

Pauli tog fram gitarren o spelade o sjöng för oss, sånt älskar jag! Sålänge personen kan spela o sjunga såklart :)

Det skulle gå två taxibilar hem till mormor & morfar. En tidig o en sen. De veka festprissarna som tog den tidiga var mormor, morfar, moster Mona & Jonte! Hehe. Jonte blev avsläppt på vägen hem. Den taxin gick nog strax före midnatt nångång tror jag.
Jag, min moster Tina o hennes kille Emil o moster Monas sambo Niklas skulle ta den sena taxin.

Jag vet inte varför jag höll på att hinka i mig alkohol hela kvällen och varför jag valde att åka med den sena taxin. Jag ville väl inte missa nåt av festen o jag var inte dyngrak utan bara glad o rolig o full, utan att göra bort mig, tack o lov. :)

Men vår taxi gick en dryg timme efter den första (typ vid o1.00) o i efterhand så vet jag ju att jag inte missade så mycket. Mamma åkte förresten hem till sig med skjuts.

Jag blev avsläppt här utanför, på stora vägen. Jag gillar inte att gå ensam ute i mörkret så jag ringde upp Jonte för att ha sällskap i luren på vägen hem. Hehe, då snubblade jag o ramlade ner i en lerhög så väl hemma var jag jätteskitig :P Jonte ställde sig o handtvättade mina byxor nästa morgon o torkade rent mina skor. Jag lyckas alltid bli skitig på nåt sätt när jag festar :P (Tack Jonte för tvättandet!)

Väl hemma så visade alkoholen att nu jävlar, då kom den fram på riktigt i mig. Jag var rätt dyngrak o låg på golvet o skrattade som fan o grejer, detta filmade ju såklart Jonte. Hämnden är ljuv :)

Jag brukar vara rätt bra på att dricka vatten regelbundet under festkvällen för att inte bli bakfull dagen efter, men den här kvällen hade jag slarvat massor o bara hävt i mig ett glas vatten o ett glas alkoholfri cider.
När jag vaknade nästa morgon så hade jag lite huvudvärk, tog två alvedon, drack vatten o somnade om. Vaknade två timmar senare o mådde bra. Skönt, jag slapp baksmällan ändå =)

Framåt fyra på eftermiddagen började jag må illa o spydde ett par gånger. Jag undrade hur och varför eftersom att jag hade mått bra när jag vaknade. Då sa Jonte att det berodde på att när jag hade vaknat så var jag fortfarande full o att jag hade blivit bakfull nu istället, eller snarare alkoholförgiftad. :|
Ja det är tur att jag sällan är ute o festar sådär då iaf =)

Men jag mådde rätt ok efter spyorna ändå. Det var värt det, jag hade en underbart rolig kväll =)

Tack Mirco & Kim för festen, och tack till alla som kom som var en del av festen!

En fest som jag inte glömmer i första taget ;)


lite om veckan o helgen.

Vem är "Kekkonen" ? Känner igen namnet..men nä, kommer inte på :P Tack detsamma iaf :)

Malin: Tack för alla dina kommentarer. Det värmer med dina råd o bara dina ord. Att du är en som förstår mig <3

Cecilia: Hehe, nä jag fattar inte heller hur folk kan bo nånstans o aldrig städa..snuskigt! :/ Hoppas att du hade en bra midsommar! :)

--

Jag ringde Gengåvan häromdan angående sakerna hos mamma, o dom ska komma dit på torsdag nu den här veckan, samma tid som mor ska till tandläkaren, så jag & Jonte, eller kanske bara jag, måste åka ut dit på torsdag morgon för att öppna när dom kommer. Men det är väl lika bra, så får vi väl hjälpa henne mer me packandet då.
De känns bara lite orättvist..att det bara e jag & J som hjälper till..allt ansvar läggs ju på våra axlar. Men men, jag skulle aldrig kunna säga nej, jag anser att man måste ställa upp för familjen i många fall. Speciellt när jag vet att ingen annan kan hjälpa henne nu (typ) och när hon är så trött o svag pga sin sjukdom o sådär. Hon skulle inte orka göra allt ensam.

O hon ställer alltid upp för mig, förutsatt att hon kan/orkar, o hon har uppfostrat mig o fått stå ut med så mycket. Nu är det min tur att finnas där för henne. Med det jag kan.

--

I onsdags så var jag hemma hos Jenny o fikade. Det var längesen sist. Typ i februari tror jag, o det är alldeles för lång tid som har gått. Så det var riktigt roligt att träffa henne igen, o även hennes söta lilla dotter Savannah, som hade blivit så stor o oblyg nu :) Ja, så träffade jag ju Jennys pojkvän en sväng också. Mycket trevligt :) Jag & Jenny lärde ju känna varann när vi gick i samma klass på folkhögskolan o dessutom pendlade tillsammans till o från Skövde varje dag i två år under den tiden. Jag gillar henne, vi kommer bra överens och vi har lika intressen, dessutom vill vi plugga samma saker. Dock så har hon nog större chans än mig att komma in på det vi har sökt. Jag är självklart glad för hennes skull om hon kommer in o inte jag. Men jag blir ledsen för min skull.

Samma dag så kom Max & Marcus hit på middag. Det blev fläskfilé o potatisgratäng :) Tyvärr så hade jag sån huvudvärk o mådde väldigt illa så jag hade inte så stor matlust :(

I fredags skulle vi åka till J's föräldrar för att fira midsommar. Någon kortslutning hade skett i min hjärna så jag hade sagt fel busstid till Jonte, precis när vi ska börja äta frukost så ser J att det är fyra minuter kvar tills bussen skulle gå.. den som vi skulle ha tagit alltså. Medans jag bara "nää, det är ju en timme kvar!". Min hjärna hade på nåt sätt stannat o fått för sig att vi skulle åka med bussen som vi hade pratat om först, men som vi hade ändrat oss om sen.
Jaja, världen gick inte under. Dock så var det en stressig morgon. Men vi hann ju såklart inte ta den bussen som skulle gå om fyra minuter.

Jag glömde tandborste o linsvätska hemma. Vi skulle stanna över natten. När vi kommer fram så börjar Jonte's pappa att prata om ifall vi skulle stanna hela helgen så att vi kunde åka till J's farmor på söndagen kanske. O det ville vi ju. Men eftersom att det inte var planen ifrån början så fick vi lite problem.

1. Jag hade inte tillräckligt med cigg. Deras ICA-affär skulle vara stängd under midsommardagen, deras lilla kiosk visste vi inte några öppettider på. De bor i en liten håla på landet så vi hade inte höga förhoppningar om att kiosken skulle vara öppen på midsommardagen. Det är rätt långt till bussen in till stan.
J's päron skulle in till stan på lördagen o jobba, men ja..jag vågade inte fråga om dom ville köpa med cigg hem till mig. Jag tyckte att det var alldeles för pinsamt då jag trodde att dom kanske inte skulle känna sig bekväma med att göra det. De är kristna o varken röker eller dricker. O så är det för många i hans släkt. Men absolut inget fel med det, dom är helt normala människor ändå, som är roliga o underbara =) Jag tyckte bara att det kändes fel att fråga dom, ville inte "belasta" dom med mitt nikotinberoende.
Jonte ville inte heller fråga. Så jag tänkte skriva en lapp åt dom, för vi kom hem till dom tidigare än vad dom gjorde eftersom att dom stannade kvar på midsommarfirandet. Så skulle dom se den när dom kom hem o ja hade lagt mig, sen skulle vi inte hinna ses nästa morgon innan dom skulle till jobbet. Hehe, fegt av mig jag vet :P
Men precis när jag skriver lappen (jag segade med att skriva den eftersom att jag tyckte att även det var pinsamt) så kommer dom hem. Så jag hann inte utan struntade i det. :/
Tack o lov så löste sig allt, hans mor skickade mess nästa dag med kioskens öppettider så vi cyklade dit.

2. Linsvätskan. Linsvätska är ju en koksaltlösning, så vi kokade upp en liter vatten o tillsatte en tesked salt, så att det blev som kroppens egna salthalt. Så fick det bära eller brista, jag hade ju fått slänga linserna oavsett o fått gå med glasögon resten av helgen. Men jag kan glatt meddela att vår egenkokta "linsvätska" funkade prima! :)

3. Tandborsten som jag hade glömt hemma. Jag fick helt enkelt besudla Jonte's tandborste hela helgen :P Vi byter ju ända saliv o munbakterier så ofta så det var ingen fara för någon av oss. :P

4. Eftersom att jag trodde att vi skulle hem på lördagen så tog jag bara med rena trosor o strumpor, men inga andra kläder. Det kändes lite äckligt att behöva gå i samma kläder hela helgen, så på lördagen slängde vi in alla kläder i tvättmaskinen så fick jag låna myskläder av J's mor att ha o gå i hela lördagen, vi skulle ju ändå bara vara ensamma hemma hos dom hela dagen. Så hade jag nytvättade kläder på söndag morgon :)

Så alla problem kunde lösas enkelt :) Jag berättar mer om helgen i ett kommande inlägg. Får ju försöka att inte ha så långa inlägg här ;) För er skull! :P

orka.

Vi är fortfarande ute hos mamma. Vi gick upp halv åtta o vi har egentligen inte fått så mycket gjort som vi borde, enligt min mening. Men det är så svårt, det är så fruktansvärt mycket grejer överallt! Vi behöver få undan skräp och vi behöver få iväg grejer till Gengåvan.
Det är inte så lätt utan bil. Vi är bara tre stycken som packar, jag, Jonte & mamma. Dels måste mamma vara med överallt för att gå igenom alla saker o säga vad som ska vart nånstans. Dels så har vi inte mycket flyttlådor.
Sen har vi ingen plats.. Vi tänkte tömma gästrummet, som sagt, o ha det som förvaringsrum, men det används ju också som kontor så det ligger miljoner papper därinne, o massa böcker.

Så tänkte vi ringa second hand-butiken o be dom hämta lite möbler o grejer, men en av möblerna står i min systers rum. Nu när hon vaknade så bad mamma henne att tömma den stora byrån så att dom kan hämta den + massa annat så vi får lite plats. Då börja hon gnälla om att det är ingen som får gå in i hennes rum, men hur ska vi då få ut byrån? undrade mamma. Sen undrade hon varför vi inte hade sagt till tidigare, men du har ju sovit hela dagen, skriker jag då till henne.
Då hörde jag nåt skrik om jävla cp-barn o hennes dörr som smälldes igen o sen låstes.
Vi måste ju veta säkert att hon tömmer den innan vi bestämmer nåt med Gengåvan. Rätt pinsamt om dom kommer o så kan vi inte öppna dörren till rummet där möbeln står.

Båda mina småsyskon på mammas sida, som bor hemma, har legat o sovit fram tills ungefär nu. Dom har inte hjälpt till någonting med packningen i de allmänna utrymmena. Det är väl på håret att dom ens packar sina egna rum, iaf Cajsa. Hon är 13½ o har en sån fruktansvärt taskig jävla attityd till allt o alla. Allt ska ske efter hennes vilja o hon verkar må bra av att göra livet surt för alla andra o dessutom så är hon bara bråkig och gör massa otyg. Hon är precis så som jag var i den åldern. Det är väldigt enerverande, oroande och jobbigt. Dessutom så skäms jag så oerhört mycket när jag ser på hennes beteende o sätt o vet att jag har varit precis likadan. Pinsamt!

Jag fattar inte hur vi ska hinna med allt? Hur vi ska orka med allt? Mamma åker bort en vecka imorgon, då allt står still..för vi kan ju inte göra så mycket eftersom att hon måste säga vart allt ska. Den här resan till Finland var bokad innan flytten bestämdes, men jag tycker egentligen att hon kunde ta o avboka den, visst hon förlorar biljettkostnader, men det är nog inga hutlösa summor om man jämför med vilket enormt arbete det är som behövs göras här hemma. Hon åker ju ändå till Finland rätt ofta..

Skitsamma. Resan avbokas inte. Jag vet inte hur vi ska kunna få så mycket saker gjorda här utan att mamma är med. Jag tycker att mina syskon borde hjälpa till mer istället för att skita i allt. Jag vet inte hur jag, Jonte o mamma ska orka fixa allt själv med all packning.. jag är bara så stressad o trött på allt just nu.. CRAP!

hur kan man utsätta sitt barn för sånt?

Vill bara skriva en sak till.. Jag satt o kikade på lite bilder på bilddagboken nu o det är en tjej i min ålder som har en liten flicka som är typ ett halvår, o hon har vart o fixat så ungen har fått hål i öronen! Asså, jag blev väldigt upprörd över att läsa det. Får man verkligen göra så på ett litet barn som inte ens kan säga ja eller nej till det?! Ja, tydligen så får man det. Men jag tycker att det är fruktansvärt fel och jävligt elakt mot bebisen.
Fyfan, jag skulle aldrig göra så mot mina barn, jag skulle vänta o låta dom välja själv huruvida dom vill ha hål i öronen eller inte.
Vem av mor o dotter är det som har mest glädje av ungens hål i öronen egentligen? Jo, just nu är det ju modern för bebisen fattar ju inte ändå. Den stackars lilla har väl kanske bara ont.
Nä fy, vad jag blev sur o illa berörd av det där.
Vad anser ni om saken? Vore väldigt intressant att veta :)

Måste bara säga en sak till, GRATTIS Sara, fina gumman! Du är bäst! Jag visste att du skulle klara det, så mycket som du har kämpat! <3

fullt upp hemma hos moderkakan.

Godkväll kära ni.

Sitter i sängen i gästrummet hemma hos min mor med hennes laptop. Lyxigt, jag skulle också vilja ha en ju =) Jonte vill också att vi ska ha två datorer hemma..

Idag blev vi upphämtade lite efter två o då åkte vi direkt ut till mamma. Vi har packat massor o rensat vad som ska slängas, skänkas eller sparas. Men det ser inte ut som att vi har fått speciellt mycket gjort. Det beror väl på att vi har tömt skåp o lådor rätt mycket o då syns det ju inte.

Men det är mycket som ska slängas o skänkas bort, för hon flyttar ifrån en 5:a till en 3:a. Så ett lass har redan åkt iväg till Gengåvan, en second hand-butik här i Skövde. Verkligen gött att få undan massa skit för det blir ju rätt trångt här med alla grejer, man vill ju gärna kunna gå o få plats med alla flyttlådor också.
Vi ska sova här inatt, mest för att det är praktiskt då vi ska hålla på med det här imorgon också, så att vi slipper åka fram o tbx i två dagar. Men när vi drar så kan man ju ställa in massa saker i gästrummet.

Jag känner en stor sorg i mitt hjärta. Helt seriöst så har jag räääätt mycket ångest över en sak. Idag så frågade jag min mor om vart mina gamla leksaker fanns, typ alla mina barbie m.m. o då får jag veta att hon har sålt alla mina barbiesaker! Jag blev väldigt besviken på henne, även om jag inte är intresserad av att leka med dom längre så känns det som att en del av min barndom är försvunnen. Jag ville ju se de där sakerna, gå lite på memory lane typ. Sen ville jag ju spara en del av mina leksaker till mina framtida barn.
Men det var nog den andra saken jag fick veta som gjorde mest ont.. När mamma berättade att för ett tag sen så sålde hon 2 stycken Nintendo 8-bitars konsoller, med massa spel till! Såna är fan ovärderliga!
En annan gång för nåt halvår sen när vi var här så kollade vi på spelen o jag sa att jag ville ta hem dom o spela, men då sa mamma att hon ville pröva så jag skulle få ta hem dom en annan dag istället. O nu är alltihop borta!
Såå många timmar av min barndom som har lagts på de där tv-spelen.
Fan vad ledsen jag blev på henne. Över hela saken. Jag kommer aldrig att återse de där sakerna igen, o det är saker som har betytt väldigt mycket för mig.
Så vart tog delar av min barndom vägen? Borta. Sålt. Till någon som säkert uppskattar sakerna, men det hjälper ju inte mig det minsta.
Vad ska jag göra?

Det är så enkelt. Man gör sig INTE av med sina barns gamla leksaker! Inte om man inte har fått ett ok till att göra det.
Ni kanske tycker att jag är jättetöntig, men jag är väldigt ledsen över det här..vill gärna sluta tänka på det.


Vad har ni haft för er idag?

Nu ska jag gå o tvätta av mig sminket o krypa ner i sängen med mitt älsk, vi ska upp tidigt imorgon för han ska vara inne i stan på skolan kl. 9. Dessutom består hela dagen imorgon av packning.
Mor pratade även om att lämna en nyckel till oss nu när hon reser bort, så att vi kan åka hit o packa om vi vill o har tid.

Sovgott kära ni. 

historien om när vi flyttade in..

Vi skulle byta till oss den här lägenheten med en tjej som ville ha vår gamla lägenhet. Så vi bestämde en dag som bytet skulle ske. Jag & tjejen bestämde tillsammans en viss tid som vi kunde komma upp med de första sakerna den dagen. När vi kommer med en fullastad bil o kärra så har dom fan skitmycket kvar att göra!
En tjej står o skruvar ner gardinstänger, en mamma sitter o försöker frosta av frysen o rengöra kylen osv. Det var massor med saker kvar i rummen, inte städat nånstans...ja, vi kunde ju alltså inte komma in med sakerna. Det var ändå HON som hade föreslagit tiden, o de här med flytten hade varit planerad ett tag så varför ser man inte till att vara färdig så mycket som möjligt när det väl är dags? Idioti.

Så istället för att vi kunde börja bära upp grejer så fick vi i vårat flyttgäng sätta oss o fika. För i vår lägenhet var allt redan nerpackat, bilen o kärran var ju som sagt fullastade o vi hade städat så mycket det gick i vår lägenhet, allt gick ju inte att städa innan vi hade fått ut alla saker därifrån.

När vi hade fikat klart så går vi tillbaka för o se hur långt dom hade kommit, men det hade inte skett speciellt mycket under vår fikastund (Vi fikade 30-60 minuter). Så då sa min far till dom att "Ni kan väl iaf städa ur ett rum helt o hållet så att vi kan börja ställa in grejer nånstans, slipper vi sitta o vänta så mycket?!" Det gjorde dom då. Men för att det skulle gå snabbt så fick min far & Jontes far hjälpa dom att bära ner saker ifrån deras lägenhet. Hallå?
Dom var två tjejer i 20-25-årsåldern, en av tjejernas mamma o en av tjejernas pappa. Ska deras pappa bära alla tunga saker ensam, eller hur hade dom tänkt sig det? Så soffor o andra tunga saker fick ju såklart vårat gäng hjälpa dom att bära ner. Oh my god!!!!!!

Sen när allt väl var färdigt senare under dagen o vi var i den nya lägenheten så märkte vi fler o fler ställen där dom hade städat jävligt dåligt o på vissa ställen inte alls! Hallå?!
Det var massa hundhår överallt, speciellt inne i badrummet i badkaret o badrumsskåpet. Ok, att hundhår kanske är svårt att få bort, men då städar man väl flera gånger tills allt hår är borta?!
Nä, allt var så väldigt äckligt. Så när tjejen kom på kvällen för o lämna nyckeln så påpekade vi att det var väldigt dåligt städat på flera ställen. Vi visade henne även så att hon fick se det själv.
Vet ni vad hon säger då? "Ah, men ni hade fan inte städat så jävla bra heller!" Ok, tänkte vi, både jag & Jonte är väldigt noggranna när vi städar, o speciellt under en flyttstädning, vad kan hon ha att klaga på ens?! Vilket vi såklart frågade, vad som var fel.
"Det var en hylla i klädlammaren som var dammig!" svarar hon då. (Hon pratar otrevligt mot oss hela tiden, men jag är inte hundra på att vi kanske hade den trevligaste tonen heller, men bra mycket trevligare än henne iaf).
Men då kom jag på, hon hade rätt såklart och det var helt o hållet mitt fel. Jag plockade undan saker från den hyllan o den satt nästan ända uppe i taket så jag nådde inte att torka av den. så jag skulle be Jonte göra det, men det glömde jag av nånstans, såklart. Typiskt. Men det sa jag till henne att "ok, ursäkta, det var mitt fel att vi missade den, men det var också det enda stället i hela lägenheten som vi inte hade städat på." Hon hade ju inget mer att säga så uppenbarligen hade hon inte hittat fler ställen heller.

Ett litet tag senare, när vi bott här några veckor så hittar vi ännu fler ställen. Ett exempel som gjorde mig förvånad var under fönsterbänken i gästrummet, det upptäckte jag när jag skulle hänga upp gardiner o göra fint där, vi sparade gästrummet till sist. Dammet därunder var så ingrott så jag fick skrubba några gånger o skölja trasan flera gånger. Det var så illa så jag misstänker att där hade det kanske inte ens inte blivit rengjort nån gång alls under de två åren som hon hade bott här med sin kompis..
En dag så upptäckte vi att det fanns ett skåp bakom kryddhyllan, när vi öppnade där så fanns det därinne en ventil (och nån hylla). Ventilen var så jävla äcklig, flötig o dammig. O inne i skåpet också.
Så uppenbarligen så fanns det flera ställen som dom inte ens hade försökt att städa på. Tur för dom att vi bytte lägenhet sådär samma dag, för hade dom lämnat ifrån sig den i ett sånt skick o den skulle ha blivit städbesiktigad av någon nisse så hade dom fått en räkning från hyresvärden pga inhyrd städfirma, det kan jag lova er!

Jag la upp en bild på det här äckliga skåpet iaf i min bilddagbok kort därefter. Då var en av tjejerna som hade bott här inne på min bilddagbok o såg den bilden. Jag hade skrivit en kommentar till bilden som var typ "Såhär äckligt lämnade de förra hyresgästerna det här.."
Då hade hon kommenterat den bilden o skrivit "ska du ställa något där inne eller?" - Det är väl skitsamma huruvida jag ska använda ett köksskåp eller inte? Det ska ju fan vara städat ändå! OMG!

 

Är väldigt glad iaf att JAG slipper bo med de där lortgrisarna!

 

Nog pratat om det. Hejsvejs!


ett litet förlåt-inlägg.

Hej alla ni!

Förlååååt! Jag vet att ni saknar mig o mina inlägg massor. Jag är så ledsen att jag inte har skrivit något till er nästan alls på jättelänge nu, men ni vet ju att jag har haft fullt upp med att jobba o då har jag varit supertrött efter jobbet, o på helgerna har jag ju såklart passat på att slappa så mycket jag har hunnit :)

Jag ville bara berätta för er att jag iaf lever o mår bra! Jag kommer att bli bättre på uppdateringar nu för i fredags var det min sista arbetsdag så jag kommer att vara lite av en slacker nu igen ett litet tag framöver ;)

Inte helt o hållet slacker för att imorgon ska vi ingå i ett stort projekt. Min kära moderkaka ska flytta från en 5:a till en 3:a och vi ska vara dom som hjälper till med all organisering över vad som ska packas o slängas, i vilken ände vi ska börja, packandet, och ja, allt som har med en flytt att göra såklart! För den 1 juli är det inflyttningsdatum i den nya lägenheten, det är alltså snabba ryck som gäller. Saken med flytten blev bestämd förra veckan. På onsdag åker hon bort en vecka, så där förlorar vi en vecka som vi kunde ha packat o grejat. Därefter är det inte långt kvar till 1 juli.

Det som kanske är det bästa med hela grejen är att hon (tack o lov) kommer att hyra in folk som tar hand om flyttstädningen. Att flyttstäda en så stor 5 rum o kök-lägenhet supernoggrant skulle inte vara kul för någon av oss i all den stress som själva flytten redan innebär.
Dessutom så brukar jag alltid vilja städa en extra gång i den nya lägenheten när man flyttar in med sina saker, man vill liksom städa med sina egna städgrejer, det känns fräschare o så är man säker på att det blir rent o fint, plus att hur mysigt är det att någon annan har gått med sin äckliga gamla disktrasa o torkat av i nya plejset? :S Nej tack till sånt!

Jag vet inte..jag har bacillskräck till viss del o dessutom så har jag väl blivit skadad av det som hände när vi flyttade in i den här lägenheten. Ska skriva ner den historian i ett nytt inlägg så det inte blir så långt. O så kan ni själva välja om ni vill läsa den eller ej. Bra va? ;)


Nog snackat om det. Fan, jag hade ju bara tänkt mig ett superkort inlägg för o hälsa att jag lever. Men fastnade visst här litegrann.
Jag o älsket ska nämligen se på film men han har precis börjat plugga upp Matte B-kursen så han sitter o räknar nu, o när han ändå är inne i det så är det ju onödigt att dra honom ifrån det.
För jag VILL att han ska räkna mycket, han kommer må bra av det. Han har redan kommit in flera gånger o talat om att han känner sig så stolt över att han hade rätt på så o så många uppgifter o att han har börjat fatta hur man gör nu osv. =)
Han behöver dessutom räkna mycket. Hans mattelärare hade sagt att han skulle vara klar med det här kapitlet till den 16/6 (på tisdag) o hans beställda mattebok var ju ganska försenad så han kunde inte börja räkna förräns för några dagar sedan, så det är inte mycket tid alls han har på sig. Hoppas att hans mattelärare har förståelse för det med bokförseningen o så om han inte skulle vara klar tills på tisdag morgon.

Va har ni gjort i helgen? Min helg kan jag berätta om nästa gång jag bloggar. Vilket förhoppningsvis är väldigt snart igen ;)

Sov gott!

7 juni, dags att rösta!

Hej allihopa! Glöm inte att gå o rösta idag om ni inte redan har gjort det. Vallokalerna är öppna mellan 8-21.

Har du tappat bort ditt röstkort?
Det gör ingenting, gå bara till just din vallokal så behöver du inte ens ha med dig något röstkort.

Vet du inte vilken just din vallokal är? Ring 020-825825 o säg bara vad du heter o vart du bor så hjälper dom dig med var nånstans du ska gå o rösta!

Nu hoppas jag att ni inte kan komma på några dumma ursäkter för att inte gå o rösta. Om du inte vet vad du vill rösta på så kan du alltid rösta blankt, det är ok, då har du ju iaf röstat. Jag ser det nästan som en "plikt" att rösta om man är svensk medborgare.
Tänk på det, röstar du inte så tycker jag inte att du har rätt att komma o klaga på resultatet sedan..

Sådär, jag hoppas att ni får en trevlig röstning idag ;D